След бунта – Мерцедес гони Хамилтън

"Не съм направил нищо нередно, от отбора не трябваше да се бъркат"
Обновена: 30 ное 2016 10:42 | 28 ное 2016 12:37, Веселин Коларов
27
След бунта – Мерцедес гони Хамилтън
Снимка: Reuters

Мерцедес планира сериозни санкции срещу Люис Хамилтън, които могат да означават дори край на договора на британеца с отбора, гръмнаха някои английски медии.

Британецът игнорира няколко заповеди от бокса да вдигне темпото си, включително и на техническия директор Пади Лоу, в стремежа да забави Нико Розберг и той да бъде изпреварен от Фетел и Верстапен. Мръсните номера в крайна сметка не му донесоха успех и той не успя да стигне до четвъртата си титла, след като Нико завърши втори.
 
Впоследствие босът на отбора Тото Волф сравни поведението на Хамилтън с анархия и бе видимо разочарован, като от отбора обявиха, че ще наложат санкции на бунтаря, които могат да означават дори прекратяване на договора му и раздяла с него.
 
Според други информации Хамилтън може да се отърве само със сериозна глоба или в най-лошия случай да бъде отстранен от отбора за определен брой състезания през 2017-а. При всичко положения обаче изглежда, че отношенията на британеца с шефовете са сериозно влошени. Пилотът продължава да смята, че не е направил нищо нередно.
 
"Не зная защо не ни оставиха просто да се състезаваме. В нито един момент не съм се притеснявал, че мога да загубя надпреварата. Жалко, че се намесиха и не мога да кажа кой знае колко повече. В крайна сметка Нико не допусна грешка, а гумите на Фетел се износиха".
 
"За мен всичко бе под контрол. Загубих много точки в хода на сезона и просто се борех до последно. В нито един момент не съм наранил отбора или имиджа на марката. Всичко бе между нас с Нико, а от тима решиха да се намесят. Не смятам, че направих нещо нечестно. Борихме се за титлата, аз бях отпред и контролирах скоростта. Това са правилата", изтъкна той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
До ППП Да съм написал някъде че Нико е ощетен по някакъв начин? Ти даже не четеш какво съм написал. Аз написах че Хамилтън е правил много мръсни номера на съотборниците си и на останалите пилоти така че си заслужаваше по подобен смешен начин да загуби титлата. До момента в който Мерцедес му дават най-бързия болид който няма равен с нито един друг и му плащат толкова много пари той НЯМА право да се оплаква. Или да вземе да си търси друг отбор. Но Мерцедес ще са най-бързи и следващия сезон.
18
3
 
0
 
! Отговори
ППП преди 7 години
До Петърчо Мизерно е това което пишеш, а на Нико и Мерцедес просто им е малко !И недей ми казва колко е ощетен русия, един търтей подбутван от отбора, който дори не може сам да си направи настройките а ги взема наготово от Хамилтън не е достоен за Световна титла.
17
3
 
0
 
! Отговори
ППП преди 7 години
До Петърчо Че тогава за какво да се състезава след като те можели да си правят каквото си искат,получава такава заплата защото я заслужава щом са му я дали значи знаят колко струва и недей сравнява една спукана гума и една повреда със всичките гнусни номера на Нико и отбора спрямо Хамилтън доста са различни нещата а и Шумахер би постъпил по същия начин че и по гадно от Хамилтън.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей затова има отлив и спад на рейтинг. Защото едно време в славните години на Сена, ***, Менсъл, Шумахер, Хакинен и т.н. и т.н стратегията беше на пилотите, а не на тимовете. И затова имаше зрелище и истинска конкуренция и противопоставяне м/у пилотите. А сега всичко се решава със шпиц команди от питстопа или какво ще нареди Екълстоун! То Инди сериите и НАСКАР са вече в пъти по - интересни от тая формула!
15
3
 
6
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Шумахер изгуби втора титла от Хакинен заради проблем с болида на старта на загряващата обиколка (и с това трябваше да стартира последен от бокса) и заради спукана гума по време на едно и също състезание на Сузука 1999. И оплакваше ли се от това? правеше ли изявления че много било необичайно как само на него му се случват подобни неща. И да не забравите че за тия пари които получава Люис , Мерцедес модат да правят каквото си щат с неговия болид без въпросния да има право и на думичка!
14
2
 
