Бронзовият медал за грациите ни е с цвят на злато!

Сбъднаха мечтата си, съдбата им се реваншира за тежките преживявания
Обновена: 21 авг 2016 20:33 | 21 авг 2016 20:30, Камелия Цветанова
199
Бронзовият медал за грациите ни е с цвят на злато!
Снимка: Reuters

Капитанът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Михаела Маевска беше категорична, че заедно с Ренета Камберова, Християна Тодорова и Цветелина Найденова са изиграли своето последно състезание.

Още по темата

"Наистина, сега вече можем да кажем, че успяхме да сбъднем мечтата си - да вземем медал от Олимпиадата. Толкова сме щастливи, че дори не можем да го опишем. Излязохме днес и оставихме сърцата си на терена, играхме като истински лъвове. Играхме и за удоволствие, защото като за последно трябваше да изпитаме и удоволствие от това, което правим 8 години", сподели Михаела Маевска.

"Много сме щастливи. Да, днес си хванахме всички уреди. Този медал е за цяла България. Времето за мислене между двете съчетания беше много малко, затова си мислехме за следващото изпълнение. Това беше последното състезание, на което участваме. Мисля, че сме постигнали абсолютно всичко, което може в този спорт", коментира още гимнастичката ни.

Легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева поздрави националния ансамбъл за бронзовия олимпийски медал в многобоя. Робева заяви, че с оглед на всичко преживяно от момичетата отличието е с равностойността на злато.

"Честито на българските жени. Доказахме, че сме силни. Състезанието беше невероятно, а конкуренцията - изключително. Като знаем през какво преминаха тези деца, този бронзов медал има цвета на златото", коментира Робева в ефира на спортно шоу Гонг по Дарик радио.

"В такива спортове субективизмът, предварителната настройка, предварителните договорки имат съществено значение. По-важното е да се зарадваме на нашите деца. Мобилизираха се и играха. Дали другите са взели златото заслужено или не - това е маловажно. Трябва да се радваме за момичетата", коментира Робева.

"По-тежка е ситуацията при тези, които имат надеждата да спечелят. Аз не бях притеснена, бях сигурна, че те ще играят", допълни тя.

Робева припомни, че през 1996 година испанките  са откраднали златния медал, при това много грозно.

"Ето сега някак си по същия начин - изпълнението реши, иначе имаха равни оценки с нашите момичета. Не мога да каже, че те не играха сега, напротив. Аз смятам, че трябва да се зарадваме на този успех. Колкото и да говорим, че няма напрежение, то винаги е налице. Аз лично не видях грешки, поне не такива, които да ги извадят от класацията. Доста тежки преживявания имаха тези деца. Съдбата се реваншира по някакъв начин. Преживяха, преодоляха и доказаха. Сега се надявам хората да ги посрещнат, за да разберат момичета, че са направили нещо значимо за България. Когато излизаме на такива форуми, на първо място и преди всичко е България", завърши Робева.

Премиерът Бойко Борисов също поздрави гимнастичките, нарече ги гордост за България и им пожела още много успехи.

"Поздравления за силата, духа и професионализма, който показаха момичетата и треньорският екип. Нежните представителки на България бяха прекрасни, въпреки трудностите, които преживяха. Радвам се, че заедно с Мирела Демирева и Елица Янкова българските момичета успяха да донесат медали и да представят достойно страната ни предвид множеството предизвикателства, с които трябваше да се справят. Гордост за България. Пожелавам им още много успехи“, написа премиерът в профила си в социалната мрежа Facebook.

Треньорът на ансамбъла ни по художествена гимнастика Ина Ананиева коментира пред Нова телевизия, че момичетата са направили много за развитието на художествената гимнастика.

"Толкова сме щастливи, че накрая успяхме", допълни тя.

Момичетата ни в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова достойно се състезаваха на финала и успяха да стигнат до почетната стълбичка.

В изключително оспорвания финал гимнастичките ни събраха общ сбор от 35.766 точки. Точно толкова получиха и сребърните медалистки от Испания, но заради по-високата оценка за изпълнение се качиха втори на почетната стълбичка.

