Левски проблеми с лиценза няма. Въпреки 70-те хил. дълг

Докато съдът не се произнесе, проблем за БФС нямало
7 апр 2017 11:30,
8
Левски проблеми с лиценза няма. Въпреки 70-те хил. дълг
Снимка: Булфото, архив

Заместник изпълнителният директор на БФС Павел Колев заяви, че Левски няма да има проблем с получаването на професионален лиценз за следващия сезон - поне по казуса, породен от иска на Станимир Стоилов.

Както е известно, бившият треньор на сините претендира за неполучени 70 хиляди лева, които му се дължат за периода 2004-2008 година. Тази сума е разсрочена между него и клуба през лятото на миналата година и той трябва да я получи на 10 равни дяла от по 7 хиляди лева. Касаещи лиценза са първите 4 от тях - до 31 декември 2016 година -тоест 28 хиляди лева. За сумата Стоилов сезира Лицензионната комисия, а сините пък заведоха дело срещу него.

"Лицензът на Левски и Станимир Стоилов? Ситуацията е много проста: кой е крив и кой е прав ще реши българският съд. Левски е завел жалба срещу това си задължение към Станимир Стоилов и го оспорва", каза Колев цитиран от "Тема спорт". "Защо са преценили така трябва да питате тях. Една от възможните причини е, че по този начин автоматично техният лиценз не е застрашен. БФС няма право и не може да отнеме лиценз на клуб заради просрочено задължение, без да е установено от съда дали има такова задължение."

"Ние сме длъжни да изчакаме да се произнесе съдът. Ситуацията има доста нюанси и детайли, които да се изследват. Доколкото съм запознат, има подписани два документа за едно и съидо задължение, като те са с различно съдържание, което мен лично ме озадачава. В крайна сметка съдът ще реши, а оттам нататък и ние ще вземем нашите решения. Със сигурност в момента лицензът на Левски не е застрашен. Докато съдът не се произнесе, това задължение не е просрочено за нас", заключи Колев.

Той заяви, че се надява нито един роден клуб да няма проблеми с лицензирането за следващия сезон. Тимовете, които могат да спечелят квота за Лига Европа, вече подадоха своите документи в Лицензионната комисия. Срокът бе 31 март. "Не, не мисля, че ще има сериозни проблеми по лиценза, включително и тези на Ботев не са чак толкова сериозни, че да застрашат лиценза", каза Колев.

Шефът в БфС посочи, че реално след 3 години може да се даде оценка дали настоящият формат на Първа лига работи както трябва.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: лицензбфсЛевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
милиционер преди 7 години
20 МЛН а не 70К! да се знае.
5
2
 
5
 
! Отговори
redordead преди 7 години
Тази трибуна, дето ще се изплащала от билетите, с посещаемостта ви от 500 го.*** на мач, ще има да я изплащате около 100 години още.А ти не бери грижа за 50-те милиона откраднати от БГ народа, защото той продължава да ви плаща тока и водата на стадиона, щото не можело да се направи отделна партида за лефски, та МВР продължава да ви плаща сметките, да не говорим, че и една стотинка не давате за наем...Или, че истинският ви собственик - Пеевски - открадна 4 милиарда от КТБ...
4
3
 
3
 
! Отговори
нагли оранжевочервен преди 7 години
До Анонимен 5Задълженията на ЛЕВСКИ към НАП са 2.8 млн. за трибуната на стадиона са 12 млн с дългосрочен договор и други до общо 18 млн. Скоро имаше панахида 6 месеца от гибелта на цска, а за откраднатите 50 млн. от българския народ му сервират една студена супа. .
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете вие тия 70 хиляди към Стоилов, ами се съсредоточете върху 20-те милиона към държавата! Там какво праим?
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НАПМного ти е увиснал като на цесекар и с 20 млн. пак няма да го вдигнеш.
1
6
 
4
 
! Отговори
НАП преди 7 години
Какви 70 000 ,бе !!! Висите ми с 20 000 000 !!!

Спонсорирани публикации