Мирела, с която скочи и България: Сега започваме!

"До последно скачах за злато", каза медалистката ни от Рио
Обновена: 21 авг 2016 08:50 | 21 авг 2016 08:40,
82
Мирела, с която скочи и България: Сега започваме!
Снимка: Reuters

"Щастлива съм, че успях да правя опити на 2 метра, първият беше много хубав, но тепърва започваме. Щастлива съм, че успях да донеса радост на толкова много хора".

Това каза развълнувано Мирела Демирева малко след невероятния си успех в Рио, цитирана от bTV. Българката спечели сребърен медал в скока на височина и постигна най-добрия успех за страната ни на Олимпиадата в Бразилия.

Още по темата
"Бях супер притеснена. Миналата година на световното в Пекин обещах, че в Рио излизам за медалите, така че си изпълних обещанието", обясни героят ни от Рио.

Мирела Демирева разказа, че до последно е скачала за първото място.

"Ужасно много исках медал. Фалът на първия опит ми помогна да скачам всяка следваща височина от първия опит. До последно не губих концентрацията, скачах за златото до последно", каза тя.

26-годишната спортистка продължава да преследва голямата си цел - да скочи над 2 метра: "Вече нямам търпение да започне следващият сезон", сподели тя.

"Основното, което промених през последните години, е треньорът – подготвям се в Холандия. Имам различен разбег, което мисля, че е основното. По-уверена съм, нямам контузии, здрава съм, което е най-важното", обясни още Мирела Демирева.

Атлетката разкри още, че не си поставя граници и смята да работи стъпка по стъпка, докъдето й стигнат силите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 7 години
Мирелче, вземи за треньор Стефчето, и ще скочиш над 2м !
43
1
 
5
 
! Отговори
До 57: Не само една преди 7 години
Не само една Корея, а всичките Кореи са преди България. От страните на Балканския полуостров, всички спечелили медали изпреварват България, т.е. страната зад нас са само Албания, Босна и Херцеговина, Македония и Черна гора. Едно Косово - един медал, ама златен...
42
2
 
3
 
! Отговори
и защо не 3латен преди 7 години
пак ли са я подценили, защото е българка
41
0
 
12
 
! Отговори
bravo преди 7 години
Браво на това момиче! И най-хубавото от всичко е, че успя да покаже пътя на всички млади спортисти, а той е само един - по-далеч от България, настрани от тукашните балкански интриги, федерации, сметки, корупции.... Чужд треньор, спокойствие, европейски стандарт в подготовката - и резултатът е налице. Браво!
40
2
 
5
 
! Отговори
? преди 7 години
До АхмедНе знам какво точно визираш? Повече от половината нашенски фамилии са тюркски, с едно окончание ов/ев накрая. Е, и?
39
16
 
0
 
! Отговори
Ахмед преди 7 години
Демирева - Демир /от турски означава желязо/ и на тази прадедите са яли турско :))
38
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За пореден път жените отсрамиха България, българските мъже отново доказаха какви мyхльовци са!
37
1
 
7
 
! Отговори
Мууу преди 7 години
Срам за България от липса на спортисти .Нвсякъде по паркове се строят блокиве.кръчми и стадиони за футбол .Български футбол е *** при условие че построиха стадион на резиденция Бояна вместо алеи за разходка и лек спорт.Българска политика е *** ,фък,фък и фък
36
4
 
2
 
! Отговори
анализатор преди 7 години
пак взехме повече медали от расия
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като за опосканата държава която не дава пари за спорта пак е нещо това сребро
34
0
 
14
 
! Отговори
БГ Спорт преди 7 години
Страхотен личен успех за това момиче и успех и за българската лека атлетика,но предстваянето ни на ОИ си остава катасрофа и не бива този медал да послужи като извинение,а трява да се вземат сериозни мерки и да се направят кардинални промени в българския спорт.
33
1
 
12
 
! Отговори
Диди преди 7 години
Една добра вест. Браво на момичето. Снощи гледах художествената гимнастика - покруса. Къде са златните би момичета? Няма я Нешка . Раева се занимава с политика. Що не я махнат. Печелехме всички златни медалиСега една Корея е преди нас. Гребците и атлетиката са на дънотоКралев да си вървиТе са туриститеСрам за България
32
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наште русофили ги е много яд за скока на Мирела, щото реално това е повече от височината Путин и Медведев един върху друг
31
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герберските *** бързо-бързо се появиха, да отклоняват вниманието към Русия, а не към проваления им спортен министър (и катастрофалното им управление). Е, вече никой не ви взима насериозно :)
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 38Рекорда при мъжете ако не ме лъже памета е 2,48, а това за налягането, надморската височина съвсем не е измислица, а са си доказани факти.В Мексико се правят 5 поправки на световния рекорд на троен скок и то от различни атлети, там е и поставен рекорд на скока на дължина при мъжете 8,90 с над 50 см подобрение на предишния, има цели статии обясняващи тези постижения.Сега отделен въпрос е и, че рекорда на Стефка Костадинова си е едно феноменално постижение, той затова и стои толкова време
29
5
 
8
 
! Отговори
krivak преди 7 години
БРАВО ! Но като цяло мн. слаб финал в скока, нито една не преодоля 2.00 м. , навремето за 1-2 място се скачаше от порядака на 2.05 и се правеха опити за световен рекорд, таз година мн. постен финал.
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХА-ХА-ХА !е то 3/4 от тия медали трябва да ги препишат на Химическия институт :) та затова сега щангите са ни наказани, щото тогава се научиха да печелят с по една шепа хапове
27
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Определено можеше да спечели, първия и скок на 2 метра показа че тая височина съвсем не е непреодолима, млада е и пред нея е бъдещето, иначе журналята пак се оказаха неподготвени, от 1 месец само ни занимават с Ивет Лалова и онова недоразумение Гришо и нито ред за това момиче, което тихо скромно, без големи приказки отиде до Рио, свърши работата и развя знамето
26
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната трагична история на Българския спорт. За два медала се пускат такива изявления и новини, все едно сме първи в таблицата. А това, че преди години сме се връщали с десетки медали, сега го забравяме нарочно. Да не би да се усетим колко много сме паднали и колко сме жалки в момента.
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спечели медал и не благодари на Бойко лелеее,пази се дтете да не те искарат гюленист