Бербо чака оферти, иначе: Може да сложа край!

Никой не отива в Китай заради футбола, категоричен е той
21 фев 2017 17:16, Красимир Ангелов
24
Бербо чака оферти, иначе: Може да сложа край!
Снимка: БТА

Бившият капитан на националния отбор по футбол Димитър Бербатов даде интервю за CNN International, в което говори за евентуалното си преминаване в китайски клуб. Нападателят сподели откровено, че може да сложи край на кариерата си, ако не получи добра оферта.

"Все още съм активен футболист. Трудно е да се спре с футбола. Тренировките стават навик, винаги се опитвам да поддържам форма, вече 17 години. Ако не го правя е странно за мен. Първо водя децата на училище, после - или фитнес, или футбол. Ако си професионален спортист, футболист, заради себе си продължаваш да поддържаш форма", коментира Митко.

По думите му най-доброто решение за него е да започна веднага да играе. "Все още се чувствам добре, в добра форма съм. Сутрин, когато се събудя, се чувствам добре. Ще продължа да поддържам форма. Ако нещо се появи като добра възможност за клуб, ще отида, ако не - ще спра с футбола. Китай? Трябва да попитам жена ми, имаме две деца. Ако някой ми каже, че отива в Китай заради футбола, не му вярвайте", заяви голмайстор №1 в историята на националния ни отбор.

"Аз имах за мениджър Сър Алекс Фъргюсън. Там като отидеш, започваш наново да учиш. Манталитетът на победители, например. Исках да стана шампион, а за това трябваше да продължа да се уча. Винаги съм подкрепял моите минали отбори. Иска да гледам хубав футбол, когато един срещу друг излизат два от тях. Гледах Фулъм - Тотнъм, например, и исках да гледам хубав футбол, защото това са два от моите минали отбори", посочи Бербатов и продължи:

"Всяко поколение има своите известни спортисти, във всяка страна е така. В България, например, това бе Христо Стоичков. Той е един от най-големите и остава такъв. Аз се опитах да бъда най-добрият от моята генерация", подчерта нападателят.

"Всеки футболист смята, че може да стане добър треньор. Нормално е и аз да се занимавам с футбол и занапред. Но аз мога да бъда успешен и в други области. Имам много моменти на гордост. Не мога да посоча един. Да играеш футбол, това е моята работа и хоби. Засега съм, както казах, все още активен футболист", добави благоевградчанинът.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Берба преди 7 години
И ще продължавате да пиете шльокавица в кварталното кръчме...
20
0
 
0
 
! Отговори
Vraca преди 7 години
"Направил много за България"!!!Чудя се, какво го коментирате този егоцентрик!!!Никой не взима предатели!!!
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бербо чакал оферти иначе можел да сложи краи като фудболист бербо стига си плашил никой няма да ти се върже ми като няма оферти естествено че друго не ти остава освен да сложиш край
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука е пълно със селски тарикати! ***!
17
1
 
0
 
! Отговори
ПЕРУКАТА преди 7 години
ИМАМЕ МЕСО В НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР
16
2
 
5
 
! Отговори
Дърводелец преди 7 години
Предлагам му работа за реклама на моите пейки ... щото да го кове няма да стане и за *** за зеле.
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужас, колко много жалки,злобни и завистливи хора в тази малка държава :)Така и ще си заминете някой ден, злорадствайки за някой успял в живота :)
14
0
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Мите, вариантите ти са три. Ако ти е за титлите - ***, отбор със шансове като играч няма да те вземе, мисли за трениорска кариера вече. Ако ти е за парите - Китай е нелош вариант, още година-две можеш да смучеш нелоши парички. Ако ти е за играта - второстепенни отбори дето ще те искат, дал бог. Ама надали ти е за това, нали?
13
0
 
2
 
! Отговори
има преди 7 години
има мите ..за да работа има
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те не ти правеха оферти докато още можеше да ходиш (горе долу) ти сега чакаш да ти направят,ами чакай.Успех.
11
1
 
7
 
! Отговори
Метач преди 7 години
И аз чакам оферти ама нема,свъшИха,всичките са за Митето.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По достойно е да млъкнеш и толкова . Ти не си играл футбол цяла година и как искаш някой да те вземе .Просто забрави и си гледай кефа .
9
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чакал оферти.Ами да продължава да си чака,клубовете отдавна са си намерили кой да им носи топките на тренировка,кой да им коси тревата,домакини и така нататък то нашето момче за друго не става.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 7Факт! Но какво иде след тях ... или по-добре да не питам
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това неговото поколение ще си отидат като овце без история колкото и да се мъчат журналистите да ни ги натрапват
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може да тича и само реве за пари.
5
4
 
15
 
! Отговори
Деян преди 7 години
До АмиСтранно е, че наричаш кариерата му провал, с това изказване. Дай ми пример за успял БГ футболист? Като визитка Валери Божинов стои доста по-добре. Я в колко италиански грандове се е контузвал. Със сигурност и Валери не го е искал, но Бератов си остава един от най стойностните на това поколение, което вече спира с футбола: Стилян, Мартин, Бербатов... А сега на къде? Дано повече настоящи и бъдещи футболисти се "провалят" като него, току визж пък някой го задминал по постижения.
4
4
 
4
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Някъде прочетох ,че ще играе в Тайланд в "Муантонг Юнайтед" то като се позамисли човек първите букви съвпадат с Ман Юнайтед може пък да е почти същото ,ама друг път.
3
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мите, що се отказваш? Ти от 5 години играеш главно на пейката. Там може и до 50 да откараш!
2
7
 
19
 
! Отговори
Ами преди 7 години
ще си почака бая...Освен в Узбекистан не знам къде другаде ще го пуснат, след като и в ПАОК се провали...