Красота и грация: Над 12 хиляди аплодираха "Златните момичета"

Гимнастичките достойно се сбогуваха с публиката
18 ное 2016 11:07, Екип на Dnes.bg
42

Снимка: Олег Попов; Dnes.bg

Изящество, блясък, красота, грация... Над 12 хиляди души се събраха снощи в зала "Арена Армеец", за да присъстват на бенефиса на "Златните момичета".

Красивите българки просълзиха мнозина и припомниха на публиката както славните, така и трудните моменти по пътя си. Катрин Велкова, Елена Тодорова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Християна Тодорова, Ренета Камберова и Любомира Казанова бяха представени и като "Отборът", който завладя публиката, но беше отчетен и индивидуалният им принос към успехите на ансамбъла.

Всяка една от грациите бе представена по отделно и имаше възможността да блесне на сцената със своя собствена програма и съчетание, изиграно на любимата й музика от съчетанията на момичетата през годините. Така една по една изящните девойки разказваха за своите най-тежки и най-ценни моменти, като потапяха публиката в личната си история.

Още по темата

Светлинни ефекти допълваха съчетанията на момичетата и докато те изпълняваха елементите си, под пръстите им разцъфтяваха цвета и пламваха огньове. Накрая на всяко съчетание всяка една от гимнастичките се отдръпваше, а пред краката й се излъчваше видео от най-знаковите съчетания за ансамбъла.

Когато дойде редът на Цвети Стоянова, която преживя най-голямата лична трагедия, 12 000 души се изправиха на крака и аплодираха бурно гимнастичката, която не успя да изиграе своя последен танц на бляскавата сцена. Със сълзи на очи Цвети се изправи пред хората и благодари безмълвно за обичта и подкрепата.

Сълзи имаше и в очите на Илияна Раева, която трудно сдържа емоциите си. Тя пожела на своите момичета на добър час и ги помоли винаги да помнят онези детски очи, с които са гледали залата и с които са мечтали за бъдещето.

Краят на бенефиса бе сложен със символичен танц между "Златните" и новите девойки от ансамбъла. Макар започнал като двубой между двата отбора, красивият танц завърши с приемственост. С ръце "Златните момичета" обгърнаха своите наследнички и им предадоха щафетата, за да продължат с още по-големи успехи.

Успех и от нас, момичета! На добър път! 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Калоянчо, като е толкова лесно, ходи ти "подмятай обръчи" и стой в залата от сутрин до вечер, търпи лишенията, докато твоите другарчета изживяват детство и младежки години. Огледали се нашите в доходите на 5 момичета, донесли ни 81 медала и постигнали повече, отколкото някои от Вас за цял живот. Защо не се огледате в "инвалидните" пенсии, които взимат хиляди. И не говоря само за ***, които са ясни, за съжаление знам и за немалко българи, които имат едни познати там и въртят далаваери.
18
0
 
6
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Питаш къде е златото? 2009 - златен медал, 2011 - злато, 1-во място в многобоя, 2012 - 2 златни медала, 1-ви в многобоя. Това са само няколко от световни купи, има и още(за който пита за златото), което май е повече от всеки друг спортист, за който се сещам за момента. А че медиите преескспонират - така е, но според мен не е като момичетата да си го търсят, както някои "ВИП" персони, плейметки и т.н., така че не знам защо насочвате негативизма си срещу тях.
17
1
 
5
 
! Отговори
goso преди 7 години
защо се сбогуват с публиката? Вече няма ли да са гимнастички?
16
3
 
7
 
! Отговори
Харпър преди 7 години
До КалоянНе е нужно да питам, тъй като знам много добре мнението им. А пенсията им, която между другото не е само за тях, а за всеки спортист постигнал определени резултати, измерени в спечелени медали, намирам за напълно честна, защото както знаем, професионалният спортист започва от детска възраст и продължава различно дълъг период своята кариера, като такъв. Кажи ми как, според теб, едновременно с тренировки и състезания, да се хване и да работи, за да натрупа стаж и каквото там казваш още?
15
6
 
15
 
! Отговори
Беззлобников преди 7 години
1. Каталозите на синовете на богатите са пълни с "Грации"2. Алегорични са черните костюми3. Хорото е опасно за който се пусне от него-има центробежни сили( и на притегляне)4. Всичко е пари-дори на И.Р. и трябват 50 хил. месечно за борчовете на мъжа и.5. Да превърнем бенефиса в турне!
14
6
 
5
 
! Отговори
изтрий ме пак преди 7 години
Ако през цялото или повечето време е било така тъмно, не ми го хвалете това шоу. Вярно е, че осветители и озвучители (ОГЛУШИТЕЛИ) също трябва от нещо да живеят. Ако приложените снимки са на най-сполучливите костюми, сори, далеч е от моя вкус.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 18 Абе ти ***.от ли си бре? Имаш нет, осведоми се колко златни имат тези момичета в кариерата си.
12
6
 
6
 
! Отговори
Харпър преди 7 години
До СократисДо Сократис"..Да ти повтарят до втръсване "грации,неповторими,златни,изящни,красиви" им идва в повече на хората които не са грации и толкова "красиви",но съвестно и съзнателно се борят с ежедневието разкъсвани между работата и семейството и няма да дочакат пенсии от 1000лв"Ще се хвана за тази част. Нали всеки избира пътя си в живота? И нали не си мислите, че този на гимнастичките е цветя и рози от началото до края? И там има бодли, но се вижда само крайния резултат.
11
11
 
9
 
! Отговори
?...! преди 7 години
А златото къде е?Иначе спектаклите са хубаво нещо, но истината е най- хубавото!
10
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бронзов на олимприадата не значи, че преди това нямат още 80 медала, много от които златни. Аман от мрънкачи, нищо не постигнали в живота, готови да плюят по всеки, който е се е надигнал от блатото.
9
14
 
8
 
! Отговори
Гларус преди 7 години
има една много яка с която искам да си легна, другите не ме кефят
8
2
 
13
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Синхрон, обща цел, един за всички-всички за един, екип..... Ето това в преносен смисъл трябва да представлява всяко правителство на България! Да му е ясно към какво се стреми и как се постига.
7
9
 
28
 
! Отговори
Харпър преди 7 години
Не разбирам, наистина, какъв ви е проблемът, хора? Защо мрънкате против тези момичета, успехите им и еуфорията около тях? Само този спорт ни остана, само те ни донесоха радост под българския флаг, а вие зачерквате с лекота това... По-добре да има 100 статии за тях и силата на духа им да продължат, въпреки това, което ги сполетя, отколкото да четем за Тръмп, политика, убийства и т.н. Наистина не разбирам.
6
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бронзовите, не златните.
5
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз искам да стана златно момиче. Момче съм и мисля, че съм дискриминиран. Искам да представя България. Кога ще имам право да се присъединя към златните момичета
4
18
 
22
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Към 1:Намразих този спорт! Накараха ме да го намразя. От толкова време по сто пъти на ден само това слушам _ ' златните',та златните. Като са толкова златни да ги продадем,бе _ държавата има нужда от пари. Преекспонирането и пренавиването късат пружината; обещавам повече никога да не гледам този спорт! / Апропо,то дори за спортно събитие не ставаше въпрос, а толкова крясъци и писъци! /
3
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предпочитам сестри Кардашиян пред тези златни момичета
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Котьооооооооооооооооооооо
1
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, само три статии ли?напишете още 5-6, че голямо събитие станало...