Сдружение с нестопанска цел ще помага на футбола във Варна

Председател на Управителния съвет е Благой Калфов
Обновена: 17 фев 2017 19:17 | 17 фев 2017 18:56, Екип на Черно море
3
Сдружение с нестопанска цел ще помага на футбола във Варна
Снимка: "Черно море"

Сдружениe с нестопанска цел "Стратегия за развитие на футбола в град Варна" беше учредено в морската столица, съобщи ИА "Черно море".

В учредителното събрание участваха легенди на футбола в морската столица и бизнесмени. За председател на сдружението беше избран Благой Калфов, а членове на Управителния съвет са още Иван Василев и адв. Христо Боев.

В Надзорния съвет влязоха Марин Митев – собственик на ПФК „Черно море“, Вахан Ангътян и Красимир Маринов. Единодушно беше приет и уставът на сдружението.

"Сдружението е отворено за всички, които искат да помагат на футбола – каза в интервю за Медийна група „Черно море“ председателят на УС на сдружениeто с нестопанска цел „Стратегия за развитие на футбола в град Варна“ Благой Калфов. – Няма как да не се насочим към детско-юношеския футбол, увеличаване и подобряване на материалната база. С помощта на Общината и с цялата общественост трябва да насочим стратегията към всичко, което касае младият човек.

„Черно море“ има реалните шансове да заеме едно от първите 3 места в елитното първенство. Изгражда се стадион, отговарящ на всички изисквания на УЕФА, което предизвиква участието на всички хора с отношение към футбола – да увеличат активността си. Историята на футбола във Варна и успехите не са малки, „моряците“ станаха носители на Купата на България и Суперкупата през 2015 г. Учредителното събрание се проведе благодарение на г-н Марин Митев, който няма нужда от представяне – помагал е на футбола достатъчно и в момента помага.“

На сдружението ще помагат и хора от бизнеса в града, и легенди на на този спорт. Целите са развитие на футбола в града, масовизирането му, подобряване на базата и създаване на условия за развитие на професионалния и аматьорски футбол.  В приетият устав подробно са описани всички задачи, които са си поставили учредителите.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Калин Калчев преди 1 година
Футболът е спорт, който изисква много положен труд. Това сдружение е само първата крачка и силно се надявам то да даде тласък и да съумее да реализира заложените в основата си цели. Не само Варна, но и градовете в цяла България се нуждаят от обединение в името на спорта.
1
0
 
2
 
! Отговори
Александър преди 1 година
Браво! Време е да има такова сдружение във всички по-големи градове. Това много ще помогне за извеждане на българския футбол от състоянието в което се намира. Още веднъж, браво!