Следващият съперник на Кобрата – страховит камерунец

Това ще се случи при отказ на англичанина Антъни Джошуа
4 май 2017 12:37,
21
Следващият съперник на Кобрата – страховит камерунец
Снимка: архив, Reuters

Кубрат Пулев най-вероятно ще се бие с камерунеца Карлос Такам за световната титла в тежка категория. Това загатна промоутърът на българина Нисе Зауерланд в дните около двубоя на Кобрата срещу Кевин Джонсън (САЩ), пише "България днес".

Българинът победи по точки американеца в зала "Арена Армеец". Срещата беше за интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация в тежка категория. Софиянецът пое огромен риск, защото при поражение той щеше да загуби своята възможност да атакува световната корона. Първоначално се смяташе, че Пулев ще трябва да се бие с победителя от двубоя Антъни Джошуа (Анг) - Владимир Кличко (Укр). Епичното дерби от стадион "Уембли“ се превърна в боксова класика. Джошуа успя да нокаутира легендата в 11-ия рунд, след като преди това беше пратен на пода в шестата част.

Веднага след срещата Кличко призна, че в договора за двубоя има клауза за реванш. 41-годишният ветеран не обяви дали ще я активира, но се предполага, че това ще стане заради огромните приходи, които двамата спечелиха от първия мач. Те ще вземат по около 10 млн. паунда от шоуто, което счупи няколко рекорда. За пръв път боксов мач пълни 90-хиляден стадион в Англия. Приходите само от билети бяха в размер на 9 млн. паунда. Над 30 млн. паунда са очакваните постъпления от платеното излъчване на шоуто на острова. Ако Джошуа и Кличко играят реванш, тогава титлата на Международната боксова федерация, която е притежание на англичанина, ще бъде овакантена. Кобрата е официален претендент за пояса и автоматично ще получи шанс да се бие за нея.

Подобна ситуация се получи и след мача Кличко - Фюри. Тогава двамата боксьори имаха клауза за реванш, която беше задвижена, въпреки че двубоят не се състоя заради психическите проблеми на британеца. Това принуди Международната боксова федерация да отнеме пояса от англичанина и да насрочи мач за вакантната титла между Чарлз Мартин и Вячеслав Глазков. Ако този сценарий се повтори, тогава Кобрата ще се изправи срещу претендента, който е най-напред в ранглистата.

Първата позиция на класацията е вакантна. Пулев заема второто място, следван от страховития камерунец с френски паспорт Карлос Такам (36 победи, 24 с нокаут, 3 загуби и 1 равен). 36-годишният биткаджия има поражения от Александър Поветкин и Джоузеф Паркър. Най-сериозното име, което е побеждавал, е на бившата жертва на Кобрата - Тони Томпсън.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
РККА преди 6 години
Кубрат е добър боксьор,и честно казано ми се щеше да го гледам още веднъж срещу някой наистина класен състезател,жалко че вече е към края на кариерата си.И все пак малко се изложи срещу Кличко и то не на ринга ..
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А и ако футбола е номер едно по масовост - ще отстъпи на второ място. Освен това печелим и в развитието и на масовия спорт и във високото спортно майсторство. Просто мечта!!!
13
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам да създадем нов вид спорт. Четейки коментарите, осъзнавам, че ще имаме изключителни успехи в него. Ще бъдем сила номер едно в света. Смятайте само - международно признание, на първа страница на всички вестници! Българите - номер едно! Спорта ще е " Плюене по родните спортисти". Кеф! Няма тежки тренировки, няма някой да те бие по главата и т.н. Предусещам как ще спечелим повече златни медали, отколкото спечелихме на Олимпиадата в Сеул 1988 г.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ooo nemoje da bude..stiiga e verno li,toi toz e goliam boksior niakude 200kg kat varvi i stupva na gurba si grub nosi..i kobreti s nego.aaai nemoga da povyarvam..Niamam dumi
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имах предвид " да плюя боксьорите"
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Crow. И аз съм голям разбирач. Мога да говоря за бокс часове и да чуя боксьорите ( най-вече Пулев ). Само дето има голяма разлика от това да цъкам на клавиатурата и това да се кача на ринга срещу " слабите" противници на Пулев. Ама някак си по-лесно и безболезнено е да съм майстор на клавиатурата, отколкото на ръкавиците. Пък се издигам и в собствените си очи и в очите на другите ( най-вече на слепите ). И като чета коментарите, бих възкликнал - много сме, силни сме!!!!
9
3
 
3
 
! Отговори
Нн преди 6 години
От IBF вчера са заявили , че Пулев е основния претендент за титлата и ако Джошуа откаже да се бие с Пулев , ще му вземат титлата. Джошуа няма никакво намерение да сдава титлата и мога на 120% да заявя, че мача ще се случи в края на лятото. Моля хора които не са запознати с бокса да не коментират празни приказки.
8
2
 
3
 
! Отговори
Crow преди 6 години
Големи разбирачи тука... Карлос Такам има загуби само от Поветкин, ДЖ. Паркър и Г. Тони! Не е слаб боксьор, нито пък е слаб и Д. Уайлдър, както го изкарват пишман разбирачите по-долу. В България всеки разбира от футбол повече от треньорите на големите клубове и всеки втори е по-добър от Кубрат :).
7
4
 
4
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
хех... да очакваме ли нашия пак да вика, как Джошуа го било страх и т.н... :D :D :D
6
7
 
14
 
! Отговори
skunka преди 6 години
има един шампион и това е Фюри. Той ще победи гибона Уайлдър, който ръкомаха като слабоумен с цялата си сила и технически не се доближава нито до Джошуа,нито до Фюри.Джошуа - Фюри е по - скоро мачът на века. Срещу този гибон Уайлдър и двамата няма да имат проблеми, докато нашия шампион няма да се бие срещу нито един от тримата.Никога.
5
2
 
32
 
! Отговори
Webley revolver преди 6 години
Поел риск срещу Джонсън?! Хаххаха. Колкото и срещу Питър бе поел риск. Тея циркове, дето пращаха публиката в "Армеец" в телешки възторг нямат никаква стойност. И заради подобни мачове, нашия не го бръснат за слива никъде. Самият факт, че Джошуа ще оваканти пояса, вместо да си губи времето с Кобрети е показателен. Кубрат не е интересен, не е популярен, не е атрактивен и затова няма да помирише мач за смислена титла, колкото и да е официален претендент. Не би генерирал приходи, това е.
4
2
 
39
 
! Отговори
was преди 6 години
Изплезен и стои на един крак , що е то? - Пулев, по време на побоя който му спретна Кличко
3
1
 
24
 
! Отговори
Цирк преди 6 години
Ако пак се бият в "Арена армеец", значи работата пак е уредена.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФюриТакам - "тлъст"?!?Хахахахаххххх, смехурко ;)!
1
7
 
42
 
! Отговори
Фюри преди 6 години
Кобрата пак се уреди със ,,страховит,, противник-дърт,тлъст африканец...