Краси Балъков също на линия за мача на Бербо и Фиго

Той е поредното голямо име, което ще се включи на терена на 14 юни
10 май 2017 18:11, Красимир Ангелов
7
Краси Балъков също на линия за мача на Бербо и Фиго
Снимка: Reuters

Красимир Балъков е поредното голямо име, което ще се включи в благотворителния мач на 14 юни, организиран от Димитър Бербатов, Луиш Фиго и техните фондации. Лично бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" обяви името на играча, защитавал цветовете на "Етър", "Спортинг" и "Щутгарт".

Ето какво написа Димитър Бербатов в своя профил във Фейсбук:

"Той е сред магьосниците във футбола. Наричат го и диригент, и гений. Той е типичен представител на рядката порода футболисти – интелигентен плеймейкър. Гордост е, че този изключителен полузащитник е българин, признат по целия свят.

Бронзов медалист от световното в САЩ през 1994 г. Избран е в идеалния отбор на първенството заедно с Христо Стоичков. Има 92 срещи и 16 гола за националния отбор.

Тръгва от "Етър" (В. Търново), с който достига два пъти до бронзовите медали в България, а играе и през есента от историческия шампионски сезон на отбора през 1990/1991.

През 1991 преминава в „Спортинг“ (Лисабон), а още през 1992 г. е избран за най-добрия чужденец в португалския елит. Завоюва си статут на легенда на лисабонския гранд. Искат го „Реал“ (Мадрид) и „Барселона“, но тогавашният бос на „Спортинг“ го определя за безценен. По-късно преминава в „Щутгарт“, където също е със специален статут – печели Купата на Германия, два пъти Интертото, играе финал за КНК. Беше избран за най-добрия играч на „Щутгарт“ в историята.

Той е и двукратен Футболист №1 на България. Феновете оценяват футболната магия, която създава.

И завинаги ще го свързват с онова незабравимо българско лято на 1994-а… Красимир Балъков! Очакваме го за звездния мач на 14 юни в София!"

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
"Можеше,но се провали ! Как ли живее с това незнам"Не мога да разбера за какъв провал и каква болка говориш. Ако погледнем останалите от тогавашния отбор, с изкючение на Стоичков, това ли са успешните? (Например Боби Михайлов или Лечков мога да ги нарека корумпирани но не и успешни)Когато някой успее да постигне по-големи успехи тогава да критикува. Но за съжаление болшинството от българските футболисти а и българите не могат да постигнат и на половина успехите му. Така че Балъков не го мисли.
6
1
 
3
 
! Отговори
noga преди 6 години
bravo, bg diamant! ;)
5
1
 
7
 
! Отговори
фен преди 6 години
С номер 20 на световното в САЩ '94 Балъков беше като шевна машина SINGER, бърз и точен. Най-добър играч в Щутгарт, с най-висока заплата (6 млн. марки годишно) от всички играчи в Бундеслигата. В Германия Бала, както бе популярен там, направи фурор още през първия си сезон. Той стана част от триото Балъков-Бобич-Елбер.Много добър като футболист, но като треньор не можа да се похвали с успехи.
4
1
 
6
 
! Отговори
До 3: преди 6 години
Напълно съм съглсен с теб. Бербатов ако беше останал в Тотнъм щеше да бъде легенда за този клуб.
3
1
 
2
 
! Отговори
д преди 6 години
А Бербатов като се реализира голям праз.САФ му се подиграваше зад гърба ......А Кройф викаше на Ицо ,че е ***.
2
3
 
2
 
! Отговори
мда преди 6 години
Можеше,но се провали ! Как ли живее с това незнам . Сигурно е страхотна болка.
1
3
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Наистина прекрасен играч, който обаче не успя за съжаление да се реализира в голям отбор като Стоичков и Бербатов. Можеше да постигне и много повече.

Спонсорирани публикации