Григор към феновете: Благодаря, без вас нямаше да спечеля!

Тенисистът прие емоционално спечелването на трофея в София
Обновена: 12 фев 2017 21:26 | 12 фев 2017 21:17, Анисия Иванова
56
Григор към феновете: Благодаря, без вас нямаше да спечеля!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Григор Димитров говори пред публиката в "Арена Армеец” веднага след спечелването на титлата на турнира от веригата ATP 250 в София.

Димитров заслужи шести трофей в кариерата си след успех на финала над белгиеца Давид Гофен със 7:5, 6:4 в препълнената зала "Арена Армеец".

"Първо искам да благодаря на майка ми и баща ми! Също така на отбора ми, на Дани! Не искам да изброявам повече имена, но без вас нямаше как да спечеля този турнир. Още от първия мач бяхте тук за мен.

Благодаря ви за цялата подкрепа всеки път! И аз ви обичам! Искам да благодаря на всички подавачи, на лайнсмени, на директорите на турнира. Прекрасен турнир! Успях да спечеля и в България!

Тази титла означава наистина много за мен. Когато печелех държавните първенства, чувството беше същото. Сега с последната точка усетих отново онова детско чувство преди много години, когато играех пред родна публика. Радвам се, че успях да го осъществя още веднъж сега пред вас. Благодаря ви!”, каза 25-годишният хасковлия под овациите на публиката в "Арена Армеец”.

Със сигурност това е най-емоционалната титла в кариерата ми, най-емоционалната седмица, призна още той.

"В края имаше доста нерви, но желанието за победа пред родна публика направи нещата много по-различни. Щастлив съм от победата. Насладих се на всеки един момент на корта. Дойдох, видях и спечелих", заяви Димитров.

"Първият ми мач в София беше един от най-трудните. В края на първия и в края на втория сет на финала също. Водех с 5:0, след това сервирах за мача и имах преднина от 40:0. Всичко беше на моя страна, но първоначално не се получи. Трябваше да се успокоя, да се фокусирам, знаех, че мога да го пробия отново. Доволен съм, че показах психическа стабилност в последния гейм", допълни той.

"Бях напрегнат. Имах добър старт, но никога не е лесно да затвориш мач, особено на финал, особено пред родна публика. Горд съм, че успях. Подкрепата със сигурност ми помогна. Спечелването на турнира в България пред родителите ми, у дома, ще ми остане един от най-добрите спомени. Често казано си мислех, че е изключено да загубя днес", каза още той.

Димитров взе втора титла за годината след триумфа в Бризбейн през януари. През миналия месец той достигна и до полуфиналите на Откритото първенство на Австралия, като вече записа 14 победи в 15 мача от началото на сезона.
Хасковлията, който от утре ще се изкачи на 12-ото място в света, заяви, че една от целите му е да се класира за финалния турнир на АТП на осемте най-добри през сезона в Лондон.

"Целите ми са високи. Искам да стигна до Лондон през тази година. Дали ще играя в София догодина...днес ще се насладя на титлата и по-късно ще мисля за следващия сезон. Сега ми предстои турнир в Ротердам. Продължавам да мисля мач за мач и ще търся следващата титла. Започвам във вторник или в сряда срещу Миша Зверев. Идеално", коментира Димитров по повод предстоящия през следващата седмица турнир в Холандия с негово участие.

Той е доволен от съвместната си работа с личния си треньор Дани Валверду.

"Свършеното с Дани се вижда. Всичко е позитивно. Концентрирали сме се максимално върху нещата, които работим. С него сме на една страница. Трябва да гледаме голямата картина. Той има идеи, аз - също. След Ротердам ще имам няколко дни почивка и ще мислим за новите цели", каза още хасковлията.

Още за спорт четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
haskovo преди 7 години
До До експертаАз ако съм на мястото на Григор няма да играя в България,на времето когато нямаше пари си продадоха апартамента и колата за да има за самолетни билети а сега всеки се снима до него и че говорел с акцент.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе Джокович псуваше екипа му на големи турнири преди (който е гледал тенис..знае)..в Белград на турнира сигурно всички пляскат..отидете да погледате там..същата работа..балканциии!!!
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ako bqh na nego ne bih se varnal tuk da igraq v taq kochina vmirisana -Bulgariq
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
kato vi drazni si pusnete televiziq i slushite maznite Dogan i Parvanov
34
4
 
