Какво е олимпийски дух? Тези атлети го показаха!

Ники и Аби се сблъскват, но си помагат и стигат до финала
Обновена: 17 авг 2016 11:13 | 17 авг 2016 10:44,
6

Снимка: Reuters

На стартовата линия те са напълно непознати. 20 минути по късно две жени вече са неразривно свързани - от обстоятелствата, от действията и добрината си, от олимпийския дух.

В спорт, измерващ се от вечно бързащия хронометър, където само победителите получават медалите, атлетките Ники Хамблин от Нова Зеландия и американката Аби Д'Агостино показаха, че спортсменството понякога е по-ценно от златото.

Хамблин и Д'Агостино се сблъскват на пистата по време на 5000-метровата надпревара. Виновна е Хамблин, която повлича Д'Агостино със себе си. След като момичетата тръгват отново Ники вижда, че коляното на Аби не е добре. Жертвайки всичките си шансове за олимпийски медал, Ники Хамблин спира бягането си и се връща да помогне на Аби.

"Никога няма да забравя този момент. Когато някой ме попита какво се случи в Рио през 2016 аз ще разкажа тази история", каза Ники.

И двете атлетки се борят, за да завършат състезанието, въпреки че явно изпитват болка. И на двeтe бяха дадени места на финала, независимо че останаха на последните позиции при бягането в серията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
16
 
! Отговори
Първо преди 7 години
Трябва да си ЧОВЕК ! После атлет , олимпиец и шампион !
3
0
 
21
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Пишете повече за такива красиви неща, зарежете неуредиците и скандалите...
2
0
 
32
 
! Отговори
мда преди 7 години
На фона на скандали с допинги, грабежи и какво ли още не включително политически вмешателства в олимпийските игри (да не забравяме и скандалите с нашите олимпийци) тази новина ме зарадва истински. Това е постъпка която повишава доверието че човечността не си е отишла и медалите и парите не са всичко. Пожелавам на двете да изградят истинско приятелство и да лсужат за пример на другите за истинския олипмийски дух.
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А сега сравнете постъпката на тази спортистка, върнала се да помогне на пряка конкуренция с цял автобус пътници, неможещи да помогнат на един инвалид да се качи.

Спонсорирани публикации