Сестрите Уилямс не на мюсли, а на допинг!

Взимали забранените вещества легално, с терапевтична цел
14 сеп 2016 13:07,
146
Сестрите Уилямс не на мюсли, а на допинг!
Снимка: Reuters, архив

Световната антидопингова агенция (WADA) стана жертва на руска хакерска атака, в резултат на която изтекоха тайни документи за американски атлети, приемащи забранени субстанции.

Според информацията сестрите Серина и Винъс Уилямс, както и гимнастичката Симон Байлс, са приемали допинг.

Международната федерация по гимнастика и Международната тенис федерация бяха категорични, че не са нарушени правилата. Даже напротив - сестрите Уилямс имат специално разрешение да ползват определени забранени субстанции за терапевтична употреба. Същото се отнася и за Симон Бейлс.

Серина Уилямс е използвала преднизон, метилпреднизон, хидроморфон и оксикодон. Това е ставало между 2010 и 2015 г. Разрешение за това й е дал лично лекарят на Международната тенис федерация Стюърд Милър.

Винъс Уилямс пък е имала разрешение да използва пренднизолон, триамсинолон, преднизон и формотерол. Позволението е от същия лекар.

Симон Бейлс пък е била хваната с метилфенидат.

Разкритието е на руската хакер група Fancy Bears. От WADA признаха за хакерската атака, но единственият коментар, свързан със случая е изразено притеснение за пробива. Обещаха и да започнат разследване.

Симон Бейлс веднага реагира на скандала. В Twitter тя написа, че има синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност от дете.

"Моля ви, повярвайте ми, че вярвам в чистия спорт, че винаги съм следвала правилата и ще продължа да го правя", пише тя.

Винъс отговори на теча на информация остро. "Разочарована съм да разбера, че лични медицински данни са били популяризирани от хакери без мое знание", коментира тя.

За да се стигне до някакви последствия за спортистите обаче, трябва самите асоциации да оповестят информацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В САЩ всички са хипер активни - започват да хвърлят бомби по една държава,а-ха да се успокоят -подпукват следващата, а-ха да им мине - не става, те продължават.Подлудиха целия святНа едно място са спретнали политическа интрига - на друго място Майдан, на трето място "арабска пролет" на четвърто място някой военен преврат. Хайде пийнете нещо успокоително де Та да си дойдем на думата за допинг-изобщо не ме учудва.Всички знаехме, че американците най-много зобят.Въпросът беше кога ще лъсне истината
102
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американските болни печелят по десетина златни медала! Я си представете какво биха постигнали здравите такива!
101
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли са заболявания, искали са разрешение и са го получили. Рашаните да са искали и те разрешение ако има болни сред тях да получат право за определени медикаменти, а не да се зобат с чували.
100
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
no coment, кравари!
99
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сорошоидни ***, защо сте толкова малко и толкова неактивни на тази новина ? Вземете малко допинг и пишете, пишете, иначе няма да има заплати !
98
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ... 118Естествено, че не е само допингът - метилфенидата причина да е олимпийска шампионка! Трябва къртовски труд и талант! Както не е единствената причина диуретиците, които не са допинг, щангистите ни да са 1 в света, но ходи го разправяй това на корумпираните шефове на допинг асоциации...
97
0
 
26
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ха-ха за такива като тази на снимката и разни други краварски "шампиони " болни и недоволни има параолимпийски игри там участниците са със заболявания и предполагам че и на тях в такъв случай са им разрешени някои "лекарства". Още един път Ха-Ха-Ха!!!
96
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе на хамериканците им е разрешено да взимат амфетамин, все пак са прекалено *** и имат проблем с обръщането на внимание ако не са надрусани
95
1
 
43
 
! Отговори
kek преди 7 години
Серина маи е на тестостерон откакто се е родил.
94
1
 
