$66 000 – цената на олимпийското злато на Олга Корбут

Двукратната олимпийска шампионка се раздели с медалите си
1 мар 2017 12:52,
14
$66 000 – цената на олимпийското злато на Олга Корбут
Снимка: архив Reuters

Златният медал на гимнастичката Олга Корбут от отборното състезание на олимпийските игри през 1972 година беше продаден на търг за 66 000 долара.

Преди дни родената в Минск легенда на съветската гимнастика продаде и златния си медал от Игрите в Монреал през 1976 година срещу 57 000 долара.

61-годишната Корбут, която в момента живее в щата Аризона, САЩ, обясни, че се е разделила с медалите не заради липсата на средства, а защото е искала да даде възможност и на други хора да им се радват, пише БТА.

Корбут е едно от най-големите имена в спортната гимнастика за всички времена, като нейната звезда изгравя в Мюнхен, където показва невиждани до момента съчетания.

Станалият световноизвестен "клуп на Корбут", който тя изпълнява по време на съчетанията си на успоредка, в момента е забранен, тъй като се смята за особено опасен за здравето на състезателките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
От 9 преди 7 години
Поправка - Олга Корбут е родена през 1955 година и на олимпиадата в Мюнхен през 1972 е 16 годишна, а в Монреал през 1972 е 21 годишна. Сега е на 61, но изглежда на много повече.
8
1
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Професионалния спорт е само бизнес и е лош за здравето. Особено тези спортове като маратона , дългите зимни бягония и много други , при коита състезателите падат на земята от изтущение. Смятате ли че това е полезно за здраветоАз ,не!
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Олга Корбут - блестяща на олимпиадата в Мюнхен през 1972 г. (на 21 години) и също така блестяща и на следващата олимпиада в Монреал през 1976 г. (на 25 години), където загуби от още по-блестящата румънка Надя Команечи ( на 14 години тогава). Сега ... не ми се иска да я виждам на снимка.
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снимката не е смущаваща, а е манипулация, защото това не е Олга Корбут.По..***..хте от опорни точки. Не ви е срам! Съвременник съм, румънката Команечи и Корбут не се засякоха.Може да се провери.Не съм от хората, които противопоставят, заради някаква необяснима злоба.Уважавам постиженията на всички, няма значение откъде са, какъв цвят са и от коя страна.Останалото е примитивизъм на квадрат.Не зная дали ви е ясно какво е "на квадрат".Кой *** ги пише тези измислици?
5
0
 
8
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
По принцип профи спортистите се изхабяват много по-бързо телесно от хората, които не спортуват или го правят малко. Например в гугъла напишете спортно сърце и гледайте за какво става дума. Или тежкоатлетите със ставите
4
1
 
14
 
! Отговори
Handel преди 7 години
Невероятна е!!!
3
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхотна беше, но Надя Команечи беше още по-добра. Двете се засякоха на олимпиадата в Монреал, където румънката победи.С Олга Корбут на снимките има нещо много смущаващо. Тя е родена през 1955 година, т.е. сега е на 61 години, а изглежда като на 75-80 години.
2
5
 
28
 
! Отговори
Discovery преди 7 години
Оффф живота е шибббан аз ви казвам... как си остаряват хората. Ей я на клипа, млада известна, прожекторите върху нея. А сега вече извън всякаква активна дейност. Времето е я наказало за това, че е била млада и ние всички един по един ще ни накаже така.Иначе изпълнението е брутално... много добро
1
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не разбирам от гимнастика но клипчето наистина с това изпълнение ми хареса