6
 
! Отговори
Apokalipsis преди 7 години
Ез сем Гъугоу ее идваам от Амеуикаа, аеееем поздуавии, аааааамм .....
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само *** които не разбира от тенис може да каже 4е много слаб турнир...ти за атп 4увал ли си..и миналата седмица по голям турнир от този в софия нямаше никъде..миналата седмица имаше и в франция монпилие..същия турнир..ама нали е в франция тои сигурно ще е по голям от софия..хахха ***..и умнико нашия играе само в атп турнирите..това говорили ти нещо ако не..*** и скрии някъде
32
2
 
5
 
! Отговори
дедо гоше преди 7 години
До Анонимен 36чакай чакай чаакай малко...по принцип си прав, но ти има поне 2 обяснения: 1. 45 години комунизъм и тенисът не е полуплярен все още сред феновете, в момента е на фаза елитарен спорт в БГ докато на запад е масов. и 2. не можещ да очакваш от запалянкото да се премести от стадиона където е пусвал като каруцар и да се държи по-различно,.,,айде ти *** в бъкингамския дворец и се опитай да спазваш етикет примерно за хранене...еми да, нямя да се справиш от първия път...
31
1
 
6
 
! Отговори
Apokalipsis преди 7 години
аааааам, ааеееемм, аааааам ез сум Гуигоу ......
30
2
 
6
 
! Отговори
ХАРЕСА МИ преди 7 години
ХАРЕСА МИ КАК ОСВИРКАХА ГЕРДЖИКОВ, ДА НЕ ГО ПОДМИНАВАМЕ ВСЕ ЕДНО НЕ Е БИЛО, ХАЙДЕ МОЛЯ ВИ СЕ КАКТО КАЗВА САМИЯТ ГЕРДЖ
29
2
 
10
 
! Отговори
не4о преди 7 години
не коментираите като не разбирате тази игра...бил на малък турнир...миналата седмица от атп..по голям турнир като този нямаше..а за гофен..григор винаги го е биел..така 4е не някъква изненада...просто не завиждаите..това е много труден спорт..всяка седмица е на турнири в разли4ни държави...и да се уто4ним вси4ките са милионери..те са жадни за трофеи и за пока4ване на ранглистита,пари си имат са 5 поколения..така 4е гофен не е дал ма4а нашия си ги взе като всеки път срещу него
28
5
 
3
 
! Отговори
S преди 7 години
ТОВА ТРЯБВА ДА СПРЕ, ОТНАСЯ СЕ ЗА ЦЯЛ СВЯТ!!Подменят близките ви хора с двойници-убийци!! И с кого всъщност сте в едно жилище?!Убийствата им се регистрират като самоубийства, но са си убийства!!Психиатрите да бъдат без повече достъп и отдалечен достъп до заключващи се системи, да бъдат разследвани докрай ли?! Те също участват..Ами личните данни?! Липосукциите?Първо психиатрите да останат без въпросния достъп..
27
3
 
8
 
! Отговори
Няма значение преди 7 години
Вече си мисля, че всички хейтъри са руски шпиони, или платени драскачи, което е още по-жалко. А колкото до езика това момче живее извън България от 11 годишен.
26
3
 
3
 
! Отговори
Симо преди 7 години
Ааааааааа, аааааааа, аааааааа, ааааааа.....
25
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То, пък големия турнир . Я слезте малко на земята да победиш 200 или 90 в ранглистата не е чудо невиждано . И мен ме дразнят нечленоразделните звуци на Гришо -ааа,ммм,ааа
24
1
 
16
 
! Отговори
До 24 преди 7 години
Ти и правилно да говориш, като няма какво да ни кажеш си е същото...та и по-зле.
23
0
 
14
 
! Отговори
Така е преди 7 години
До Анонимен 13 Прав си.Освиркването е от футбулни хулигани ,които не са разбрали че това не е футбол. Българи, *** ! Българи, ***?...
22
1
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Браво! Зарадва България.Мисля че е омаловажена ролята на Герджиков.Без него едва ли щеше да има победа. Тикаше се като ш.....е да се снима непременно до Григор.
21
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА МОМЧЕ ЗАРАДВА ТЪЖНИЯТ БЪЛГАРИН ! БРАВО ! ТИ СИ ГОРДОСТТА НА БЪЛГАРИЯ !
20
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕВЕЛА БЪЛГАРИНО !
19
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
товеа момче нещо не е добре с говора трябва да се заведе на логопед ли и аз не знам но след като е българин би трябвало да говори добре български много е зле горкият с правоговора