Българските момичета донесоха много радост на родната публика първо с изпълнението си с пет ленти. Грациите изпълниха чисто композицията си „Ювиги хан" на композитора Георги Андреев чисто и получиха оценка 17.700 точки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 52Юсеин Болт е жива легенда , а Ивет Лалова жив зян !Щом ви харесват спортисти с посредствени резултати си я поканете в Шишенци(предполагам родното ви село)и и дайте 10000 да ви се усмихва , аз предпочитам да гледам Болт,защото се раздаваи го прави всеки път !
96
0
 
1
 
! Отговори
25 aut преди 7 години
Bravo na bg miniori!:-)Dosta metal sa izrovili i prodali ot bg podzemni mini!:-)
95
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много Mи е противно някой да ми каже браво.Какво браво,защо браво.Толкова е плоско.Както казваше моят дядо,браво се казва на мъжко магаре.
94
4
 
1
 
! Отговори
Това е положението преди 7 години
Който бленува за старата слава от 1980 да гласува за Радев и БСП. Ще им върже 100%.
93
0
 
1
 
! Отговори
Ел преди 7 години
Браво а! ами ако олимпиадата беше за жените за силикон за мъжете за пиене и пушене щяхме да сме първи. Ясно,че с руските барелини не може да се мериме, ама имаме боркиня с медал-супер.
92
0
 
2
 
! Отговори
Реалността преди 7 години
Първите две места са били предварително заети, само третото е оставено за който си го спечели! Но рушкофилчетата трябва да са доволни! Техния отбор получи златото.
91
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЦвети я бутнаха от балкона защото е много красива и много талантлива и всички завиждат на красиват Цвети!
90
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хм, трето място, голямо отличие няма що, бронзово злато да се радват комплексарите.
89
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕмилБраво за какво, че докараха Цвети да скочи от 9 етаж ли?!!!!Изобщо не трябваше да ги пускат!!!
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой забеляза ли, че само жени се отличиха с медалите? Мъжете направо в шеста глуха.
87
4
 
7
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Докъде докараха народа престъпниците и българоубийците от ГРОБ /Гамени и Разбойници за Ограбване на България/, на Олимпиадата в Москва през 1980 г. печелим 41 медала, а сега се радваме на някакъв си бронз, сякаш сме станали световни шампиони по футбол. Да се смее ли човек или по-скоро да заплаче?!?!?!
86
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на момичета! Заслужен завършек на спортната им кариера. Поздравление!
85
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рускините просто ги отвяха нашите "златни" бронзови. Бронз с цвят на злато - жалка работа, само харчат пари.
84
2
 
8
 
! Отговори
8 преди 7 години
ВЪЗМУТИТЕЛНО!РУСКИНИТЕ ИЗПУСНАХА УРЕД,А СА ПЪРВИ.НАШИТЕ МОМИЧЕТА ИГРАХА БЕЗ ГРЕШКА,А ТРЕТИ.СЪДИЙКИТЕ ВИНАГИ ТОЛЕРИРАТ РУСКИТЕ ГИМНАСТИЧКИ.
83
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на момичетата.Като цяло обаче, тотално разочарование е тази олимпиада.Всичко е тотално опорочено, лобистко, политизирано и монетаризирано.Колкото до нашите, всеки които не е в топ 10 в света на спорта си - да си търси спонсор, нито лев от държавата, парите за тия торби, които разходиха само задниците си до Рио на държавни разноски, да се дадат за детски спорт и за математиците/физиците/информатиците ни, които мачкат държави като САЩ, Китай и Русия и носят златни медали от олимпиади.
82
7
 
6
 
! Отговори
Плефнелиев преди 7 години
Другари демократи,При социализма може да сме имали повече медали,но те са тоталитарни спечелени в мракобесни времена.А сега при евроатлантизма всеки кьорав медал при управлението на ГЕРПе връж Еверест в спортаи всичко това благодарение на ГЕРБ, еврофондовете, нашите западни приятелии ЕвроАрабоЕвропейския съюз
81
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Как може да изиграеш безпогрешно трудното съчетание и да си трети? До кога ще търпим това отношение. До кога ще насаждаме у децата , че ако вземат някое медалче е добре. Да сме доволни и на това. Трябва да възпитаваме победители, независимо колко трудно е и колкото възможно е. Целта винаги трябва да бъде само първото място и нищо друго. Това е въпрос на възпитание и поведение, а не на възможности. Всеки войник трябва да тръгва на бой с маршалски жезъл в раницата.
80
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Страхотни момичета.Поклон пред това, което направиха и за тежкия труд преди това. Те го заслужават. Това, което не мога да приема е пораженския дух на техните ръководители а и на нас като нация. До кога ще търпят безобразията в художествената гимнастика относно "прецакването" на нашите момичета навсякъде и винаги. България създаде този спорт и винаги е била водеща, но това не се харесва на определени среди. Какво направиха за това ръководителите на този спорт за да защитят труда на децата- нищо
79
4
 
11
 
! Отговори
Браво. преди 7 години
Браво. но...като бивш спортист, заглавието ....Бронзовият медал за грациите ни е с цвят на злато! ......ме дразни. Никога третото място не е като първото, уви. Можеше да пишат нещо в този дух, но не и така противоречиво и тъпо. Това, не намаля възхищението ни от успеха!
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво!

Спонсорирани публикации