19 държави ведно: Русия – вън от спорта!

Причината са допинг скандалите, искат и да отнемат домакинствата
11 яну 2017 08:09,
128
19 държави ведно: Русия – вън от спорта!
Снимка: Reuters, архив

Националните антидопингови агенции от 19 страни, обединени в NADO, поискаха Русия да бъде отстранена от участие във всички международни спортни състезания и да й бъде отнето правото да домакинства такива. Това става ясно от декларация, публикавана в Twitter от журналиста от BBC Дан Роън.

От написаното сe разбира, че от NADO са категорични - втората част от доклада "Макларън" е извадила на бял свят "неопровержими доказателства за системно прикриване на допинг", затова Русия трябва да бъде отстранена от участие във всякакъв вид международни спортни състезания, докато спортните и антидопинговите норми в страната "не бъдат приведени в пълно съответствие със Световния антидопингов кодекс".

Лидерите на NADO освен това настояват международните федерации и другите организатори на международни спортни състезания "да лишат Русия от домакинството на турнирите, които вече са й дадени, както и да се въздържат от даване на домакинство в бъдеще", пише "24 часа".

NADO предлага да се приложи стандартната система за руските спортисти, според която всички, които са чисти от допинг, могат да участват като неутрални.

Декларацията е подкрепена от антидопинговите агенции на Австрия, Белгия, Канада, Хърватия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Ирландия, Япония, Холандия, Полша, Словения, Испания, Южна Африка, Швеция, Швейцария и САЩ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Играят подло западняците, защото на последната жалка олимпиада, отборът на Русия орязан а половина, взема 4 място. Без дори един състезател в леката атлетика.
5
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой каквото хвърля, пада на главата му.
4
8
 
38
 
! Отговори
ABC преди 7 години
До БатетоА, да не забравяме и скандала с Ланс Армстронг! Много долни бе! Нали всеки спортист си носи персонална отговорност, как така отнемат домакинство, а руските спортисти да участват като "неутрални"!? Чий флаг ще носят, чий химн ще се изпълнява при тяхна победа?! Жалка история, двоен стандарт!
3
7
 
45
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Аааааа, виж ти?А американските спортисти които взимат допинг са невинни, така ли?Те взимали, но лекарите им били препоръчали, разбирате ли?Що за извращаване?И какво излиза: Едните са нарушители, а другите чистички.Мръсните игрички на "демократичните" държави РАЗРУШАВАТ вярата на хората в честната игра.Всякакви коментари са излишни.
2
19
 
13
 
! Отговори
а защо не преди 7 години
А защо не и от България...Само да припомня че освен от всичките братски помощи---сега Русия чрез президента на ФИДЕ , изключи шахматната ни федерация от ФИДЕ....
1
13
 
43
 
! Отговори
Батето преди 7 години
А !!! И САЩ ! Че на тях само ,,братята,, Уйлямс са достатъчни да ги изключат отвсякъде !