Мачът между Кобрата и Джошуа може да остане само мечта

Трима боксьори са пред българина в списъка на британеца
2 май 2017 08:38,
55
Мачът между Кобрата и Джошуа може да остане само мечта
Снимка: архив, Reuters

След като Антъни Джошуа победи Владимир Кличко с нокаут в 11-ия рунд пред 90 000 зрители на "Уембли" и стана носител на титлите в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBО), на дневен ред за всички почитатели на този спорт излезе въпросът кой ще е следващият съперник на британеца.

Казусът вълнува и родните среди, тъй като след защитата на интерконтиненталната си титла срещу Кевин Джонсън в "Арена Армеец", Кубрат Пулев се превърна в основен претендент за пояса на IBF. Българинът обаче е едва номер 4 в списъка на бъдещите съперници на Джошуа.

Причината е, че с предимство е загубилият и бивш притежател на титлите - Владимир Кличко. В договорът на двамата боксьори, които си разделиха по 15 млн. паунда за зрелището на "Уембли", фигурира клауза за реванш. Оказва се, че само 41-годишният украинец може да се възползва от нея.

Минути след като беше нокаутиран, Кличко призна, че ще обмисли добре тази възможност преди да действа. Той трябва да вземе крайно решение в близките 3 месеца. Евентуален реванш между двамата би събрал доста приходи, което е добре дошло за промоутърите, а домакин на събитието най-вероятно ще бъде Германия или отново Англия.

Не е изключено обаче 41-годишният боксьор да не бъде подмамен от възможността да се присъедини към клуба на трикратните световни шампиони, каквито са Мохамед Али, Ленъкс Люис, Ивендър Холифийлд и брат му Виталий, като прекрати активната си спортна кариера без да поиска реванш.

Тогава на дневен ред, според анализаторите, излиза друг бивш притежател на титлите, който вече е побеждавал Кличко - Тайсън Фюри. Джошуа и Джипси Кинг вече се заканиха един на друг. Младокът спомена първо името на сънародника си, когато триумфира на "Уембли". Мач между двамата британци със сигурност би събрал доста приходи. Първо обаче Фюри трябва да изтърпи наказанието си за употреба на кокаин, заради което му бяха отнети титлите.

Под №3 в списъка на Джошуа е американецът Дионтей Уайлдър. Именно той държи единствения пояс, който не е притежание на Антъни - този на Световния боксов съвет. Ако го спечели и нея, британецът може да се провъзгласи за абсолютен световен шампион в тежка категория. За последно такъв стана Ленъкс Люис през 2000 г. след като победи Холифийлд.

Американецът може да се похвали с актив от 38 победи (37 с нокаут) в професионалния бокс и нито една загуба. Среща с победителят в 19 срещи (19 с нокаут) Джошуа със сигурност ще привлече рекорден зрителски интерес и приходи, а най-вероятната локация за евентуален мач е Лос Анджелис или Ню Йорк.

Чак след американеца в списъка изниква името на интерконтиненталния шампион в тежка категория на IBF Пулев. Като претендент той има право да предизвика Джошуа, но всичко друго зависи от разговорите между промоутърите. Мач с Кобрата едва ли би събрал очакваното количество приходи и зрителски интерес, към който се стремят от щаба на британеца.

Българският боксьор все пак има шанс да стане световен шампион и без да среща точно Джошуа на ринга, стига новият носител на поясите да оваканти желания от него, съобщи bTV.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Кобра, моето уважение за постигнатото досега в бокса и големия патриотизъм като българин. Но, бъди по-пестелив в думите си съм евентуални бъдещи съперници- например за Джошуа! Във формата, която е сега ще те отръска като "брашнив чувал". За съжаление си много далеч от неговата техника! Не знам кой толкова ти вдига самочуствието, но той действително е на светлинни години от теб. За съжаление.......!!!!?
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Комплексарkobrata kaf medal ima
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големи разбирачи! За да стане абсолютен шампион Джошуа, трябва да вземе и пояса на Паркър. Кобра, пиши завещанието, ако уредиш мач с Джошуа.
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дионтей Уайлдър е луд и опасен. Той ще убие Джошуа, но преди това ще го *** на ринга, защото е чудовище.
39
1
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
*** си мечтае за мач, а ние си мечтаеме говедата да си платят вересиите на нап.
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пульо, виж мача на Карлос в Китай. Отказвай се, ако ти е мил живота.
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пульо, спомняш ли си какво се случи в Китай?Скоро Карлос ще ти припомни. Прекалено дълго играеш по перваза. Да знаеш, че този път може да умреш на ринга. Вече си милионер. Трябва да разбереш, че не случайно следващия удар няма да е в главата, а долу в гърлото. Смъртта ще бъде бърза. Ако не ти стиска, прибирай се у вас и повече не се показвай. И без това вече си доста стар.Сори, но истината не е хубава, а професионалния ринг е опасен за аматьори. Спирай докато е време
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кличко:Пулев е добър боксьор,но с поголям *** не съм се бил..Не мисля,че трябва да има коментар след подобни думи.Нашия Пулев обаче упорито продължава не само напред,но и да сипе глупости,обяснявайки как удара на Кличко не бил толкова силен.Психо войната в този спорт е задължителна,но я водят можещи боксьори с качества и умения,а не циркови изпълнители Кубрате!Тупай си застаряващи спортисти и прибирай колкото ти дадат.
35
2
 
