Съветите на фитнес гуру за успешни резултати

Колко пъти сте започвали тренировъчна програма и сте се отказвали?
25 мар 2017 15:55, Екип на Tialoto.bg
8
Съветите на фитнес гуру за успешни резултати
Източник: Reuters, архив

Колко пъти сте започвали някаква тренировъчна програма и сте се отказвали? Често причината е, че не виждате желаните резултати и губите бързо мотивация. Истината е, че всяка тренировка в залата трябва да е съобразена с индивидуалната физика и капацитет на човека, както и с крайната му цел.

И все пак има някои доказани общовалидни правила, които ще ви помогнат да постигнете целта си, твърди фитнес гуруто и блогър Валентин Босиок. Ето и кои са те:

1. Зарежете празните приказки

Определено е по-приятно в залата да ви е забавно и да си имате другарче за компания. Разговорите обаче може да ви разсеят от главната цел (тренировката) и в крайна сметка да не свършите нищо. Не забравяйте, че сте отишли да тренирате!

2. Намалете почивките между сериите

Направете тренировката по-интензивна. Не пускайте почивка повече от 60-90 секунди между сериите, която е напълно достатъчна да възстановите дишането и млечната киселина да се изчисти от мускулите ви. Ако удължите до 2 минути и повече просто и губите времето. Идеалният вариант е да почивате не повече от 30 секунди.

Останалите може да прочетете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен 6 преди 7 години
На 47 съм...за 45 мин.правя 40 серии със средни тежести или собствено тегло ...още не съм умрял
7
0
 
0
 
! Отговори
Митака преди 7 години
А, че като скъсяваш почивките натоварваш прекомерно сърцето и целия организъм - не пише. За някои по-дърт като мене, на 40 съм - такава тренировка с къси почивки направо може да го убие :)
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много вярно...истината е да тренираш антагонистите...докато отидеш от единия уред на другия 30 - те секунди си минават. И най - смешното е да гледаш "трениращи" с телефони и на лаф - моабет
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е номер 4 и най-добрата фитнес програма нищо не струва ако бръскаш *** с бира и хляб и дори за едни витамини се стискаш и не спиш по цели нощи
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости!Учебникарски закон във фитнеса е че резултатите са сбор от 30процента тренировка,30процента хранене,и 30 процента възстановяване.И да се убиете от тренировка ,без подходяща диета и възстановителни добавки и химия ще сте просто един уморен жилав човек
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на мен ми изглежда глупаво това: "да почивате не повече от 30 секунди" wtf ?! зависи какъв резултат искаш да постигнеш. Ако искаш да качиш сила и правиш 1-3 с 80-90% от максимума ти трябват поне 2 минути и тренировката не рядко стига до 3 часа.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полето пустее, а кифлите се чудят как да стегнат дупе до моренцето.
1
3
 
18
 
! Отговори
SD преди 7 години
Идете и прекопайте лозето на своя дядо .Хем фитнес и той ще Ви плати за работата .Всички ще бъдат доволни .

Спонсорирани публикации