Без ЦСКА-София в Европа, UEFA не ги припозна

Категорична е: Литекс, Чавдар и ЦСКА са направили нов клуб!
3 апр 2017 09:45,
48
Без ЦСКА-София в Европа, UEFA не ги припозна
Снимка: архив, Bulphoto

ЦСКА-София няма да бъде допуснат в Европа, дори да се класира на второ или трето място в шампионата, пише "Меридиан Мач", позовавайки се на свои източници в БФС. Според информацията във футболната ни централа е пристигнало писмо от Нион, в което се регламентира ясно ситуацията.

"Червените" остават извън Лига Европа, защото UEFA приема триединството между Литекс, Чавдар (Етрополе) и ЦСКА за напълно нов клуб. Такъв няма право да участва в турнирите за три години съгласно Втора глава, точка 12 от "Правилника за лицензиране на UEFA". В известието на централата е посочено единствено забрана за предстоящия сезон, което не означава, че за следващите два няма да има допълнителни съобщения.

През този сезон европейската футболна конфедерация вече показа, че няма да прави никакви компромиси, като не допусна наследника на миналогодишния шампион при юношите в Елитната група – Литекс, да участва в младежката Шампионска лига. Така представителят на България във въпросния поток беше Левски.

В отсъствието на ЦСКА-София за Лига Европа има два варианта. Ако Лудогорец спечели Купата, то квотите от първенството са три, като Левски почти сигурно ще участва като втори или трети, четвъртият също е в Европа, а петият ще играе бараж с победителя от долната осмица. При различен носител на Купата от Лудогорец, то в Лига Европа през шампионата влизат Левски и победителят между четвъртия (ако приемем "червените" за сигурни в тройката) и първенецът на втората осмица.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
1
 
! Отговори
муспи преди 7 години
Абе чорбата след като е носител на Купата защо не участва тази година в евротупнира?! Те - цска '48 са си законни?
38
2
 
1
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
До Смях с хибрида ЦскаКогато си *** не е редно да коментираш! Литекс си играят. Просто не са в друга група, относно хибридите...не знам дали има бг отбор от "големите", които да не са се сливали с някой за да оцелеят..не е нужно да изброявам, но явно си лефскар та е достатъчно да ти кажа Спартак....относно ЦСКА София, тепърва трябва най-малкото да купят емблемата за да има поне малко морал.
37
4
 
2
 
! Отговори
Нели преди 7 години
Станойчо абе момче абе пии ги тия хапчета редовно бе мама не ти ли ги дава редовно
36
1
 
6
 
! Отговори
Хибрида се спихна преди 7 години
Хибрида(ЦСКА-София-Ловеч-Етрополе) закономерно пак загуби точки... С играта си ЦСКА-София (Литекс) показа, че ще се бори не за титла, а за оцеляване.
35
1
 
14
 
! Отговори
джуджето от Микре преди 7 години
СЕЛЯНДУРИНА ГРИША ГАНЧЕВ ЩЕ ОСТАНЕ ЗАВИНАГИ В ИСТОРИЯТА КАТО УБИЕЦА НА ИСТИНСКОТО ЦСКА. ВМЕСТО ДА ПЛАТИ ЗА ЛИЦЕНЗА ЗА Б-ГРУПА И ДА ОБЕДИНИ ЧЕРВЕНИТЕ ФЕНОВЕ, ДЖУДЖЕТО ОТ МИКРЕ ПЛАТИ НА РАЗНИ ***, ПОРТУГАЛЦИ И МАМАЛИГИ ЗА ДА УНИЩОЖАТ ЦСКА И КАТО ИМЕ, И КАТО ОТБОР.
34
0
 
4
 
! Отговори
Абе нормални има ли преди 7 години
До АнонименАполо,къде го има тва да не плащаш данъци задълженията ти да са огромни и ти въпреки това да си съществуваш без да те е една за нищо!!?! Квото било било!!! Имаше десетки уникални компании дето сега ги няма! Нищо ,Светът още се върти само Ленин още е в ковчега при алкашите! Червени петолъчки ,народни армии добри джуровци пагони и пари без чет с БКП наред,айде нещо и за милицията да кажем,а?!!
33
1
 
13
 
! Отговори
ЦСКА-1 преди 7 години
И Уефа го каза, Литекс не е ЦСКА!!!!!
32
3
 
9
 
! Отговори
Домуз ага преди 7 години
И Левски няма да участва, защото на 30.06.2017г. фалират и БФС им взима лиценза :)
31
10
 
7
 
! Отговори
партиен функционер преди 7 години
днес цска от утре и уефски на пангала - уефа не вярва на сълзи
30
3
 
10
 
! Отговори
фен на танас преди 7 години
те няма и да се класират в европа.
29
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се интересувам от клубен футбол б Бг,но това което се случва с отбор,като Цска е подигравка и не в сериозно.В Левски положението не е също розово.Спрете се бе хора,тва са Левски и Цска не са някой селски отборчета.Преди години,като гостуваха отбори в Сф и трепереха с колко гола ще си тръгнат.Сега я докараха да идват и дори да се разхождат,пак си тръгват с 3 точки.
28
15
 
5
 
! Отговори
Психодиспансер преди 7 години
Станойчо превъзбуден си. Вземи хапче.
27
5
 
21
 
! Отговори
Психодиспансер преди 7 години
То футбол няма, те седнали да се кахърят за ЦСКА. Има един гелосан дето продава ''антибиотици'' и продажни футболни функционери.
26
5
 
41
 
! Отговори
Смях с хибрида Цска преди 7 години
Има един мач през 1998 година когато Литекс пребива ЦСКА с 8:0. Въпрос с повишена трудност към по-интелигентните фенове на хибрида: за настоящия клуб на ЦСКА-София какво е този мач - най-голямата загуба или най-голямата победа ? Какъвто и отговор да изберете хибрида е в много смешно и жалко положение, каквото е и неговото нерадостно бъдеще
25
17
 
8
 
! Отговори
sport преди 7 години
уеФски ще си плати ли онези скромни 20-тина МИЛИОНА дългове? За едни параверни фенове питам? Или за едни може, за други не? А и тоз пусти стадион, дето му взривиха трибуната и изградиха някаква фантасмагория, защо може да е техен, но някои други клубове си плащат наем за стадион? Пак за едни гоуеми фенове питам. :)
24
3
 
35
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Гришата да изпрати мутри на Уефа да ги заплашват!
23
8
 
20
 
! Отговори
Цска умря преди 7 години
Няма вече ЦСКА. Има Лиска, Цицекс, ЦСКА-София или там квото е новото название на трупа, сглобен от останки на три клуба. Фалит! И след фалита - червеи. Това е толкоз просто и логично! Кво тук значи някаква си петолъчка?
22
6
 
23
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
ЦСКА умря, няма ги! всичко осъанало е някаква интриги, болни интереси, борба за пари и слава на чужд гръб
21
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко титли има ЦСКА-София? Уефа казва - 4 (май Литекс толкова имаха, ако са пове-че -сори). Какъв баланс има ЦСКА-София срещу другите отбори- същия като този на Литекс!
20
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честито припознавачи на Ловеч-Етрополе. Организирайте си сега един протест пред централата на УЕФА, да може и те да ви се изумят на наглостта

Спонсорирани публикации