Седмата в света подчини Зечири в Рио

Класата на южнокорейката си каза думата в бадминтона
16 авг 2016 11:07,
1
Седмата в света подчини Зечири в Рио
Снимка: БТА

Най-добрата българска състезателка Линда Зечири отстъпи пред южнокорейката Сон Джи Хьон с 0:2 (15:21, 12:21) за 42 минути в осминафиналите на олимпийския турнир по бадминтон. В двубой, който бе равностоен в по-голямата си част, класата на корейката, номер 7 в света, си каза думата в края и на двата гейма.

Зечири започна лошо първия гейм и натрупа изоставане. Постепенно обаче българката подобри играта си и успя да изравни при 15:15. Тогава обаче настъпи необяснимо отстъпление в играта и и корейката направи шест последователни точки, за да спечели първия гейм с 21:15 след 20 минути игра. Вторият гейм започна по-добре за Зечири, която поведе с 4:2.

След това Хьон отговори с шест последователни точки, за да поведе с 8:4, но Зечири направи няколко много хубави отигравания и си върна водачеството при 10:9. Това обаче бе един от последните положителни моменти за българката в гейма. Бадминтонистката ни направи няколко непредизвикани грешки и в крайна сметка отстъпи с 12:21.

Отпадането на Зечири сложи край на участието на българския бадминтон на Игрите в Рио, след като по-рано и сестрите Габриела и Стефани Стоеви приключиха участието си в груповата фаза в турнира по двойки.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
старото преди 7 години
Абе, гледах я, игра момлячето, ама оная много добра,бе, а наш'то моме май не беше сигурна, че може да я опуха. Здраве да е! Пак да играе!