Григор Димитров остава №13 в света

Легендата Роджър Федерер падна с една позиция в ранглистата
27 фев 2017 12:00, Веселин Коларов
2
Григор Димитров остава №13 в света
Снимка: Reuters

Григор Димитров запази 13-то си място в световната ранглиста по тенис за мъже преди началото на сезона в Съединените щати. Българинът е с 2925 точки и изостава на 335 точки от място в десетката на АТП, която завършва с легендарния швейцарец Роджър Федерер. Димитров ще има възможност да попадне в топ 10 през месец март, когато ще играе на двата турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс и Маями.

Най-голямо изкачване в ранглистата направи Жо-Вилфрид Цонга, който спечели турнирите в Ротердам (АТП 500) и Марсилия (АТП 250). Французинът добави 750 точки към актива си за последните две седмици и се изкачи на седмо място в класирането. Лидер продължава да бъде британецът Анди Мъри с 11540 точки, а Новак Джокович е втори с 9735. Трети е швейцарецът Станислас Вавринка с 5195.

В ранглистата на двойки няма промяна на върха. Французинът Никола Маю е лидер с 8750 точки, следван от сънародника си Пиер-Юг Ербер и американските братя Боб и Майк Брайън. Григор Димитров е 250-и на двойки.

Челните десетки на световните ранглисти на АТП и българите в тях вижте в материала на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** Димитров скоро ще поеме към забвението.А вчера Тийм който е по-малък от Мришо спечели поредният си турнир от сериите 500но в Австрия никой не изпадна в телешки възторг за разлика от някой бг ДОБРЕ ПЛАТЕНИ пишман медии.
1
0
 
2
 
! Отговори
д преди 7 години
И какво сега ,пак в миманса.

Спонсорирани публикации