Гришо – орисан да направи пробив сред големите

Узряването на българина било бавно, но играта – обещаваща
23 фев 2017 13:52,
12
Гришо – орисан да направи пробив сред големите
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Силната игра на Григор Димитров от началото на сезона продължава да намира сериозен световен отзвук. Един от водещите тенис анализатори в САЩ - Питър Бодо, се скъса да хвали Гришо в очерка си за старта на кампанията.

Според него Димитров, както и Александър Зверев, са демонстрирали, че са "орисани" да постигнат пробив сред най-добрите в света на тениса, както и съвсем скоро да спечелят титла от Големия шлем. Той ги поставя сред претендентите за оставащите три турнира от Големия шлем.

"Ситуацията при Григор Димитров е малко по-усложнена спрямо Зверев. Провъзгласиха го за "Бейби Фед" още докато бе юноша. Но 25-годишният Димитров сякаш узря по-бавно и се забави с пълното си посвещаване на играта. Сега обаче направи силно начало на годината, подкрепено с качествено представяне при титлата в Бризбън и изключителни изяви на Australian Open", отчита Бодо, цитиран от "Меридиан Мач".

Той определя като истински спектакъл мача между Рафаел Надал и Григор на полуфиналите в Мелбърн. Американският автор не пропуска да отбележи и популярността на родния талант по цял свят, която се дължи в не малка степен на личния му живот.

"Димитров е по-голяма звезда, отколкото резултатите му свидетелстват, частично заради неговата харизма и личните му връзки през годините. За разлика от много топ играчи Димитров не си взе почивка след първия турнир от Големия шлем за годината. Той се отправи към дома, за да играе в София, независимо че бе спечелил в Бризбън и стигна почти до финала на втората седмица на Откритото първенство на Австралия.

Не винаги е лесно да се справиш с напрежението у дома. Той можеше да потърси лесното оправдание с умората, което се прокрадна след трудния първи мач срещу Йежи Янович, но Димитров продължи напред и във финала се наложи над №2 в схемата Давид Гофен", анализира още Бодо, който цитира и думите на българския тенисист, който също смята, че се намира в най-добрата форма в кариерата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: тенисГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Гришо да разкара преди 7 години
Гришо да разкара тази Никол, едно че е 13г. по-голяма от него, но и друго, рекламира се като секс символ. Има далеч по-добри жени за него.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙто не словослави *** бива изтриван незабавно.Все пак си е платил за това, нали.........Докато политици-крадци, измислени Джурналистчета, пишман медиини магнати и бизнИсмИени не ги окачим по уличните стълбове на бесилки тази държава няма да се оправи.......
6
3
 
10
 
! Отговори
Positive преди 7 години
Не ми е дотегнало. Мога да се радвам всеки ден за всичко написано за Гришо!!!
5
2
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Нещата ще се поизбистрят на двата турнира от серията Мастерс, а после на Роланд Гарсо ще стане още по-ясно. Все пак има доста време, почти един цял тенис-сезон, в която Гришо ще покаже какво може.
4
3
 
11
 
! Отговори
До 4 преди 7 години
Като ти е дотегнало, че чети такива новини!Толкова е просто!
3
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оф омръзна ми от тоя Григор, радвам се за неговите успехи, но чак пък всеки ден да пишат ала-бала някакви новини за него. Дотегна!
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давай Гришооо
1
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия *** освен да надуват и да пукат балони май друго не правят.

Спонсорирани публикации