Липсват и условия, и треньори, за да искаме повече медали

Нашите спортисти превърнаха разочарованията в подвизи
22 авг 2016 10:35,
9
Липсват и условия, и треньори, за да искаме повече медали
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Господ този път беше българин и накрая направи, така че разочарованията да прераснат в подвизи". Така ръководителят на катедра "Лека атлетика" в НСА проф. Стефан Стойков коментира медалите на българските спортист от Олимпиадата в Рио в България сутрин пред Bulgaria ON AIR.

За повече медали липсват не само условия, но и треньори, смята проф. Стойков. По думите му треньорите ги има налице, но не са подсигурени. В Областните центрове няма щатни сериозни треньори.

"Системата трябва да се промени. Да се започне от ръководителите и главните действащи лица, а не само състезателите", посочи той.

По думите му треньорите работят на допълнителни работи за жълти стотинки, за да изхранват семействата си. Според него трябва да се създадат треньорски бройки и да се направи Програма за развитие на спорта.

Проф. Стойков призова премиера Бойко Борисов, Цветан Цветанов, спортния  министър Красен Кралев, Свилен Нейков и Стефка Костадинова да се срещнат с ръководството на НСА и да се създадат планове за изграждането на една  мултифункционална зала.

"Да се направят условия за треньорите, които да селектират най-добрите и съответно да има къде да се развиват", обясни проф. Стойков.

Проф. Стойков, който е дългогодишен национален състезател по лека атлетика в дисциплината хвърляне на копие обясни, че го е било срам да се прибере в селото си, когато е завоювал 11 място на финалите на Олимпийските игри в Москва през 1980 г., а сега се задоволявам с 7 и 8 място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Oo o. преди 7 години
Bg mafiotska jurnalistika se vturnala da iska finansovi ravnosmetki i finansovi otcheti ot bg kmetstvata - okolo 7896 lovdjiiski broiki s raznoobrazen obstinski divechov personal vatre - prihodi, razhodi, pechalbi, zagubi - s detaili pera i perushinki...:-)
5
0
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Като пренасочим парите от "анализаторите и консултантите" и удивителната им способност да се присламчват към разните хранилки , към действително работещите треньори и спортисти ,бързо всичко ще си дойде на място
4
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 7 години
Selektirai si ovcete na selo. Typanar
3
0
 
4
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
При нас всичко е грешно.Нашите състезатели влизат в форма за да покрият нормативите за участие на олимпийски игри.За тях това е по-важно,защото ще получат пари за подготовка.За самото участие на никой не му пука-взел е парите.Лошото е че това го разбират и техните шефове,ама нали и те пълнят гушката.По обещани награди за медали сме на 5 място от всички участници.Защо да не ги обещаят, след като знаят че са били във форма месеци преди олимпиадата.Треньори имаме,но те не са в България.Защо ли?
2
5
 
6
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 7 години
Очевидно спортиста Стойков е бил един от громното мнозинство от туристи - спортисти и правилно го е било срам от себе си. Това 11 място в Москва когато половината свят не участваше на олимпиада сега е равно на 110 място. И най гадното при тях е, че всички тези неспортисти плачат и хрчатн огромни наши пари и са лакоми за още и още, а след това с темерутска успмвка казват - ми толкова си можем!Решението е всички деца да спортуват, даже и само за здраве, а не само единични лакоми за пари!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Липсват финикийски знаци! Има ли ги тях, има и треньори, и спортисти, и постижения, и ... "правилния" допинг /made in USA/!