Медведев за олимпийците: Молодцы!

Русия с най-малката делегация в историята си, но завърши четвърта
22 авг 2016 13:52,
50
Медведев за олимпийците: Молодцы!
Снимка: Reuters, архив

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев похвали спортистите от страната за представянето им на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Русия беше с най-малобройната делегация в историята си на Олимпиада със само 280 състезатели в 25 вида спорт, след като 107 атлети с квоти получиха забрана за участие във връзка със скандала с манипулирани проби от антидопинговата лаборатория в Москва.

Най-сериозно беше засегната леката атлетика, от която до Игрите не бяха допуснати 67 от 68 състезатели, както и вдигането на тежести, откъдето беше отстранен целият руски националнен отбор от десет състезатели.

Въпреки редуцирания състав, Русия завърши на четвърто място в класирането по медали с 19 златни, 18 сребърни и 19 бронзови, като спечелените титли са само с три по-малко в сравнение с Лондон 2012, когато в делегацията на "Сборная" наброяваше 436 спортисти.

"Нашите олимпийци са отличници! Олимпиадата в Рио де Жанейро не беше най-простата в историята на руския спорт. Но въпреки че много наши атлети не участваха в състезанията, спортистите ни постигнаха прекрасен резултат. Поздравявам всички", написа Медведев в социалната мрежа.

Общо 107 руски състезатели от 17 вида спорт се завръщат с отличия от Рио 2016.

"Считам, че в този състав руският олимпийски отбор се справи блестящо. Разбира се, без леката атлетика и вдигането на тежести беше трудно да се борим за по-високо място в класирането по медали. С пълен отбор със сигурност щяхме да бъдем по-напред", заяви президентът на Руския олимпийски комитет Александър Жуков.

"Олимпийските игри за нашия отбор започнаха сложно и напрегнато, защото до последно се разискваше въпроса с допускането на спортистите ни до отделните състезания. Въпреки това, в повечето спортове нашите атлети се представиха успешно. От 280 състезатели от Рио с медали си тръгват 107. Взехме отличия от повечето спортове от олимпийската програма и при това не само в традиционно силните за нас, но и в такива, в които въобще не бяхме печелили медали или последните ни отличията бяха от съветско време. Такова разнообразие от отличия от различни спортове не е имало на нито една от последните Олимпиади", каза още той.

Министърът на спорта Виталий Мутко също е доволен от спечелените общо 56 отличия.

"Представянето ни е много достойно. В основни линии всичко, което бяхме запланували, беше изпълнено. Ако погледнем нашите възможности в леката атлетика, във вдигането на тежести и в гребането, в които по някакви скалъпени причини редица наши състезатели не бяха допуснати, то потенциалът ни беше значително по-голям. Затова представянето ни тук в никакъв случай не може да бъде определено като крачка назад в сравнение с Лондон 2012. Взехме медали в спортове, в които дълго време не бяхме печелили отличия - стрелба с лък, хандбал и някои други. Затова дори тук-там направихме крачка напред", каза Мутко.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руският женски отбор по хандбал завоюва олимпийската титла и златните медали в Рио. По пътя към върха рускините разгромиха последователно Швеция, Холандия, Франция и световния шампион Норвегия. Молодцы, девчьонки! Молодец, Трефилов!
17
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже, руснаците ги побъркаха буквално часове преди игрите - пускат ги, не ги пускат, после по време на игрите по 3 пъти дневно проби за допинг и някой да твърди при това че някой ги е подпирал трябва да много ***. А на българките както знаем все са им виновни рускините още откак ги научиха на художествена гимнастика.
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бренекето''Номер 4 е що годе симпатична, другите по-добре да не те срещат в тъмното, че ще ти изкарат ангелите.'' От ляво на дясно третата мис красавица...
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименВтората класа така насмете по изпълнение третата класа че свят й се зави на третата. А първата класа и трактористки да извадят пак на първо място ще да са. Политика.
14
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия как ги подпряха не е истина ,харизаха им златните медали и сега ми се ежат като ,че ли са шампионки.Руската наглост няма край.За съжаление така е устроен света,втората и трета класа народи минават по тиранията на Москва а цивилизацията все по малка,но борбата ще е жестока с тази чума,надявам се във Токио да ги няма
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БренекетоТъкмо това си мислех. Замечателно. 4 отляво надясно.
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Русия, категорично една от най-спортните държави в света. Но няма и как да е иначе при такава огромна територия и население. Поздравявам ги, въпреки че имаха откровено подарени няколко медала, веднага се сещам за ансамбъла, където ако ние бяхме направили такива грешки, щяхме да сме 6-ти най-много, но те станаха първи...и в бокса имаше аванти. Но как да е...обикновено силните се подпират, така е навсякъде. Да не търсим политика в спорта, много е грозно.
11
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснцаците обираха медалите на честните капиталистически спортисти по олимпиадите защото взиамаха допинг, а чесните капиталистически спортисти не взимаха допинг, затова руснаците им взимаха медалите.
10
8
 
6
 
! Отговори
Бренекето преди 7 години
Номер 4 е що годе симпатична, другите по-добре да не те срещат в тъмното, че ще ти изкарат ангелите.
9
15
 
8
 
! Отговори
Колето преди 7 години
Аман от рушкофили, по-големи чугунени глави са и от нашите социалисти.
8
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези следващия път изобщо не трябва да ги допускат до олимпияда, че току виж пропуснали някой и той обрал медалите.
7
4
 
11
 
! Отговори
Брадввн преди 7 години
Ползата да подкрепяш Русия , е същата като да подкрепяш Левски и ЦСКА. Това е просто едно фенство, което не ти носи реални облаги, а само някакво вътрешно удовлетворение.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците тука да се преброят. А на каките да им е честито!
5
15
 
35
 
! Отговори
Да живее Русия преди 7 години
Да живее Русия и братския руски народ. Слабаците елиминират противника с закулисие и подкупи щото не могат да бягат, да скачат и да се борят. западняци-СЛАБАЦИ
4
28
 
16
 
! Отговори
Рушкофилче преди 7 години
Когато рускините изпуснаха лентата и губиха синхрон на два три пъти, викам си край даже и бронз няма да вземат, обаче в крайна сметка те победиха и аз съм доволен, въпреки че не заслужаваха. Българките да бяха на първо място, нямаше да се радвам толкова.
3
20
 
14
 
! Отговори
Неда преди 7 години
Обичам Русия и руснаците, не управниците им.
2
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЛАВА РОССИИ!
1
18
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уважение за руските олимпийци, коитомсе доказаха въпреки помията и ударите които изпитаха. Но всичко се връща на този свят! Вкл, и за американският допингов отбор.