8
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Люис винаги е правел и ще прави мръсни номера. Да си спомните как се натресе в болида на Кими на излизане от бокса с обяснението че не видял огромния светофар че свети червено. За словесните нападки отправени към Нико когато изостава в класирането пък да не говорим. А това са само два от многото примера за мръсните номера на Люис. Който иска нека се позаинтересува по темата преди да пише. Не съм Фен на Нико и Мерцедес но по такъв долен начин да се опитваш да спечелиш е мизерно.
13
2
 
5
 
! Отговори
от старата генерация преди 7 години
Аз пък си спомням много добре, когато на Нико баща му, стана световен шампион, само че той е финландец. А печката никога не ми е бил симпатичен!!
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бритни стана СШ, само и единствено защото на ХАМИЛТЪН стартира последен на СПА и му гръмна двигателя в Малайзия! Безценно от мерцедес!
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
F1 гледам то 1994 година (след *** на СЕНА), истината е, че ако един отбор доминира, тя става безинтересна и тимовете почват да правят "политика", а не състезания!Ако догодина ХАМИЛТЪН отиде във Ферари, РедБул или отново във МакЛарън, то пак ще МАЧКА, защото в този спорт, последният е най-големият джентълмен!А както каза и БАРНИ, Ф1 е за хора, които могат да си купят РОЛЕКС!
10
5
 
14
 
! Отговори
Егоистичников преди 7 години
През цялата си кариера Хамилтън бе образец на дисциплиниран член на екипа. Гръмването на болида преди няколко състезания го извади от релси и взеха да му проличават човешките качества.Джейсън Бътън и Филипе Маса - за тях трябваше да се каже повече-заслужиха си го.Този сезон продължих да гледам F1(предишните 5 не гледах) и съм доволен.Ферари и Рено ще покажат за напред.Верстапен ще си счупи главата (млада и талантлива иначе, но мнооого нахална).Проекта Хамилтън е много скъп, за да го губят..
9
21
 
14
 
! Отговори
Див Петел преди 7 години
Хамилтън има право да избира как да води състезанието си. Тоя Нико е един никой без подкрепата от отбора. Понеже е немец и мерцедес го лансират за сметка на Люис Хамилтън. Само Пилето / пак немец / беше с по-голяма подкрепа от отбора и правеше по-долни номера. На оня даже правилата на спорта променяха според претенциите му. Нико ако иска да го мразят да си печели по този начин. Видя се че 1 на 1 губи от Хамилтън, когато не нареждат от бокса разни глупости.
8
4
 
32
 
! Отговори
Буника преди 7 години
Маймуните обичат номерата
7
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама Шуми си ги умееше и си ги правеше супер.
6
7
 
27
 
! Отговори
Цвинокио преди 7 години
Английският емигрант обърка скоростите ...
5
0
 
12
 
! Отговори
Аз преди 7 години
До АнонименФетел има 4 титли.
4
16
 
25
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Ами затва никой не гледа Ф1 , скучни и безинтересни .Ако си припомним има и правило забраняващо даването на нареждания от бокса!!Така ,че ФИА може спокойно да накаже Мерцедес след като си признават ,че дават нареждания от бокса.Това със забавянето сме го виждали и при моторите , нарича се стратегия.Като е по-бърз да го изпревари , нито го е блъснал нито нищо.Не съм фен на никой от сегашните пилоти , нито на Ф1 , но тия сами си закопаха интереса.Гелдайте електрическата формула по интерсна е!!
3
20
 
31
 
! Отговори
айде нЕма нужда преди 7 години
Най-гадни номера правеше Шуми.
2
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама нали Мерцедес казаха, че ще ги оставят да се състезават, а състезанието е статегия на отбота и най-вече на пилота - 3 кратен световен шампион, победи по-малко единствено от Шумахер!Които и да замени Хамилтън, ако всички е 50/50 пак ще мачка Розберг. кта
1
33
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на кого да завижда като е трикратен световен и е в пъти по-добър пилот от розберг само повредата на хамилтън направи нико шампион няма за кво да се вайкате