На дъното: Роналдо няма успешен финт близо 6 часа

Португалецът се намира в може би най-лошия си период
27 окт 2016 15:44, Георги Пешев
10
На дъното: Роналдо няма успешен финт близо 6 часа
Ройтерс
Щастливи дни настанаха за големите врагове на Кристиано Роналдо. Португалецът се намира в може би най-лошия си период, откакто носи ореола на футболна икона. В момента KR7 записва най-слабия си старт на сезон на "Сантяго Бернабеу". Това потвърждава и статистиката, която в един от малкото случаи не е на негова страна, съобщава "Труд".
 
Според футболни специалисти и анализатори основната причина за моментната форма на Кристиано е травмата в коляното, получена по време на финала на Евро 2016 с Франция (1:0). Контузията наруши лятната подготовка на нападателя с „белия балет“ и той не игра в нито една от контролите. Интересен е и фактът, че Роналдо участва в срещите със „Спортинг“ (Лисабон) в Шампионската лига и „Осасуна“ от вътрешния шампионат без традиционната разгрявка преди двубой.
 
Нетрадиционните и форсирани методи на възстановяване явно нарушиха реализаторските умения на КR7. Еврошампионът от това лято е отбелязал едва 4 от 34 гола на „Реал“ през настоящия сезон, което прави 11,76%.
Колкото и невъзможно да звучи, трудният период доведе и до липса на увереност в Роналдо дори на „Сантяго Бернабеу“. В Мадрид той не се е разписвал от 14 септември – 42 дни. И за първи път, откакто премина в „Реал“, той записва серия от 4 последователни мача без гол у дома.
 
Попаденията му в Примера дивисион през настоящата кампания са едва 2. Толкова са и асистенциите му. Неговият голям съперник Лионел Меси е със 7, при все че и аржентинецът имаше здравословни проблеми и също пропусна част от мачовете на „Барселона“.
 
Статистиката на Роналдо в последните 3 двубоя от шампионата е 11 удара без гол срещу „Атлетик“ (Билбао). В мача с „Бетис“ има 8 удара и 1 гол, а безуспешните му изстрела срещу „Ейбар“ са 8. Общо 27 обстрела към противниковата врата, един от които успешен.
 
Може би най-стряскащо от всичко са минутите, в които Роналдо няма успешно финтиране на противников футболист – 326. Все пак говорим за същия този футболист, който изгря на голямата сцена със серията си от впечатляващи финтове и трикове с топка.
 
Въпреки всички изброени цифри неговият треньор Зинедин Зидан запази присъщото си спокойствие и обяви: „Пред Кристиано се откриват възможности и той ще започне да бележи. Нужно е само спокойствие.“
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: роналдо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
do 9Брат, къде забрави Роналдиньо? Най-великият техничар в историята на футбола. Криси Роналда пред него изглежда като Стоичков пред Гонзо.
8
0
 
1
 
! Отговори
Дим преди 7 години
Сега разбрах защо на Реал им казват белия балет.И страдам че основната балерина сега не може да показва как се мята как го прави.Ама и ФИФА да се вземат в ръце и да гласуват телепатичното нарушение да е червен картон.Доближили се някой до Роналдо Той се мята страда и това трябва да е червен картон
7
0
 
4
 
! Отговори
skunka преди 7 години
Пред Роналдо Феномена и Зидан всички са ми моно. Колкото и да са добри, няма тази борбеност, с която Роналдо например 'влачеше' трима защитници, а не се гмуркаше за дузпа. От Реал съм вече от 16 години, но не може да ми е на сърцето футболист без гениални асистенции...
6
0
 
1
 
! Отговори
CR7 преди 7 години
Пише се CR7. Аман от неграмотници.
5
1
 
4
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Посредствен житен бегач. Крайно време е да се научи да играе по-позиционно аналогично на Ибрахимович.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
a какво е това КR7?!? аз само за KR-16 съм чувалКР7 или CR7?
3
2
 
0
 
! Отговори
ф преди 7 години
Е на това му се вика глупости на търкалета.
2
0
 
7
 
! Отговори
11 преди 7 години
Че как да има успешен финт, като той има само един финт, типичен за печки от неговия клас.
1
0
 
2
 
! Отговори
Koto преди 7 години
Actor pushes se CR7 hahahaha

Спонсорирани публикации