България с нов медал от европейското по щанги за младежи

Даниела Пандова със сребро на първенството в Израел
0
България с нов медал от европейското по щанги за младежи
Даниела Пандова. Снимка: БФВТ

България спечели втори медал в двубоя и нови две отличия в отделните движения на продължаващото в израелския град Ейлат Европейско първенство по щанги за младежи и девойки до 20 и до 23-годишна възраст, съобщава Българската федерация по вдигане на тежести на своя сайт.

Даниела Пандова се качи днес три пъти на подиума при най-леките в групата на 23-годишните девойки. Българката, която преди година бе севропейски бронз, сега стана шампионка в изхвърлянето с 68 кг, после се нареди втора в изтласкването с 87 кг, което и осигури общ сбор 155 кг и сребро в крайното класиране.

В същата възрастова група при 56-килограмовите Иван Миланов остана осми с двубой 219 кг (98 и 121).

Снощи Стилян Гроздев отнесе конкуренцията в кат. 62 кг при 20-годишните, като взе златото в двете движения и в двубоя при по-младите в кат. 62 кг, където Диан Пампорджиев стана вицешампион в изтласкването. В същата възрастова група Надежда Мей Нгуен пък си осигури бронза в изхвърлянето при най-леките.

Така равносметката на България досега в Израел е 8 медала(4 златни, 3 сребърни и един  бронзов), а само в двубоите имаме злато и сребро.

По-късно днес на подиума ще излезе и Петър Ангелов, който ще вдига в кат. 69 кг при 20-годишните.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари