Гришо победи Колшрайбер в Мадрид

Българинът постигна трудна победа срещу ветерана
8 май 2017 17:28, Анисия Иванова
23
Гришо победи Колшрайбер в Мадрид
Снимка: архив, Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна първа победа от два месеца и се класира за втория кръг на турнира на червени кортове от сериите "Мастърс" в испанската столица Мадрид с награден фонд 6,4 милиона евро.

Поставеният под номер 12 Димитров елиминира германеца Филип Колшрайбер със 7:6 (7), 6:4 след 108 минути игра.

Така 25-годишният хасковлия постигна първи успех в състезанията на АТP от турнира в Индиън Уелс в началото на март и прекъсна серия от четири поредни загуби и три последователни отпадания в първи кръг.

33-годишният Колшрайбер нанесе първи удар с пробив в петия гейм, който Димитров веднага върна. Българинът пропусна два сетбола при 5:4 гейма и подаване на съперника, а след това се стигна до тайбрек. В него хасковлията поведе с 6:3, но успя да вземе частта едва при общо осмата си възможност с 9:7 точки.

Във втория сет Димитров поведе с 2:0, но 37-ият в света Колшрайбер изравни за 3:3. Хасковлията реализира нов пробив за 5:4 и сервираше за мача. Германецът имаше възможност да върне пробива веднага, след като преведе с 40:30, но българинът се справи и триумфира.

Така той заработи 35855 евро и 45 точки за световната ранглиста, в която заема 12-ото място в момента, а във втория кръг ще играе срещу победителя от мача между представителя на домакините Роберто Баутиста Агут и хърватския ветеран Иво Карлович. Димитров е четвъртфиналист на турнира в Мадрид през 2015 година.

Още за спорт четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
9
 
! Отговори
умен човек преди 6 години
А на бас,че Григор пак ще отпадне драматично в някой кръг и само се хабите да го хвалите. Не става,той е *** ,не е шампион за велики турнири и мачове.Фактите са такива. Днес в тениса не си велик и с един турнир от шлема ,а какво остава да го нямаш .Моля ви ,вижте Джоко,Надал и Федерер и няма какво повече да говорим .Григор е в ролята на слугата и шута ,който може да се снима с краля като пеят и толкоз.
15
8
 
7
 
! Отговори
Стига де преди 6 години
Още малко ще му целунете краката на тоя , набедения певец,а ... тенисист исках да кажа тенисист ;д кво само го хвалите? Ако пръ*не пак да напишете,че ще е изключително важна новина за хората,както повечето свързани с него!За други спортисти не пишете толкова статии колкот за тоя ...
14
3
 
11
 
! Отговори
Мачкай Гришо! преди 6 години
Браво Гришо!От този турнир миналата година имаше 10 точки, сега има 45 точки, като може само и да ги увеличи. Да се надяваме, че се е възстановил от грипът, който изкара наскоро.
13
12
 
7
 
! Отговори
до преди 6 години
Ами като няма игра на какво да разчита.Тук някой каза,че се гордеел с тоя слабак .Проблема е че след жалкият си състезателен животец, в който той не постигна нищо, никой няма да го помни .
12
3
 
7
 
! Отговори
факт преди 6 години
И какво сега,каза,че си номер едно ,а пак опря до медийната машина. Кавал .
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, кога ще се научите, да не отговаряте на троловете?
10
2
 
15
 
! Отговори
Мишо–91 преди 6 години
Браво Гришо, все така.
9
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен3===============Нищо особено със "засягането", просто успехите на Григор очевидно бъркат дълбоко в отделителните органи на някои специфични хора сред българите...;)
8
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕдинГригор не е "добър тенисист", той е ЕЛИТЕН тенисист. Актуално - Номер12 в СВЕТА!
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До знам лиВсъщност за последните два месеца ГД е заработил над 200 00 $ от наградни фондове. И поне още два пъти по толкова от рекламните си договори. Това е всичко друго, но не и "нищо", злоб.арко ;)
6
13
 
9
 
! Отговори
знам ли преди 6 години
От два месеца не е заработил нищо и каката и е омръзнало да му плаща кафетата и го е натирила в Мадрид да сгъне някой лев , оня ден взе 100-200 хил и сега още 40 - оправи месеца , следващата победа ще е за края на юни като се сети че трябва да води Никол на море и вземе да си обръща джобовете .
5
17
 
12
 
! Отговори
Един преди 6 години
Първа победа от два месеца ... А като се сетя колко го превъзнасяхте в началото на годината - почти го изкарахте някакъв добър тенисист ... Мъка!
4
8
 
20
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Ех да имаше повече такива,,слабаци" А теб ,,силния " кой те знае ? Цял живот ще си господин Никой.
3
8
 
18
 
! Отговори
До Ф преди 6 години
А мислиш ли че на някой му пука че на теб не ти пука.
2
18
 
11
 
! Отговори
ф преди 6 години
Не ми пука особено ,но винаги със удоволствие ще кажа ,че е слабак и ***.
1
6
 
32
 
! Отговори
Good Save the Queen преди 6 години
Браво. Успех в сряда