Дънекова твърда: Не се чувствам виновна!

Очаквам да се излее много помия върху мен, обяви атлетката
12 авг 2016 10:37, Красимир Ангелов
58
Дънекова твърда: Не се чувствам виновна!
Снимка: БОК

Не се чувствам виновна, не съм направила нищо лошо, заяви уличената в употреба на допинг българска атлетка Силвия Дънекова. Според нея тя е станала неудобна и затова е попаднала под прицела на допинг ченгетата от ВАДА.

Още по темата

Повод е дала самата тя, като е написала възражение срещу методите на световната антидопинг централа. На нея й е направило впечатление, че така нареченият жребий при определяне на това кой да бъде проверен е абсолютно формален. Допингченгетата пристигали директно със списъци на състезатели, а тя неизменно е попадала в него.

"Аз с нищо не им застрашавам медалите. Абсурдно е да започна да бягам за призово класиране. Знам си възможностите", коментира Дънекова пред БНТ.

"ВАДА сякаш работи за унищожаването на спорта, а не за предпазването на спортистите. Никой не е застрахован. Тези методи на анализ са такива, че дори и баща ми да дойде да даде проба и неговата ще е положителна.

Във ВАДА са напълно наясно, че ние няма как да се защитим. Надявам се, че тази затворена врата ще ми отвори други. Имах намерение да се откажа от спорта след тази олимпиада. Не напълно, но поне да бягам на по-малко състезания. Сега те ми помогнаха да се откажа напълно. Очаквам да се излее много помия върху мен. Мога да кажа на всеки критик - покрийте си нормативите, играйте по правилата на ВАДА и тогава ме съдете", каза още Дънекова.

Още новини от олимпийските игри четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
10
 
! Отговори
знаещ преди 7 години
Каква е приликата и разликата между нашите и чуждите олимпийци?Отговор: И едните и другите зобят на воля, но чуждите печелят медали, а нашите просто ги хващат на допинг-контролата.Ех, едно време поне не ги хващаха ...
42
7
 
9
 
! Отговори
светнат преди 7 години
Ми така ще каже, няма да си признае че е зобила!Това че и другите го правят, не я онеправдава, отнася го който го хванат!А това че министърът не е защитил - извинявайте ама ние не сме Русия , дето като изгори някой и всички скачат за Родину и за Сталину! Демек - който си е надробил да си го сърба!
41
6
 
15
 
! Отговори
възмутена преди 7 години
Гледах интевюто на Кралев и съм изумена. Този вместо да защити Дънекова дори и от кумова срама и само заради това, че е българка взе да и се нахвърля, да я плюе, да си надупи максимално задните части на тези от ВАДА. Как може? Той като министър трябва да е наясно с политиката на тъй наречената допинг организация, която в общи линни е - знаем че всички се зобят, но ще хващаме и проверяваме само Русия и бедните държави без финансово лоби и съответно тези от които нямаме изгода. Това е истината!
40
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да де но не казах основното - дали са му нещо на момичето, но не са следили изчистването и са го пуснали ей така. Съжалявам за нея. Всички взимат, но повечето се "чистят" навреме и както трябва.
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При тегловите спортове - щанги, бокс, борба, флорентрилът беше просто напитка за да се влезе в категория. После що такова бъбреците.АЗ съм пил бионабол схема 6 на ден. Кръвно вливане на гликоза. "бързи" инжекции преди старт. Половин шише Тусифен против кашлица - отваря бронхите и увеличава с 20% относителния аеробен капацитет и т.н. Щангистите по 40 хапчета на ден.
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пи Робева, по изключение, ако някоя девойка редовно си хапва допълнително и тайно - препарати за повръщане, но това не е стимулант. Самите момичета си купуваха от аптеката.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДа, леки успокояващи антидепресанти, без бензодиазепини. Колкото и да е смешно - бром. За концентрация.
36
3
 
9
 
! Отговори
www преди 7 години
Пилета, ако си мерите медалите по соца и капа, то най-добре е днеса да пуснат справка от олимпийския комитет за медалите на НРБ и РБ по години и евентуално до тях да записват имената на премиерите и спортните министри (те дават парите), в чиито мандати спортистите са били подготвяни за олимпиадите. Разбира се, за неребейските години трябва да стои името само на Живков, евентуално и на зетя му.Но най-важният извод от една такава справка ще е, че Бойко носи най-малко медали! Защо го крием това?
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РидиТогава всичко живо беше на анаболни стероиди, автотрансфузии, инузие Ф, и т.н. и тн.300 дни в годината на спортен лагер, порцион 26 лв. без режийни(сегашни 90 лв.), заплати от 400 лв. нагоре, поне старшински пагони. В Левски Спартак, спортистите бяха поне старшини от ДС(формално), лейтенанти и капитани от КАТ козируваха на старшнитие спортисти от ДС.От къде знам - аз съм един от тях и знам много точно как се ковяха спортните успехи.Едно истинско изключение - гимнастиката, Нешка Робева
34
4
 
9
 
! Отговори
Риди преди 7 години
До СССР Райчо за твое сведение по време на студената война, България печелеше по 12 медала само от щангите. Не включвам борците, гребците, скока на височина. Художествената гимнастика обираше златните медали. Не си наясно какво беше при соца. Условията и парите бяха в пъти повече от сега.
33
4
 
6
 
! Отговори
СССРейчо преди 7 години
ИЗДЪНекова .........Спорт с привилегии не се прави. Много мутри има там, а подготовката е по соц методики..... Т.е. не става за шампиони !!!!!!!!! Може би само стрелбата е изключение, тъй като има условия. Но там пък няма хора, защото връзкарите са навсякъде......
32
8
 
19
 
! Отговори
Наска преди 7 години
Що не вземат допинг проба на Фелпс? Атлетите на САЩ са под закрила. Да не си мисли някой, че световните им рекорди са от салати. Така провалиха борците ни, щангистите, гимнастиката и леката атлетика. Държавниците ни са послуковци, не българи.
31
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дънекова е путинистка!
30
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До !!!Крим е руски. Въпросът е затворен.
29
2
 
6
 
! Отговори
Питащ преди 7 години
Някой знае ли България на кое място е по медали на тази олимпиада?
28
9
 
11
 
! Отговори
!!! преди 7 години
Другари!Да се направи веднага алтернативна олимпиада в Крим!
27
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, маце, каза им го! И няма за какво да се чувстваш виновна.Държавата ако я бОли, да ви проверява преди да ви пусне на олимпиада
26
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спортът така да се каже загива. До каквото се докопат корпорациите - погрейбвай го! Едни ги скъсват от проверки, а други не толкова.. Двоен стандарт (май сме го виждали вече това в политиката). Та спорта започва да се сраства с политиката и не очаквайте милост, прошка, честност и т.н. Който е тренирал поне 10 г. спорт знае, че всички взимат по нещо. И нашите рекорди в атлетиката не са направени със шопска салата! Но трябва да си в кухнята да ги знаеш тези неща.
25
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
4 години дисквалификация означава забрана до живот. Много по-лошо е калта върху името на България и държавата трябва да я съди за пари.
24
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва окончателно да се премахне така наречения "допинг контрол" !Всеки да се зоби с каквото си иска - факт е, че ако нямаш физически данни за даден спорт допинга няма как да ти помогне да постигнеш успех и високи резултати. Това е все едно да се отнемат авторските права на някой творец, защото видите ли Джими Хендрикс бил наркоман или нещо подобно...