Сметки: Тенис турнирът в София струвал 1,2 млн. лв.

Близо половината от сумата осигурила държавата
14 фев 2017 07:45,
30
Сметки: Тенис турнирът в София струвал 1,2 млн. лв.
Снимка: Булфото, архив

Около 1,2 милиона лева са общите разходи по организацията на тенис турнира "София Оупън". Най-сериозно е участието на основния спонсор – турската строителка компания "Гаранти Коза", която стои зад турнира със спортното си подразделение.

Държавата чрез Министерството на младежта и спорта е предоставила 500 000 лв. Те са отпуснати като целеви средства по програмата за домакинства на големи спортни състезания, съобщава "Труд".

Допълнително към разходите по организацията попадат хонорарите на най-големите звезди в турнира. По традиция те се пазят в тайна, но обичайната практика е водещите играчи да бъдат привличани за участие с шестцифрени суми в евро. Най-големите имена, които участваха в "София Оупън", са №9 в света Доминик Тийм (Австрия), финалистът Давид Гофен (Белгия) и родният ас Григор Димитров.

Директорът на турнира Пол Макнами оцени като пълен успех надпреварата и твърди, че е изненадан от огромния интерес. Според него състезанието в София е най-силното от категорията "АТП 250" в календара.

"Това не беше малък турнир, амбициите ни са да подобряваме още повече нещата – твърди австралиецът, който има опит в организирането на "Острелиън Оупън" и "Хопман Къп". – За турнир, който има само една сесия, той постави рекорд по посещаемост в категорията."

 Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като основен спонсор - от 1р2 млн. лв разходи, субсидията от Министерството на спорта е 500 хил.лв. На практика, почти държавен турнир :-)
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само че, за формирането на Гришо като състезател, държавата май нищо не му даде като за старт. Той и неговото семейство си постигнаха всичко. Сега се сетиха за него и не знам временно изпълняващият длъжността министър председател като какъв се яви, че и да му връчва купата?...
25
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ГрЕшката колко взе ? само 250 точки за ранкинга ?Ай стига бе ?
24
6
 
3
 
! Отговори
тва е въпроса преди 7 години
И защо турнира не е България опън .София пак ли се срамува ,че е столица на България.
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Престъпление е да дадеш половин милион на частна фирма за организирането на елитен тенис турнир, след като не си дал и 5 стинки за развитието на масов спорт.Тези половин милон лева можеха да спестят разходите на 300-400 семейства за развитие на децата им тенесисти, ако не можете да смятатате.
22
4
 
7
 
! Отговори
. преди 7 години
По стар български обичай, медиите гледат в кесията на другия, след като нещо хубаво се е слуило на българския спорт. Да хубаво е - силен тенис турнир, силни участници, че и с Българска победа накрая.Тенисът е скъп спорт. Нормално е разходите да са големи.
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не става ясно дали държавата след като е финансирала турнира ще вземе и част от приходите. Май това няма да стане и ще излезе, че ние плащаме, а турците от Коза прибират цялата печалба.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление спортът отдавна е индустрия. За Гр.Д. това си е бизнес - това работи , от това печели. И се намират хора , които се въодушевяват от това - като че ли стандарта на живот им се вдига, като че ли заживяват в една друга държава с други показатели на живот.. Неясно защо.. Май това влиза в графа "зрелища".. Е - няма лошо , след като хляба им е осигурен - да се въодушевяват от тези зрелища... от които някои печелят като бесни.. "това е живота - един *** , друг зяпа"... демокрация...
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не става въпрос за Гришо, нещата са различни.Финансирането на турнира и играта на Гришо са две отделни неща.Момчето си играе супер и никой в нищо не го упреква. Само успехи му желаем.
18
3
 
13
 
! Отговори
Малеева преди 7 години
Без пари и мама на тате не дава ! Нали миналата година плюехте Гришо,че не дошъл ? Ето ви го ! А догодина за какво ще недоволствате !!!
17
5
 
6
 
! Отговори
НЕПОКИСТА преди 7 години
50 000 БИЛЕТА ЗА ВСИЧКИ МАЧОВЕ СА ПРОДАДЕНИ ПО 50 ЛВ. СРЕДНО ЕТО ВИ 2 500 000 ОТ БИЛЕТИ СТИГА СТЕ РЕВАЛИ
16
8
 
19
 
! Отговори
Mersi преди 7 години
Не ставайте смешни, това са дребни суми за бюджета на държавата.Ползите са в пъти по-големи, да не говорим за рекламата на държавата.Пък и Гришо победи!Догодина като дойдат Мъри, Джокович,Федерер и Гришо пак ли ще хейтите ???
15
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се чуди човек - "младежта и спорта". Както и да го погледне човек, е недопустимо държавата да дава половин милион за турнирчета и шестцифрени суми. Има си спонсори, фирми, фирмички. Не знам как е в големия шлем - държавни субсидии ли има за тези турнири в тези държави.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименodi da gonish vetero
13
0
 
3
 
! Отговори
до 15 преди 7 години
Абе хейтър,ти само тая дума ли си научил .......
12
7
 
14
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
Абе хейтъри, защо си мислите, че всичко на този свят е безплатно??? Това са професионални турнири (да не говорим, че всяко състезание си е разход...), кой ще дойде тук да играе само да си запълни свободното време??? Не се кефите на победата на Гришо, а само плюете какви били разходите, какви били приходите... От мен запомнете - кеф цена няма!!!! Браво на Гришо, а ако има някой по-можещ да го демонстрира!
11
16
 
5
 
! Отговори
равносметка преди 7 години
И защо ,за да разберем колко е слаб Гришата за да е номер едно с тоя подсечен слайс ....... Разбира се и да видим как се представи като мюсли молещо се на Аллах, накрая.
10
7
 
7
 
! Отговори
Боил преди 7 години
Смачкани хейтъри,всички при чукчета зад полярният кръг,там гледайте състезания със северни елени безплатно и за напиване руски препарати за миене на вани и тоалетни чиний ,ако въбще ги видите.мърлячи!!!!!!!!
9
12
 
13
 
! Отговори
Идиот преди 7 години
До АнонименКакво точно спечели България и Българите?От къде ни занимават по цял ден с ГришиФци, на фона на тази болна държава, пак и бедния ще дава на богатия... ***... 500 000 деца чакат лечение!
8
11
 
13
 
! Отговори
ivan преди 7 години
Защо никой не го казва!!!--Става въпрос за пари, и пак пари... Няма България, няма правобългарско-говорящи...Налице са българско-седящи /тъй като залата е все още на българска територия/--а едната част е с крак "оттатък"--с надежди и претенции.....тъй като тенисът не е за простолюдие... Турнирът имаше невзрачна категория, неясна сесия /както казва този Макнами--апропо,дайте инфо за хонорара му/, фъфлещи състезатели и журналисти, и мутро-подкрепа /не визираме само оядения Кралев/. FOOOOOLS