Мачът между Кобрата и Джошуа може да остане само мечта

Трима боксьори са пред българина в списъка на британеца
2 май 2017 08:38,
55
Мачът между Кобрата и Джошуа може да остане само мечта
Снимка: архив, Reuters

След като Антъни Джошуа победи Владимир Кличко с нокаут в 11-ия рунд пред 90 000 зрители на "Уембли" и стана носител на титлите в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBО), на дневен ред за всички почитатели на този спорт излезе въпросът кой ще е следващият съперник на британеца.

Казусът вълнува и родните среди, тъй като след защитата на интерконтиненталната си титла срещу Кевин Джонсън в "Арена Армеец", Кубрат Пулев се превърна в основен претендент за пояса на IBF. Българинът обаче е едва номер 4 в списъка на бъдещите съперници на Джошуа.

Причината е, че с предимство е загубилият и бивш притежател на титлите - Владимир Кличко. В договорът на двамата боксьори, които си разделиха по 15 млн. паунда за зрелището на "Уембли", фигурира клауза за реванш. Оказва се, че само 41-годишният украинец може да се възползва от нея.

Минути след като беше нокаутиран, Кличко призна, че ще обмисли добре тази възможност преди да действа. Той трябва да вземе крайно решение в близките 3 месеца. Евентуален реванш между двамата би събрал доста приходи, което е добре дошло за промоутърите, а домакин на събитието най-вероятно ще бъде Германия или отново Англия.

Не е изключено обаче 41-годишният боксьор да не бъде подмамен от възможността да се присъедини към клуба на трикратните световни шампиони, каквито са Мохамед Али, Ленъкс Люис, Ивендър Холифийлд и брат му Виталий, като прекрати активната си спортна кариера без да поиска реванш.

Тогава на дневен ред, според анализаторите, излиза друг бивш притежател на титлите, който вече е побеждавал Кличко - Тайсън Фюри. Джошуа и Джипси Кинг вече се заканиха един на друг. Младокът спомена първо името на сънародника си, когато триумфира на "Уембли". Мач между двамата британци със сигурност би събрал доста приходи. Първо обаче Фюри трябва да изтърпи наказанието си за употреба на кокаин, заради което му бяха отнети титлите.

Под №3 в списъка на Джошуа е американецът Дионтей Уайлдър. Именно той държи единствения пояс, който не е притежание на Антъни - този на Световния боксов съвет. Ако го спечели и нея, британецът може да се провъзгласи за абсолютен световен шампион в тежка категория. За последно такъв стана Ленъкс Люис през 2000 г. след като победи Холифийлд.

Американецът може да се похвали с актив от 38 победи (37 с нокаут) в професионалния бокс и нито една загуба. Среща с победителят в 19 срещи (19 с нокаут) Джошуа със сигурност ще привлече рекорден зрителски интерес и приходи, а най-вероятната локация за евентуален мач е Лос Анджелис или Ню Йорк.

Чак след американеца в списъка изниква името на интерконтиненталния шампион в тежка категория на IBF Пулев. Като претендент той има право да предизвика Джошуа, но всичко друго зависи от разговорите между промоутърите. Мач с Кобрата едва ли би събрал очакваното количество приходи и зрителски интерес, към който се стремят от щаба на британеца.

Българският боксьор все пак има шанс да стане световен шампион и без да среща точно Джошуа на ринга, стига новият носител на поясите да оваканти желания от него, съобщи bTV.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кобрата да вземе да поспортува, че холестерола му е заместил кръвта!
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кобра, покани го Джошуато да доде в Армееца. Ако го смелиш ще те призная за най-великия.
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде да видим дали ще избере да се бие със смешниците Джипси или Фюри или ще се изправи срещу втория най-силен боксьор в момента Дионтей Уайлдър.

Спонсорирани публикации