Пиронкова отпадна от US Open след драма

Българката загуби от Джоана Конта с 1:2, макар че британката се контузи
1 сеп 2016 07:22, Елка Василева
13
Пиронкова отпадна от US Open след драма
Цветана Пиронкова. Снимка: Reuters

Първата ракета на България при жените Цветана Пиронкова отпадна след втория кръг на US Open, след като загуби с 2:6, 6:5, 2:6 от поставената под номер 13 в основната схема Джоана Конта. Британката получи контузия, но успя да се вдигне на крака и спечели мача.

Двубоят започна ужасно за Пиронкова, която допусна пробив още при първото си подаване. Конта продължи тотално да доминира на корта и предреши всичко в петия гейм. Тогава тя реализира нов пробив на нула и в крайна сметка затвори първата част с 6:2.

След почивката двете изиграха няколко равностойни гейма, преди Конта да пробие първа за 3:2. Този път Пиронкова реагира на ниво и веднага реализира рибрейк за 3:3. При 6:5 Пиронкова пропусна три сетбола, след което Конта почти припадна на корта заради жегата и влажността. Тя веднага получи медицинска помощ и в крайна сметка успя да продължи мача. Джоана обаче направи двойна грешка веднага след това и загуби втория сет. Самата Конта заяви на лекарите, че зрението й се е замъглило и кръвното й се е вдигнало.

Въпреки проблемите Конта се завърна повече от успешно в третия сет. Тя проби Пиронкова още в първия гейм след паузата и след това затвърди за 2:0. До края тя много умело съкращаваше максимално разиграванията с множество къси топки. Британката проби пак за 5:2 и нямаше проблеми да приключи битката.

Следващата съперничка на Конта ще бъде 24-ата поставена Белинда Бенчич. Швейцарката победи убедително Андреа Петкович с 6:3, 6:2. Бенчич води с 2:1 победи в преките им срещи досега.

С достигането си до втори кръг Пиронкова спечели 70 точки за световната ранглиста. Очаква се това да й донесе прогрес с около десет места в световната ранглиста, където в момента се намира под №71.
 

Спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Цветана ПиронковаUS Open
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Фифи преди 7 години
Няма ли ръководство на тениса в България да претендира за спазване на правилата в тениса?!Голям цирк направи нази "тенисиска". Като загуби и стана лошо!!! Почина си и продължи.Срам за съдии и организатори!Тъжно ми е.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А *** олюпиха ли го вече?
5
2
 
1
 
! Отговори
chach преди 7 години
gledax ia.po tapo parche ne sam vijdal.gotov mach i go dade.sparing.spored men vseki bi igral na neinoto miasto
4
0
 
3
 
! Отговори
Пак от 7 преди 7 години
Само да добавя, че въпреки че е тренировъчен, той си остава 4-ти по големина в комплекса и доста мачове се играят там. И не е краен корт, а е прилепен към Луис Армстронг.
3
1
 
3
 
! Отговори
6 преди 7 години
да прав си, че е стария Грандстенд, но пак има 6000 места. Доста сериозно, като за тенис стадион
2
0
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 7 години
Не е на Грандстенд, а на стария грандстенд, който значително беше поокастрен покастрен като капацитет. Сега се води P6 - т.е. тренировъчен корт 6. Иначе дано Григор си спечели мача.
1
1
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
Григор ще играе на стадиона "Грандстенд" довечера, така че, добре му върви на него и с спорта и със популярността и със жените. За сметка на това, ти си вече доказан аутсайдер, само след 5те си реда глупости, които надраска