Дерат с 40 бона Левски за хитлеристки символи

Феновете на ЦСКА-София с акция за наказание за сините
Обновена: 6 мар 2017 11:22 | 6 мар 2017 11:15,
56
Дерат с 40 бона Левски за хитлеристки символи
Снимка: 24 часа

Левски спечели футболната битка с ЦСКА-София след обрат до 2:1, но фенската война се пренесе от надпяването и димните завеси на трибуните към борба на друго равнище.

Цесекари подхванаха акция да издействат наказание за Левски заради използван хитлеристки символ на едно от знамената на "сините" ултраси, разположено край пистата.

На знаме, опънато пред левскарите в сектор "А" на националния стадион, буквата Л е вградена в емблемата на 1-а СС дивизия "Лайбщандарт СС Адолф Хитлер", пише вестник "24 часа".

Още през лятото на 2015 г. от "Герена" се обърнаха към своите фенове с разяснително писмо за забранените символи. От клуба разпространиха извадка от създадения от FARE (Football Against Racism in Europe) каталог на дискриминационни символи и знаци с призив "сините" ултраси да не използват подобни при знамената и транспарантите.

"Появата на такива се оценява като дискриминация и расизъм (чл. 8 на ДП на БФС) и води до тежки финансови глоби, при които минимумът е 37 500 лв.", разясниха от "Герена".

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
BatBulgar преди 7 години
Ще те разочарова, но Хитлер е еврейн и именно той саботира Германия и тя губи войната. Язък, че сте толкова надуъхани, поне да знаехте за каккво??? Пълни профани сте.
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 45 Аре ве? Наистина ли няма в нито една държава отбор кръстен на национален герой, ***??? Я пак прочети Гугъл ти ебба майката проооста нещастна!
39
3
 
3
 
! Отговори
до 45 преди 7 години
Защото България е нация на комплексари и некадърници ,които си мислят ,че могат да застанат до един герой и да станат като него . А когато е трябвало са го предали ,както Стефан Цанев предаде Г.Марков .След 200 г очаквайте отбор с името Г.Марков . България е страна на злобни самотници ,които си остават такива и в чужбина. Страна в която успяват дъщерята на Глория и сина на Евро .Страна в която виреят терористи патриоти и историци иманяри . С една дума -отврат.
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В никоя държава няма отбор кръстен на национален герой.Защо тука има?
37
1
 
2
 
! Отговори
оранжев чарбар преди 7 години
Това тоя *** Банов от 24 часа ли го е писал .Дето на китайската стена написа КЗЛ и се снима за гордост колко е *** .
36
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ръждавите жители на гетото край Подуене така и не могат да проумеят на какво е символ звездата. Това, че комунистите са използвали този символ не означава, че е техен. И вие използвате символа на България - В. Левски, но той не е ваш. Само го петните. Не е правилно името на Апостола и прякора ви - "***" да ги има в едно изречение.
35
1
 
3
 
! Отговори
Бивш служител преди 7 години
Шопските спортни клубове на гърба на данакоплатеца си точат пари за офшорки в чужбина ,агитките им са ОПГ та и за политически поръчки...
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо повече- парламента миналата година издейства закон с който се обявява комунизма за престъпен режим.Зашо тогава чорбата има за символ комунистическия символ червена петолъчка на знамената си и еблемата на клуба?Кажете ве чорбари ска.пани?
33
2
 
4
 
! Отговори
Я помислете! преди 7 години
Отбор, който носи името на Васил Левски, да не използва буквата "Л"!Тогава как да се нарича? "Евски" ли?!
32
6
 
15
 
! Отговори
шкембе преди 7 години
чорбата пак цепи мрака и чупи ***
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
емблемата след вграждането на Л-то става различна... това, че прилича не е довод, когато реално не е същата. Емблемата на ауди прилича на тази на олимпийските игри но не е същата - нали ?
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пише се мозЪк
29
0
 
0
 
! Отговори
До 26 преди 7 години
Щом ти харесва кръволок, както го е нарекла историята, ти самият си такъв!
28
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се отнеме правото на този отбор, поддържан от комплексирани прости хулигани,да носи името на тази българска светиня!Това е най-доброто решение.Не желая да се злоупотребява от простаците името на Левски.Парите са си парии те не могат да променят съзнанието на ***!Няма футбол.Той е под масата.
27
2
 
3
 
! Отговори
BU преди 7 години
Личната гвардия на Хитлер - *** той умрял ***, както и Динамо
26
4
 
6
 
! Отговори
varg преди 7 години
Смърт за фашизма.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
cherveni i sini narcomani
24
3
 
12
 
! Отговори
88 преди 7 години
Де да беше жив Александър Цанков...Нищо лошо не е направил. Просто е избивал *** и съветски агенти - комунисти. Както самия той казва в мемоарите си - жестоко е било, но е било необходимо за да се запази суверинитетът и целостта на България.
23
3
 
9
 
! Отговори
Това е БЕЗУМИЕ преди 7 години
Буквата "Л" е една обикновена буква от азбуката! Всеки може да я вгражда където си иска! Това, че някой е изповядвал определена идеология и е използвал тази буква, за да създаде своя емблема, не означава, че всеки следващ, който използва същата буква, изповядва тази идеология!Що се отнася до кръста, който виждаме горе на снимката, ами вземете някой каталог или енциклопедия, за да се уверите откога се използват такива кръстове като символ - още от езическите времена!Някои търсят под вол теле!
22
6
 
14
 
! Отговори
хо-хо преди 7 години
чорбата пак се пресече и вкисна, и мазните чорбарчета се разпъплиха с мизерии да си оправят бездарната игра извън терена. Що не вземете да се смените с Лудогорец Рязанград, направо да сте първи !!! ХАХАХАХ нещастници, без история и чест

Спонсорирани публикации