8
 
! Отговори
ПИЧ КАТИЛ преди 6 години
До АнгелАче защо пишеш глупости ве мен знаеш ли кво става който играе с Дионтей Дионтей за мене е най добрия боксьор в момента абсолютно съм убеден че ще победи всеки който му застане в това число и Джошуа Кличко просто изтърва Джошуа в 6 рунд
34
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пульо да иде да се скрие някъде, че ще яде много бой. С който е и да играе.
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала за мача! По-добрият, по- силният и по интелигентният на ринга победи! Кобра, не се плези а се учи.
32
22
 
6
 
! Отговори
Анте Русевски преди 6 години
Абе шоколадът беше аут в 6 рунд,но явно уговорката е била да има нов,шоколаден, шампион...
31
3
 
10
 
! Отговори
Богнострокулум преди 6 години
До Анонимен За съжаление, такива като Майк Тайсън едва ли ще виждаме често занапред. Просто стилът им на игра изисква чудовищно количество сила и бързина. С годините опитът нараства, но именно бързината и рефлексите намаляват, затова и боксьори като Кличко имат по продължителна спортна кариера а такива като Тайсън трябва да са невероятни таланти и въпреки това кариерата им е кратка. Продължителността на мачовете също, междувпрочем.
30
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По -правилно би било да се каже, че българинът има шанс да стане световен шампион, АКО НЕ СРЕЩНЕ Джошуа!
29
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм специалист по бокс, но с просто око се вижда, че Джошуа е на светлинни години от Пулев. Конкретно за мача с Кличко, в един момент дори можеше да загуби, но треньорския щаб на Джошуа му даде много ценни тактически указания - внимателен бокс до последните рундове, избягване размяната на удари, изчакване умората на противника с оглед възрастта му и натискане на газта от 10-ти рунд нататък. Въпреки това, все ми се струва че сегашния бокс е много пасивен, друго си беше Майк Тайсън.
28
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не харесвам нашият заради държанието му.Няма уважение към съперникът.Като болсьор не е лош, поне не зоба като Кличко.Има ли някой да вярва,че на тия години,ще млати 11 рунда с тоя младок.Има си физични закони.Айде по-сериозно.
27
0
 
6
 
! Отговори
Dreamer преди 6 години
До КомплексарОт кои 99% е по добър бе мен ...... Povetkin , Wyilder , White , Molina , Haye , Кой толкова е бил - Johnson - 111 при тежките Peter - 79 , Chisora e само в топ 20 и то 20 ти . Другите не ги коментирам , че са много под топ 100
26
1
 
30
 
! Отговори
мда преди 6 години
Ако се стигне до такъв мач, ще е последния в кариерата на Кубрат.
25
1
 
17
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Не че Джошуа се страхува от Пулев.Проблема е че евентуален мач между двамата няма да донесе сериозни приходи а за Антъни парите са най-важното.На мача между Пулев и Кличко имаше рекордно ниски приходи .Пулев прибра само 1,6 млн $ а Кличко около 3-4 млн. В сравнение със сегашните по 15 млн паунда който си разделиха с Джошуа.Пулев да си насочи усилията за мач с Дионтей Уайлдър за титлата на Световния Боксов Съвет
24
0
 
38
 
! Отговори
I am just a dreamer преди 6 години
Кой нормален адекватен човек на бокса си е представял , че победителя от Кличко и Джошуа ще играе с кобрата , както твърдеше нашият юнак. Уважавам постижението му , ама те пребият с 3 нокдауна и един нокаут в 5 рунда , а ти да се плезиш на световен шампион от 10 години. Кобрата да си прецени възможностите , щото някакви пара-боксьори , с потенциал от миналото , го затрудняват. Какво остава за Уайлдър , Хей , Фюри , Уайт ..къде отиваш ти може би