Гришо с шанс да катери ранглистата въпреки кошмара в Маями

Това ще се случи, ако Гофен или Бердих отпаднат преди полуфинал
25 мар 2017 20:01,
16
Гришо с шанс да катери ранглистата въпреки кошмара в Маями
Снимка: Reuters, архив

Въпреки кошмарното отпадане още във втория кръг в Маями, Григор Димитров има добри шансове да се изкачи до 12-ата позиция в следващата ранглиста, която ще бъде публикувана след 9 дни.

Най-добрият ни тенисист губи 80 точки от надпреварата, тъй като миналата достигна до четвъртия кръг. Независимо от този факт обаче, Гришо ще се придвижи с едно място напред, ако някой от Давид Гофен и Томаш Бердих не играе полуфинал в Маями.

Миналата година белгиецът бе елиминиран именно на тази фаза от Новак Джокович и съответно има да защитава 360 точки за класацията на АТР. Така в момента активът на Гришо е 2880 пункта, а на Гофен - 2625 преди той да изиграе мача си от втория кръг срещу Дариън Кинг. Белциегът може да заеме 12-ото място единствено, ако повтори или подобри представянето си от миналата година.

Ако пък Томаш Бердих се класира на полуфинал, също евентуално ще изпревари Григор Димитров, тъй като в момента има 2620 точки на 14-ото място, а за полуфинал на "Мастърс" се полагат 360. Чехът игра четвъртфинал през 2016 година, като по подобие на Гофен пътят му бе спрян от Новак Джокович. 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
2
 
! Отговори
футбол преди 7 години
Беларус като бие шведите и Франция и ние ще се изкачим едно място напред.
11
2
 
5
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Кошмар, ужас, трагедия, дору катастрофа чух да наричат тоя мач.Защо толкова драма и такова напрежение върху момчето ?Човек ако не знае за кво иде реч ше реши, че Гришо е разбил самолет в детска градина или нещо такоа...
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хейтъри са тези дето обждат своите колеги във форума .......Другите просто имаме мнение и критичност -нещо което липсва днес . Модно стана да се говори за хейтъри ,неграмотници и за какво ли не ,а омразата е във тези дето мразят да има различно мнение от общоприетата мода.
9
6
 
8
 
! Отговори
Ангелов преди 7 години
Скролнах коментарите и ме хвана срам... Как може да има такива ***?Григор е млад и един от наи-добрите в света тенесисти, какъв ви е проблема? Вие по какво сте 13 в Света? А приятелките и партньорите ви? Жалки хейтъри!
8
4
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
До ДО 9Нещо си се объркал.Ходи да плюеш по ГЕРБ, БСП, Пеевски и патриотите.На тях им плащаш.Гришо си вади парите сам. При това, с честен труд.
7
6
 
7
 
! Отговори
ДО 9 преди 7 години
Не го мразят хората . Ядосват се че му плащат *живота* от Данъците . Изявите на Григор се плащат от Държавата , държавен служител е .
6
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КраварятОтФашингтонъЧовекът просто си играе, живее си живота и това е. Защо го мразят хората, не разбирам ...Не живее заради чуждите правила или очаквания.
5
9
 
13
 
! Отговори
КраварятОтФашингтонъ преди 7 години
Жалък провинциален позьор и *** ... как пишете изобщо за това момче ?
4
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да се катери само по вене.рините хълмове на разработени тьотки и жадно да пие вода от изворите им.Тоя *** приключи.Сори ама никога няма да се върне в топ 10.Тоя мисли повече с долната си глава.
3
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе вие и толкова не сте постигнали. Боли когато някой комшия от панелката се изкачи по стълбичката на успеха а? Болииии. Ручаме си киселото зеуйе, пииване пърцуца, пауваме комшията и така цял живот. Панелни кърлежи имащи се за гъззари с 20 годишни коли за по 100 евро от италия. Но иначе сте компетентни във всичко. Човек да се зачуди как сте си останали такива мизерници.
2
6
 
24
 
! Отговори
На бас преди 7 години
Този ще е Валери Божинов N2
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво. След като не можем да печелим и така да се изкачаме, остана да се надяваме други да се провалят :). ЕВАЛА, ШАМПИОНИ!

Спонсорирани публикации