Последна радост! Стилиян усмихна умиращ фен

Българинът зарадва фен на Вила, който почина малко след срещата
Обновена: 19 авг 2016 17:16 | 19 авг 2016 17:00, Красимир Ангелов
30
Последна радост! Стилиян усмихна умиращ фен
Снимка: birminghammail.co.uk

Бившият капитан на Астън Вила и българския национален отбор по футбол Стилиян Петров дари последна усмивка на умиращ фен на своя бивш отбор, съобщава изданието "Birmingham mail".

24-годишният Уил Фолк почина от мозъчен тумор във вторник, а малко преди това получи своя последен подарък от своя брат-близнак – среща със своя футболен идол. Проблемите на Уил започнали преди 2 години, когато младежът бил диагностициран с рак на черния дроб. Нещата вървели към подобрение, когато през май Уил разбрал, че има тумор в мозъка.

За съжаление историята на младия фен на футбола не вървяла към добър край и тогава брат му Джордж решил да му направи своя последен подарък. Заедно с техния общ приятел Карл, двамата успели да се свържат със Стилиян Петров и да го помолят да посети болния Уил.

"Петров, по обясними причини, бе абсолютен идол на моя брат – с цялата негова битка с рака, както и с това, че бе капитан на Астън Вила", разказва за срещата Джордж Фолк, брат на Уил.

"Брат ми лежеше на това легло, където и завърши живота си, и нямаше никаква идея, че Петров ще дойде. Почти през цялото време той спеше и единствено слушаше какво му говориш. И когато Карл дойде и му каза: "Слушай, Уил, имаме много специален посетител за теб - Стан Петров", той просто се оживи от нищото", продължава разказа си Джордж.

"Той просто искаше да изглежда по-жив от всякога, опита се да седне и да говори със Стан през цялото време, в което той беше там. Не беше разговарял с никого толкова време през последните четири-пет седмици. А Петров беше абсолютен джентълмен. Той кара през целия път до Уиръл, за да види Уил. Донесе му фланелката, която носеше по време на контролата с Уорчестър, а това, като се замислиш, се оказа последният му мач за Вила. Това бе много мил жест", допълни Джордж и тъжно сподели: "Снимката му със Стан е буквално последният път, когато той се усмихна, преди да почине няколко дни след това..."

Джордж разказа още, че той и брат му са истински фенове на Астън Вила, като са имали абонаментни карти и са присъствали на всеки мач на тима. Често са посещавали и мачове на английския национален отбор извън страната. Последният такъв мач за Уил е срамното отпадане на Англия от Исландия на 1/8-финала на Евро 2016 – броени дни, след като той е преминал през поредния етап от химиотерапията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За това Големите са Големи
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 25 - я не се изказвай от името Господне и кой си ти та да съдиш? А тоя със синтаксиса - нещо смислено да казваш? Коѝто е имал близки болни от тази болест знае за какво става на въпрос - горе цитираните сте просто едни вербални попръцковци.
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си капитан си капитан на нац. отбор и да не говориш на народа си.Това пренебрежение към българите Господ не му прости.---------------Станалият капитан след контузията на Бербатов Стилиян Петров се прибра в София. От доста време насам Стенли не говори пред българските медии, като очевидно е обиден от критиките след завръщането му в националния при Христо Стоичков
20
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Стилиян усмихна умиращ фен".В суртешния блок на Нова тв.Ани Цолова попита своя гост "Страхува ли ви Турция".Защо изкривявате българския език?Болния сам се е усмихнал,Стилиян не му е разтегнал устата за усмивка.И другия пример,Ани можеше да попита страхувате ли се от Турция?Но нееее,ще се правим на оригинални като повтаряме като папагали чужди изрази.И аз да кажа по американски и с ирония "УАУУУУ".
19
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм горда, щастлива и безкрайно благодарна от факта,че има хора с такива сърца. Стенли..голям си! Един жест,който няма цена. Бъди жив и здрав, все така силен, борбен и успешен, радвай се на живота и на всички около теб още дълги години. Обичаме те.Бог да прости момчето, на по хубаво място е!
18
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Определено Стан е Човек с главно "Ч"!!! ... за разлика от един човек със силен ляв крак!
17
4
 
1
 
! Отговори
маке-ариец преди 7 години
Истински македонец, прав ариец!
16
0
 
10
 
! Отговори
Футуролог преди 7 години
До ПенковИ аз които съм бивш фен на "Левски" имам страшно добро мнение за Стилян Петров.....ама Ти уред ли си?......или се подиграваш което е по-вероятно......май не си подбрал правилната статия за подобна ирония
15
0
 
28
 
! Отговори
Nobody преди 7 години
Един си, Капитане!
14
1
 
20
 
! Отговори
Адолф преди 7 години
До Анонимен 15И като имат своите проблеми или на техни близки, защо трябва да отрицание? С нещо навредил е на някого ли е с постъпката си Стилиян? Отказал ли е помощ или съпричастност? Отразено е по чужди медии, а тук от една седмица по всички медии ни прожектират "От местопрестъплението" с някаква силиконова пaчa,
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АдолфНедейте така с лошо, не се ли сещате, че онези, които реагират с минуси вероятно имат своите проблеми? Може би мъничко разбиране и толерантност от наша страна ще им помогнат в преодоляването им?
12
0
 
45
 
! Отговори
Алов преди 7 години
Велик!!!
11
0
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прекрасна снимка - момчето наистина изглежда щастливо дори и пред лицето на смъртта. Постъпката на Стилиян Петров е достойна за възхищение и дано повече хора осъзнаят, че не е трудно да постъпиш достойно и направиш добро и винаги си струва да накараш някого да се усмихне.
10
4
 
28
 
! Отговори
Адолф преди 7 години
Кой *** дава отрицателни оценки на коментарите! *** от проказа дано!!!
9
4
 
46
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Нисък поклон !
8
4
 
67
 
! Отговори
Bond преди 7 години
Голям Стилиян! Голям човек!П.П. Моля драскачите от Днес.бг да спрат със "сензациите" за силиконовият *** Шмайзер. Като толкова сте закъсали за новини, винаги може да намерите подобни, като тази със Стилиян. Стига да не са свързани с бежанци и др. пoдчoвeци!
7
2
 
77
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Не парите правят човека истински щастлив, а ЛЮБОВТА И ЧОВЕЩИНАТА.Трогателен жест от Ст.Петров. Браво !!
6
2
 
80
 
! Отговори
Коментатор преди 7 години
Да ти се насълзят очите просто... Голям е Стилян Петров. Един е Стилян Петров. Свалям шапка на капитана!
5
2
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер Стилиян, показа че човечноста в Бьлгарина все още живее за да помогне поне психически ако не материално.
4
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхотен!

Спонсорирани публикации