Гришо се завърна в Топ 20 на световния тенис

Първата ни ракета с най-добро класиране за последните 12 месеца
13
Гришо се завърна в Топ 20 на световния тенис
Снимка: Reuters

Григор Димитров се завърна в топ 20 на световния тенис. 25-годишният хасковлия, който през миналата седмица достигна до полуфиналите на турнира в китайския град Чънду, събра 1735 точки и вече е 20-и в класацията на АТP.

Това е най-предното класиране на българина от 27 септември 2015 година, когато за последно беше сред първите 20 - на 19-ата позиция в света.

Друг българин Александър Лазаров отбеляза рекордно класиране. Той прогресира със 161 места до 641-ото в подреждането на АТP с 41 точки.

В топ 10 няма промени. Лидер остава сърбинът Новак Джокович с 14040 точки, следван от Анди Мъри (Великобритания) с 9345 точки и от шампиона на Откритото първенство на САЩ Стан Вавринка (Швейцария) с 6365.

Челната десетка на световната ранглиста на АТP и българите в нея вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
2
 
! Отговори
ре преди 7 години
Да нямаш ни един спечелен турнир в годината и да си в топ 20 и да си проспериращ .Световния тенис съвсем се сдуха.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заслужено завръщане в топ20, но топ10 не заслужава. Една ярка история на пропилян блестящ талант. И това, което е постигнал не е малко обаче. Той е първия българин в топелита при мъжете и да се надяваме, че след него ще се появи още някой- приерно Адриан Андреев
10
3
 
4
 
! Отговори
ООООоо, преди 7 години
Писна ми от вашия Гришо.Той отдавна е забравил че е българин и си играе от свое име и за себе си. Престанете да приписвате победите му на България.Дреме му на вашия Гришо за родината.Той отдавна я е отписал.Стига сте се фукали!!!!!
9
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на това момче, постигна много, да е жив и здрав и още много успехи, а и да няма гордеем се с него!
8
10
 
15
 
! Отговори
Григор No.1 България преди 7 години
И да беше играл за България за купа Дейвис и какво?Само с един тенесист не става. Купа Дейвис е отборно съревнование. Сърбите имат няколко тенисита в топ 100, а ние имаме само един. да не казвам, че в цялата история на тениса в България това е вторият ни тенисист в топ 100. Първият е Орлин Станойчев достигнал до 96 в ранклистата. И това е. Даже тогава това беше възприето за успех, каквто е.А сега недоволни от Григор, който вече е легенда, защото е достигал до топ 8.Малко да се замислите, а?
7
5
 
5
 
! Отговори
g преди 7 години
Absurdite prodylvawat .
6
8
 
6
 
! Отговори
Bobo Zander Zadnek преди 7 години
Bravo Гришка! БоК
5
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще се пенсионира на 30 години и го боли ракетата за БГ-тата дето го плюят. Кака му Никол ще я разхожда още 2-3 години и после ще си вземе нещо по-ново. А вие си злобеите колко бил слаб
4
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредица от силни турнири за нашия Гришо и закономерно се изкачи в ранглистата. Надявам се, че с новия треньор нещата ще си дойдат на мястото, както е тенденцията в последните месеци. Гришо има шанс отново да се върне в топ 10, но конкуренцията е жестока. Изкочиха няколко страхотни млади таланти, които също се опитват да изкачат върховета на световния тенис, както направи Гришо. Гришо е 20-ти, а следващият българин е 373-ти!!!! Това е. Имаме един класен тенисист - Гришо.
3
9
 
11
 
! Отговори
Скъса ми.. преди 7 години
...нервите последния му мач..слаба психика - слаб тенесист ! Иначе има талант, но като гледам новите (напр. Зверев )...ще го мачкат малките тепърва :// Закъсня това момче, поне му върви в любовта.:)Жалко.
2
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лесно е на българските спортни журналисти - Дpишo се изкачва и влиза в топ 20. При сръбските им колеги е пълна скука, как да напишеш, че Новак е в застой и за пореден път не е мръднал от мястото си.
1
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е и??? Какво ме интересува..............

Спонсорирани публикации