Дортмунд и Реал свършиха наравно след голов трилър

Ювентус разби Динамо пред погледа на Петев
28 сеп 2016 07:41, Красимир Ангелов
2
Дортмунд и Реал свършиха наравно след голов трилър
Снимка: БТА

Борусия Дортмунд и Реал Мадрид завършиха 2:2 в динамична и зрелищна среща от група "F" на Шампионската лига, играна на стадион "Сигнал Идуна Парк". Така "белия балет" остана без победа в Дортмунд и в шестия си мач тук.

Европейският първенец откри резултата четвърт час след началото чрез Кристиано Роналдо, получил подаване с пета от Гарет Бейл. Малко преди почивката Пиер-Емерик Обамеянг изравни, възползвайки се от колеблива намеса на вратаря Навас и щастлив рикошет в тялото на Рафаел Варан.

В средата на второто полувреме Варан се реваншира и вкара втория гол за мадридчани в срещата, като секунди преди това Карим Бензема разтресе и двете греди. Три минути преди края на редовното време влезлият като резерва Андре Шюрле изравни с топовен изстрел и донесе заслужена точка за своя тим.

Двата отбора събраха по 4 точки в своята група, но Борусия Дортмунд е на върха заради по-добрата си голова разлика.

В друга интересна среща от снощи италианският хегемон Ювентус постигна първа победа в тазгодишното издание на Шампионска лига, след като без особени проблеми надделя с 4:0 при гостуването си на Динамо Загреб.

Мачът в Загреб беше изгледан и на живо от бъдещия треньор на Динамо Ивайло Петев, който напусна националния отбор на България, за да поеме местния гранд.

В основата на успеха за "бианконерите" бяха летните покупки Миралем Пянич и Гонсало Игуаин, които вкараха головете през първото полувреме. Халфът откри резултата след фрапантна грешка в защитата на хърватите, а малко по-късно стрелецът вкара втория гол след асистенция на босненеца. Между двете попадения Гордън Шилденфелд с глава нацели горната греда. След почивката и Пауло Дибала записа името си сред голмайсторите след великолепно изпълнение, а в края и Дани Алвеш беше точен.

След победата на стадион "Максимир" Ювентус събра 4 точки и излезе на върха в група "Н" на турнира, докато "шахматистите" остават на дъното без спечелена точка.

Всички резултати и реакции след мачовете от Шампионската лига четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
az преди 7 години
повече един лев няма да заложа на пръдливите реал