Григор: Плаках след загубата от Надал!

"Искам да стигна върха само заради моменти като този"
7 фев 2017 16:10, Веселин Коларов
16
Григор: Плаках след загубата от Надал!
Снимка: Bulphoto.com

Григор Димитров е човекът на седмицата на Garanti Koza Sofia Open. Национален герой още преди Откритото първенство на Австралия през януари, статутът му на такъв само се затвърди след вълнуващия полуфинал срещу Рафаел Надал. Само за няколко дни той превърна цялата нация в запалени тенис фенове.Това направи моментът перфектен за завръщането му у дома, където ще играе първия си турнир от АТП Уърлд Тур в България.

За 25-годишния почетен жител на Хасково това ще е седмица, изпълнена с носталгични емоции. Той ще играе пред 10 000 екзалтирани привърженици, пред най-близките си приятели и пред цялото си семейство. Първият му мач ще е в четвъртък вечерта.„Удивително е“, коментира Димитров пред ATPWorldTour.com, цитиран от Sofiaopen.bg.

„Мисля, че за последно играх тук, когато бях юноша, на един Фючърс на клей. Много е специално. Нямам възможност да се прибирам често тук, затова се треса от вълнение. Но какво мога да направя. Това е част от играта. Няма извинения. Тук съм, за да играя тенис“, допълва тенисистът, който получи и френетично посрещане от местните медии и си направи селфи с журналистите на първата си пресконференция в София.„Семейството ми винаги е било до мен и ме е подкрепяло през кариерата ми. Дори когато не се справях много добре, те продължаваха да мислят, че съм най-добрият! Никой не се е отказал от мен. Да играя у дома, пред всички тях, това е най-хубавото чувство, което може да има един играч.

България избухна, когато се изправи за битка срещу Надал, продължила пет часа преди седмица и половина. За нация, която страда от липсата на спортни икони след престоя на Димитър Бербатов във Висшата лига на Англия, всеки удар на Димитров бе като съкровище. Тогава се роди шегата, че в онзи петък на полуфинала Григор Димитров е бил единственият българин, който работи. Попитан за това Григор обяснява: „Бях развълнуван! Тогава си зададох въпроса „Какво ли е у дома?“ Искам да стигна върха само заради моменти като този. Щеше ми се да мога да видя какво става в България онзи ден. Благодарен съм. България е малка страна. Нямаме много силни спортове в момента, така че ако мога да вдигна нацията ни по този начин, е страхотно.“

Победата беше толкова близо за Димитров, който беше под пара по време на целия сезон в Австралия след титлата си в Бризбън. Но не успя да вземе пет точки за пробив в осмия гейм на петия сет и Надал успя да го спре и не му позволи да играе първия си финал в турнир от Големия шлем срещу Роджър Федерер.Той стигна до този миг след дълъг път. Започнал да играе тенис срещу една стена, след като майка му му подарила ракета, когато бил на 3 години. За някого, който описва тениса като „моята страст, моята любов, моята работа и най-добрия ми приятел“, загубата в Мелбърн бе трудна за преглъщане.

„Беше ми трудно. В края на мача плаках в съблекалнята. Изиграх мача 20 пъти в главата си. Спах около два часа. Следващият ден определено не беше весел. Но после разбрах, че след като съм стигнал до тук, трябва да го преодолея. Това е следващата стъпка. Не искам да се обезкуражавам. Трябва да остана с вдигната глава. Да продължа да работя. Да остана здраво стъпил на земята“, коментира българинът.Напрежението не е чуждо на Димитров. През цялата си кариера той носи на раменете си огромни очаквания на цяла България. То се увеличи още повече след Мелбърн. Но той остава сериозен, спокоен, фокусиран и отдаден. Решен и подготвен е да покаже най-доброто в София в компанията на Домоник Тийм, Давид Гофен и защитаващия титлата си Роберто Баутиста Агут.

„Трябва да се справя с напрежението. С медиите. Не трябва да разочаровам у дома. Наясно съм с всичко това. А съм сам. Трябва всичко да направя сам. Ще направя всичко възможно. Ще се подготвя възможно най-добре преди първия си мач и се надявам всичко да мине положително за мен“, завършва Григор.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
3
 
! Отговори
от мястото преди 7 години
успеха ще го постигнеш ,защото той е в сърцето ти ,в духа ти и непосилните тренировки .желая ти да постигнеш мечтата си и да възхваляш Родината си моето момче . НЕКА и окръга се гордеем с теб Димитровгратчантката
12
1
 
4
 
! Отговори
1313 преди 7 години
Izvinqvam se che shte pisha na latinica,no ne mojah da se sdarja da komentiram,vie ste egati i smotanite heitari,tipichno v,nashiq balgarski stil,samo da pluem i da mrankame.Dali e ot haskovo ili suhin dol ne e vajno,vaprosat e che cql svqt znae koi e Grigor i che e ot Bulgaria, s koeto vsichki nie.trqbva da se gordeem imenno che.poslednite 20 godini nikoi ne.e chul za Bulgaria v sporta,taka che golemite specialisti ot kriva palanka i valche pole da si machat shtoto i na selo im ne gi znaqt !!!!
11
5
 
3
 
! Отговори
ф преди 7 години
Резила предстои и то още в София ще се започне.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много приказки, много глупости.Имам чувството , че чета дневник на гимназистка.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбирам го - да си бил на крачка от нещо толкова голямо като финал на Аустрелиън оупън и да загубиш.... но в това момче има силен шампионски дух и характер. Вярвам че има сили за още по - високи постижения,които тепърва му предстоят.
8
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бих се разплакал, ама от смях, само ако някой каже, че кака Шерци не пуска гости в по-тъмното килерче :))))
7
5
 
2
 
! Отговори
тенисист преди 7 години
Аз пък играя тенис за удоволствие и никога не се ядосвам от загуби и не рева като *** при победа и никога не си удрям ракетата в земята/умишлено де/. След мач винаги си тръгвам с прекрасно настроение. Когато нещо е професия и са намесени сериозни печалби,други хора, рейтинги, реклами и пак пари - удоволствието се превръща в огромен стрес. Реве-не реве, ама си живее добре. Да е жив и здрав!
6
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виж какво бе Гришо, НЕ МИ ПУКА!
5
0
 
10
 
! Отговори
ж преди 7 години
тва са ни таваните.1/2 финал и помним до живот .Нали 20 г въртим оная дузпа за БГ срешу Италия.И кво ,те станаха оттогава световни и европейски финали два пъти играха,а нашите им остана гола на Емо на Парк де Пренс и 6 гола на Ицо.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ядеш и ревеш
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кат' индийски сериал, върти глава и плаче
2
4
 
4
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Какъв е тоя психоанализ, все едно гледаме продължението на "9 седмици половина" с Мики Рурк! Просто Гришо трябва да спре с руските *** и ще си оправи тениса, оттам и победите ще дойдат! Който се е хванал с рускини не е прокопсал, виж, алкохолик е станал!
1
2
 
14
 
! Отговори
тва е Бг преди 7 години
Абе Гриша ти тоя мач с НАдал го превърна в някакъв сувенир и фундамент,всякаш повече няма да имаш други мачове ..Недей така,Надал вече го е забравил .

Спонсорирани публикации