Гришо с лек жребий в Мелбърн, Джокович го дебне

Димитров може да играе със световния №2 на осминафиналите
13 яну 2017 09:14, Веселин Коларов
18
Гришо с лек жребий в Мелбърн, Джокович го дебне
Снимка: Reuters

Ракета №1 на България при мъжете Григор Димитров изтегли лек жребий за Откритото първенство на Австралия по тенис. 

Гришо, който е 15-и поставен в основната схема, ще играе срещу представителя на домакините и участващ с "уайлд кард" Кристофър О′Конъл. Той е на 22 години и заема 238-о място в световната ранглиста, а най-предното му класиране е 237. Двамата не са се изправяли помежду си до момента.
 
При победа Гришо ще срещне победителя в мача между южнокорееца Хьон Чунг и Ренцо Оливио от Аржентина. В третия кръг пък се очертава сблъсък между първата ни ракета и 18-ия поставен французин Ришар Гаске. Ако стигне до осминафинал българинът вероятно ще срещне шампиона Новак Джокович.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джокович го дебне да го eбне :)
12
1
 
0
 
! Отговори
до 11 преди 7 години
Изобщо не си прав, че жребия е дирижиран да играят 1-ви -16-ти, 2 -15 и т.н. Не дезинформирай!Наредени са от 1-я до 4-1 да играят в 4 кръг със някой от 13-16 място и между тях теглят жребий
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жребият на Гришо щеше да е лек, ако в третия кръг, играеше с някой, който е след първите 20 в ранглистата, а в четвъртия кръг, с някой извън първите осем. Сега Гришо ще играе с Гаске, който е 18-ти и с Джокович, който е 2-ри, което е доста тежък жребий за Гришо.
10
0
 
10
 
! Отговори
Факт преди 7 години
32-*** са поставените в схемата, като Гришо е под номер 15, т.е. мястото, което заема в ранглистата - всички най-силни участват.Всички 32-*** поставени в схемата имат "лекия" жребии в първите два кръга, да играят с някой извън тези 32-*** най-силни тенисисти. След това, ако се класират, започват да се срещат помежду си. Само дето, за да си сред първите в ранглистата, от което следва и да те поставят в схемата, се иска много труд и победи - това е "лесния" жребий - да побеждаваш преди това.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, сега е моментът Григор да покаже, че наистина е преживял катарзис!
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега е моментът...или поне така ни се иска !
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ееее...да ви имам лекия жребий като след 3 мача ще се натресе на Новак."Мачът с Джокович не е жребии. Просто такава е схемата на турнира - 16-тия играе с 1-вия, 15-тия - с 2-рия, 14-тия - с 3-тия и т.н.Жребият определено е добър, защото още на първи кръг можеше да се изправи срещу дел Потро, който май не е сред поставените в турнира.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В големите шлемове участват 128, затова е нормално силните, които са поставени, да не се срещат първите 2 кръга. Този жребий си е гаден. Предвид спецификата на поставените, единствения по-лош жребий би бил - Федерер 3кр и Мъри 4кр.
5
3
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Дано Гришо и щабът му са си направили добре сметката като пропуснаха турнира в Сидни.Мисля , че и там участие на финала не му бягаше имайки предвид слабата конкуренция и поне едни 125 точки не му бяха излишни. Едно е да играеш официални мачове , друго е тренировки с треньорите. Успех Гришо и чакаме галата с Ноле.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, това вече е голям турнир. Ето тук ако грабне титлата ще му кажа евала, а и естествено ще се нареди сред големите.Тая титла дето взе преди няколко дни в Бризбейн беше от турнир, който един вид служеше за подгрявка преди Australian Open.
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така и не ми стана ясно с кой ще играе след Джокович ?
2
2
 
7
 
! Отговори
хахаха преди 7 години
Гришо да прати каката при Новак, да му стопи лагерите вечерта преди мача, и после той да обере лаврите.
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гаске, после Джокович - много му е лек жребия ...