Гришо отнесе и Вавринка в Синсинати

Така той успя да се класира за 1/4-финалите
18 авг 2016 20:30,
56
Гришо отнесе и Вавринка в Синсинати
Снимка: Reuters

Първата ракета на българския тенис при мъжете Григор Димитров отвя и световния номер 4 Стан Вавринка на силния турнир в Синсинати, САЩ, след като преодоля швейцареца с 6-4, 6-4. Така той успя да се класира за 1/4-финалите, където ще срещне Жо-Вилфред Цонга или Стийв Джонсън.

Преди мача противникът на хасковлията бе сочен като фаворит, макар че в последните три мача между двата тима нашето момче неизменно излизаше краен победител.

Това е и четвърти пореден успех за Григор над този противник.

Българинът демонстрира страхотна игра на корта и стабилност, която му липсваше през последните близо две години.

В първия сет двамата си взимаха сравнително лесно подаванията, а на Гришо му се наложи да спасява точка за пробив в осмия гейм, но успя да се справи и си взе подаването.

В следващия гейм обаче Димитров проби и шокира швейцареца. Той стигна до две точки за пробив, като първата я опропасти с ретур, но при втората Вавринка сбърка и така нашето момче трябваше да сервира за сета.

Макар и с леки трудности, българинът си взе подаването и първия сет.

Вторият сет също бе равностоен в началото, но в седмия гейм Григор стигна до решителен пробив, след като се възползва от разконцентрираността на своя противник.

След това нашето момче си взе подаванията и си спечели срещата.

Четете още спортни новини в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
1
 
! Отговори
kroif преди 7 години
Pomnite li predishnoto mi poslanie!To beshe:Radvaite se na Grigor,kogato bie I ne go pluite,kogato pada.Pomislete,dali sega v Ispania I Shveitcaria pluiat Nadal I Vavrinka?V blizkite 10-20god niama da ima takav kato nego,koito dori da pluete I obviniavate!Da e jiv izdrav I da ni radva s oshte pobedi,bez zhachenie kade-koga I kolko!
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поне ни се изясни защо ,нашите олимпийци не си даваха много зор на олимпиадата ,колкото по напред стигне някой , толкова повече критика ще поднесе и омраза ще има след това.Е да вземе държавни пари награда за злато 250 000 лв.леле каква завист ще понесат.
38
3
 
19
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
То не бе завист, не бе омраза, не бе чудо!! Защо, българино? Много си умен, много си способен да сториш зло на другия --който ще да е той. Те и политиците ни са същите! Когато някой се прочуе и стане известен току виж, до него на фотографиите и депутати , и министри, че и президенти. ПРОЧЕТЕТЕ ШВЕЙЦАРСКАТА ПРЕСА !! ИМА ЛИ ТАКЪВ БЪЛВОЧ СРЕЩУ Ст.ВАВРИНКА ПРИ УСПЕХ И ПРИ ЗАГУБА? Четете и се засрамете-ако имате съвест?!? Браво Григоре! Ще стискаме палци и при Цонга или Джонсън! Каквото сабя покаже..
37
5
 
21
 
! Отговори
До 46 преди 7 години
А ти какво направи за България. Той всеки ден го прави. Навсякъде където се спомене се казва. БЪЛГАРИНЪТ Григор. Където и да играе мач пред името му е трибагреника последвано от BUL. Ние, БЪЛГАРИТЕ сме световни шампиони в оплюването на успелите ни сънародници. Това се е превърнало в национален спорт. Жалко. Затова нямаме уважението на другите.
36
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има един проблем, меки му ръчичките на тоя, първия мач като му излязат пришки губи втория.
35
17
 
8
 
! Отговори
Dino преди 7 години
Da igrae za sebe si moje.Za Bulgaria-ne!!Ne iskam I da go chuvam I vujdam.
34
28
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто поредният хвали.пръцко. Печалбар, който не му дреме за България...в такъв случай, защо на мен да ми дреме за него. ДГД!!! Не всичко е пари. За Елица плаках въпреки, че е само бронзов медал. *** е Л.АЙНО!
33
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този мързел да вземе да върне парите, които Българската федерация поТенис му плати за участие.
32
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***.
31
24
 
10
 
! Отговори
Да Виго преди 7 години
За България когато играе пада.Или не играе.Еати нещастника е тоя комплексар.Само лели може да такова,пък после се хвали.Малко ми дреме къде как изкарва пари...
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ха-ха-ха-ха-ха-хаХахавелко - знаеш ли колко проби на американски атлети са взети от 1990-а до днес - сигурно се побират в няколко товарни вагона! И някой ги е "бутнал и изпочупил" всичките? Как с едно "бутване" можеш да потрошиш толкова стъклария, би ли обяснил?
29
14
 
8
 
! Отговори
алчния преди 7 години
Като Бербатов когато играе за България, все пада.
28
11
 
8
 
! Отговори
Rio преди 7 години
Dokato vsichki sa v rio, rodootstupnika drisho, koito e i negramoten se vuzpolzva i bie. To tva beshe negovata kariera, da hodi da gotvi chisti i pere na nikol.
27
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Григор!И отново съчувствия за онези, които патологично го мразят!
26
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Големите били в Рио ! Стига глупости, нашият трябва да се връща в топ 10, и това минава през турнири от серията,,Мастърс". Това може да бъде гордост за всеки българин. В тениса, олимпиадата е като селски сбор.
25
1
 
26
 
! Отговори
Нормален преди 7 години
До гумена награда : Ако турнир от сериите Мастърс е второразряден турнир за теб, явно нищо не разбираш от тенис. А Вавринка, може да не е Федерер, но е в топ десет от доста време, а там не се влиза с с чар.
24
15
 
3
 
! Отговори
ЗЪЛ ЕЗИК! преди 7 години
ИМИДЖА НА ВАВРИНКА ПРИКЛЮЧИ!!! ЩОМ ПАДНА ОТ НЯКОЙ В РАНГ ЛИСТАТА ПОД НОМЕР 120 :D
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май на Вавринка му е по-лесно да победи Джоко, отколкото да победи Гришо.....
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Успех на Гришо и в следващия мач, който сега изглежда по-лесен, но всъщност ще е по-труден от днешния мач. Вярно е, че сега Вавринка е 4-ти в света, но всеки се бори докрай, особено ако играе срещу някой, който е по-назад, както е Гришо сега.
21
3
 
20
 
! Отговори
Нормален преди 7 години
Тениса е професионален спорт. Григор това работи и не е лесно. Бил е афектиран от загубата и ги е подминал в Рио. Не е първият. Трудно е да си звезда и винаги да си усмихнат, не всички го могат. Това не го прави по-малко добър и си е наш. И е единствен в големия мъжки тенис. Колко са малките бедни държави, които могат да се похвалят с такъв талант. Затова е хубаво да го подкрепяме и да се надяваме, че и други ще пробият. Успех в следващият мач.