Позор за Пиронкова, взе само два гейма в Китай

Българката беше разбита от Алисън Риск с 1:6, 1:6
3 яну 2017 13:44, Веселин Коларов
38
Позор за Пиронкова, взе само два гейма в Китай
Снимка: Reuters

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на турнира на твърди кортове в Шънчжън (Китай) с награден фонд 750 хиляди долара.

29-годишната пловдивчанка загуби от миналогодишната финалистка в надпреварата и поставена под №8 Алисън Риск (САЩ) с 1:6, 1:6 за 69 минути.

Американката, 39-а в класацията на УТА, доминираше на сервис, като загуби само 7 точки от 36 разгирани при собственото си подаване в мача.

В същото време Пиронкова имаше трудности, като допусна пет пробива от цели 17 шанса за съперничката си.

Риск стартира ударно и поведе с 5:0, а във втората част тя направи серия от шест последователни гейма, за да триумфира.

Пиронкова все пак си осигури 7238 долара и 30 точки за световната ранглиста, в която заема 64-ото място.

На четвъртфиналите Риск ще се изправи срещу защитаващата титлата си и водачка в схемата Агниешка Радванска в повторение на миналогодишния финал на надпреварата.

Радванска се справи по-рано днес със Сорана Кърстя (Румъния) с 6:0, 6:3, след като навакса изоставане от 0:3 гейма във втория сет.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
До 33 преди 7 години
Ама нива ли да си толкова ....*** ...Колко мислиш, че струва на Гришо да плаща на хората, чиито услуги няма как да не ползва, като треньора си например. А за подготовката си колко плаща? А за ... Ти сещаш ли се, че примерно 100-200 бона годишно, са малка част от средствата за подготовка и участие в турнири на Гришо. Ако не печели чрез тези турнири, Гришо отдавна да е спрял с тениса, тъй като държавата явно не му помага.
33
0
 
1
 
! Отговори
До 33 преди 7 години
Ама ти не знаеш ли, че аз ти давам всяка година по един милион, но аз решавам как да се харчат, точно както на Гришо му дават по някоя и друга дребна сума. Ето аз ти давам по един милион, за да можеш ти да подскачаш и да си показваш .... тук във форума и за нищо не се мъчиш. Иначе милиона добре го харча за теб - почивка на Карибите, почивка на ..., две яхти, ....
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на мен да ми дават по 100-200 бона годишно и аз ще отпадам 1-ви кръг. За какво да се мъча по турнири? Друго си е скачане по вирове и да си показваш гъ*ъ :)
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 14Хайде наистина малко по-сериозно. Има една висока холандка, която е много по-бърза от Ивет. Стига с тия комплекси най-бързата бяла жена.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Престанете да искате някакви успехи от Пирончето. Момичето тъкмо се омъжи, по-скоро да приключва вече с тениса.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пиронкова си печели 7238 долара и 30 точки от този турнир, с които засега се изкачва с едно място нагоре в ранглистата.
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това, което аз прочетох по новините, беше че държавата отпусна някаква сума пари за Гришо, но тази сума ще се харчи от някакъв шеф, ако не бъркам спортния министър. Ясно е, че Гришо е съвсем прав като казва, че държавата не му помага. Добре, че досега Гришо е спечелил 7,5 милиона долара от турнири и близо два пъти повече от така наречените спонсори, защото тениса е скъп спорт и трябват много пари за подготовка и участие в турнири. Даже и да беше получил Гришо тези суми, които уж му били дадени,
27
5
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 7 години
хайде по-сериозно. На света има САМО една бяла жена в бягането, която да е в осмицата - Лалова. Всички други са чер-нилки. генът си е ген!
26
2
 
1
 
! Отговори
до 25 преди 7 години
дала ли е държавата пари за да се развие той като тенисит - дала е - половин милион не е толкоав малка сума! какъв е отговорът му - тегли една майна на родината и се прави на много отворен. Точно като Бербатов и казийски, всеки на когото малко му порасен самочувствието се прави на много отворен. И сесил каратанчева бе същата, игра за чужди отбори, а сега като й казаха че е ненужна се върна в България.
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за подготовска, възстановяване и т.н. държавата дава на Григор димитров през 2009 51 000 лева, през 2010 - 52 000 лева, през 2011 - 35 000 лева, прези 2013 112 000 лева, прези 2014 - 120 хиляди лева, през 2015 - 100 000 лева..... Григор отказав да участва, в националния отбор под предлог, че е много натоварен за Купа Дейвис, после взима страшно малок точки. даваме му 130 000 за да участав на Олимипада, той отпада в първи кръг и се скрива от журналисти и деца.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези хиляди левове, за които някои пишат не се отпускат на Гришо, например, а се отпускат за Гришо. Разликата е съществена - в първия случай Гришо ги получава и сам решава за какво ще ги използва, но тези пари не са отпуснати така. Отпуснати са за Гришо, което означава, че някакви чиновници с власт решават за какво точно ще се харчат парите. То това го писаха, когато отпуснаха парите, но не знам защо лапнишараните веднага решиха, че Гришо ги е получил тези пари.
23
1
 
4
 
! Отговори
Григор преди 7 години
е било финансира с над половин милион за последните седем години. най-много 130 хиляди лева - е получил за Олимпиадата, където не свърши нищо и се скри.
22
3
 
4
 
! Отговори
До ВЪПРОС преди 7 години
Пиронкова и Григор сами си плащат за всичко - подготовка, за отиването на турнира и т.н. Само в някои случаи като олимпиадата, ако федерацията по тенис реши, може да им отпусне малко пари, които честно казано за нищо не стигат. По-скоро федерацията си плаща да участват точно те, защото другите ни тенисисти са гола-вода.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е вярно на Григор му бяха платили самолетния билет. Бяха дали 100 000 лева от федерацията. Скандала гръмна, когато той се изцепи че България нищо не му е дала.
20
1
 
5
 
! Отговори
До 19 преди 7 години
До ВЪПРОСВъпросът е глупав. Това са професионални турнири. Ако плаща федерацията, тя ще прибира и спечеленото. Но такава практика няма. Ако е олимпийски турнир- тогава плаща нещо...
19
2
 
12
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
За Пиронкова няма никакъв позор. Всеки има успехи и неудачи. С тези спечелени пари поне си е платила самолетните билети и хотела.Пазарът е за автора измислил това заглавие. Кой знае какво е станало, че чак пък и позор. Авторът май още не е изтрезнял от празниците.
18
4
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 7 години
Някой има ли информация ?Пиронкова и Григор как отиват на тези турнири ?В смисъл сами ли се финансират или България им плаща от Бюджета ?Нищо лично , само питам .
17
3
 
4
 
! Отговори
Чубанина преди 7 години
Ууу...уууу....уууууу....
16
4
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Пиронкова безспорно е най-добрата българска тенисистка в момента. За разлика от мъжете, където Гришо е сред най-силните, а следващия български тенисист е доста назад в класацията, при жените нещата изглеждат по-добре. Имаме българки на 135, 137, 154, 210 и т.н. място в ранглистата. Общо са 11 между 39-то и 692-ро място.
15
1
 
12
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Пиронкова паднала от Риск - няма изненада, няма и новина. Пиронкова в последната година не е в добра форма и е цяло чудо, че се пребори да остане в топ 100 - сега е на 63-та позиция. Алисън Риск - тя е във възход и за една година се изкачи от 97-мо място, на 39-то, където е в момента. В края на годината нищо чудно да я видим и в топ 10. Няма позор тук, както няма позор и за Сорана Кърстя, която е доста добра тенисистка.