Динамо пъди Петев. Той си иска ?1 млн. неустойка

Хърватският тим за първи път от 11 г. насам няма да е шампион
27 апр 2017 11:03,
23
Динамо пъди Петев. Той си иска ?1 млн. неустойка
Снимка: Reuters, архив

Ивайло Пеjев си иска обезщетение от 1 милион евро от "Динамо" (Загреб). Шампионът на Хърватия настоява на секундата да уволни българския треньор, съобщава вестник "Вечерни лист". Причината е, че под ръководството на Петев "Динамо" няма да е шампион за първи път от 11 години.

За треньора това ще е второ напускане за 6 месеца. Преди това Петев абдикира от националния отбор след серия слаби резултати, за да се вдигнат "лъвовете" при Петър Хубчев.

Петев обаче е обявил пред шефовете на "Динамо", че няма да си тръгне без изплащане на всички заплати до края на договора. А той е за три години. Треньорът претендира за около един милион евро неустойка. Шефът Здравко Мамич, който беше най-големият почитател на Петев, е готов да плати само част.

Чашата на търпението в "Динамо" преля, след като тимът падна с 1:2 като гост на "Славен" (Копривница). Това бе второ поражение след 0:2 в голямото дерби от "Хайдук" (Сплит). Но за разлика от други години "хайдуците" не се борят за титла, а са на осем точки зад Риека и първото място.

Реално "Динамо" няма повече шанс да се бори за титлата. Големият фаворит този сезон е "Риека", който води с осем точки аванс шест кръга преди края. Затова и "Динамо" иска веднага да се раздели с Петев, за да може новият треньор да си подготви отбора през лятото.

При българския треньор хърватският гранд не успя да вкара нито един гол в Шампионската лига през есента, не успя да стигне като трети и за Лига Европа.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
17
 
! Отговори
Кралев дол преди 6 години
Петев,ела при нас тренер!При победа имаш каса бира,при загуба кютек и бирата от теб!
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде който не знае български и е комплексар сакън да не го свържат с провинцията, да не се обажда и обижда.Пеjев може да не става за печ, ама в нормалните държави винаги при едностранно разтрогване изплащат всичко по договора, ся друг въпрос е как са свикнали в Хърватия.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очаквам от тук нататък Петев да бъде предложен за мястото на Перуката и така да приключи "славната" си кариера във футбола,а и да доразвие по пътя си към нищото БГ футбола!Да му е честито!...все пак колко прозорливи са били онези негови фенове които го подготвиха за баня със събличането на тениската!
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия са си виновни. Да ме бяха извикали мен за 9 300 лева на месец, щеше да им е по-евтино и шампиони щях да ги направя.(без майтап). А сега плащайте му милион евра. леле.
11
5
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
всички знаем какво е "пъди" бе путъо, проблема е че не се използва за официален и книжовен в българския, там е проблема, а ти на село си я ползвай думата колкото си искаш. Какво си ми сложил ника на един вече умрял отбор и го играеш остроумен. Пиши се Етрополе или Литекс да знаем на кого симпатизираш, или напиши Москва до това ЦСКА да знаем.
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя за никъв мup не става. Където и да отиде му изхлузват тениската/гащите и го наритват.
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този *** до кога ще се занимава с футбол. Да става депутат и да си мета капата.
8
0
 
16
 
! Отговори
Черноризец Храбър преди 6 години
До БеТова ,което са ти цензурирали е ,,дървена запушалка за каца ,в която има зеле,, !!! И в книжовният български език се нарича ,,***,, ..о поради слабите езикови познания на *** го бъркат с ,,мъжки полов орган,, и го цензурират !!! Както ще цензурират/предполагам/ и тоя текст...
7
11
 
5
 
! Отговори
ЦСКА преди 6 години
До Анонимен-8 : Ама ти знаеш какво е диалект !!! Па ти не си за на два крака,ти си за на четири крака,бе ,,Геренбахче ,, !!!
6
4
 
16
 
! Отговори
Нико преди 6 години
Провинциален - дедовия... Книжовен български корен на изпъждам, пропъждам, напъждам.Не се ползва често, факт. Но не я прави провинциален, свити ми шопе ;]
5
1
 
18
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
Славен Белупо му го нaлyпa, оная вечер
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кога ще го събличат и тия?
3
1
 
10
 
! Отговори
Допълнение преди 6 години
към 3 Уточнявам,че съм писал национален,защото там да си треньор на Динамо е почти равносилно!
2
2
 
24
 
! Отговори
Бе преди 6 години
аз ги мислех хърватите за по-умни!То от Петев и *** за зеле не става,те го взеха за национален треньор!
1
14
 
10
 
! Отговори
ЦСКА преди 6 години
До Анонименdo 1 :Не ти ли е позната думата ?!!! ,,Пъди,, означава ,,гони,, ...Синоними са двете думи ...А знаеш ли какво е ,,синоним,, ? Май не...Свещена простота -фен си на ,,Геренбахче,, ,нали ?

Спонсорирани публикации