36
 
! Отговори
elii преди 7 години
Дано да натрият носа на оная плувкиня кинг ,която се перчеше на рускинята.
93
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Междувременно стана ясно, че американската баскетболистка Елена Дел Дон е вземала амфетамин, тя също била "болна" и имала разрешение представете си ахахахаах
92
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпросния "разрешен" стимулант си е чиста проба амфетамин, а амфетамина е забранен и се счита за допинг. Ама явно за краварски атлети няма проблем, на тях им е разрешено да взимат допинг, и всичко е наред.Но ако всичко е наред, моя въпрос е, защо тези неща не са били оповестени публично а са били пазени в тайна?Долно, гнусно политизиран е всичко. Олимпийските игри са опозорени. Превърнали са се в политическо оръжие.
91
34
 
4
 
! Отговори
... преди 7 години
колкото до Симон Бейлс и метилфенидата той си се приема като лекарство в целия западен свят точно за болестта "Синдром на дефицит на вниманието" и не ми се вярва точно той да е причина да станеш олимпийски шампион по гимнастика...колкото до сестрите, то е ясно на всеки, че те се зобят яко...не мисля, че тези разкрития на хакерите са някаква сензация...да не омаловажаваме успехите на Симон само защото е взела РАЗРЕШЕН стимулант заради диагностицирана болест от която страдат 300 милиона души...
90
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фелспии, как е положението мой човек? Нервно, нервно, а? :D
89
3
 
23
 
! Отговори
eli преди 7 години
Това момиче си спечели 60 милиона и се пенсионира на 19 години...Талантлива е,но не и прави чест,ако е взимала нещо. В САЩ "хиперактивни" са децата,които не са един вид заспали и суперпослушни,изпълняващи нарежданията на възрастните..Ако е малко по-буйно,игриво,любопитно и различно от тълпата,се води хиперактивно,с някакъв измислен сидром на дефицит на вниманието и съответно му се предписват лекарства...Всички хора трябва да са послушни...
88
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А нещо за тая мома, колежката на Фелпс и гонещата рекордите му.... Кейти Ладецки? Да не се окаже, че от малка страда от астма, като за това да има "специално разрешение" от антидопинговата асоциация да се "храни" само с такива коктейли?! Не знаех, че толкова помагал допинга за "лекуването" на различни болести? Направо да излязат с нов лозунг - "да спасим човешки животи с допинг, като направим от всеки "болен" световен и олимпийски шампион"! Лицемери!
87
0
 
39
 
! Отговори
Симон Бейлс преди 7 години
Моля ви, повярвайте ми, че вярвам само в чистия спорт, тези амфети ги взимам само за здраве! Спечелих 4 златни медала, защото пращях от здраве!
86
1
 
25
 
! Отговори
SS преди 7 години
"Моля ви, повярвайте ми, че вярвам в чистия спорт, че винаги съм следвала правилата и ще продължа да го правя", пише тя.С хипертрофия като на Колман само да не ти повярвам.Важното е , че лъсна насраният г ъ з на тези от WADA.
85
0
 
9
 
! Отговори
7 преди 7 години
Interesno,koi dal diplomi na lekari,koito naznachvat takiva preparati za terapiya!Gorkite ruskisportisti,nakoito im broili xilyani chasti ot grami na meldoniya.Da amerikanski sport i WADA "super chisti".Gospodi v kakav svyat zhiveem,lazhat i dazhe ne samo ne sramuvat ,a izlizat s obvineniya.Tova e varxa na demokratia!
84
1
 
37
 
! Отговори
SDI преди 7 години
Предполагам че и Фелпс е приемал цял коктейл от медикаменти, тъй като имаше филми за него, където тръбяха, че бил хиперактивен от дете, както и Уилямс, които са взимали допинг по тази причина. Въобще, много ми е интересно какво точно означава да си "хиперактивен", и защо това се приема за един вид заболяване. А спомняте ли си как всички биатлонисти се тъпчеха с допинг защото били асматици. Въобще, всички спортисти ги водят болни от нещо.