Героичен Ботев грабна Купата на България

"Канарчетата" надвиха Лудогорец с 2:1 и се класираха за Лига Европа
Обновена: 24 май 2017 20:37 | 24 май 2017 20:32, Веселина Йорданова
48
Героичен Ботев грабна Купата на България
Снимка: БулФото

Ботев Пловдив шокира Лудогорец и грабна Купата на България, след като надви "орлите" с 2:1 на Националния стадион "Васил Левски".

Това е първа купа за "канарчетата" в този турнир от 1981 година насам, а отборът на Николай Киров си заслужи напълно отличието със страхотното си представяне.

Освен това пловдивчани демонстрираха, че "орлите" изобщо не са непобедими.

Косоко откри в 44-ата минута за пловдивчани, а Вутов реши всичко в полза на символичните гости в 52-ата минута.

Силите на "орлите" стигнаха за почетен гол, който бе дело на Кешеру в 80-ата минута. Пловдивчани завършиха мача с 10 души, след като в 91-ата минута Виана бе изгонен след втори жълт и червен картон.

С този успех "канарчетата" си осигуриха и място в Лига Европа.

Подробности четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВикаш калъфките за 2-ро и 3-то място са доста по-ценни...
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купата на България отдаааааааавна вече не е ценен трофей, а единствено и само билет за Европата. Същото се отнася и за първенството...
32
0
 
1
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
ама ти много авторитетен.
31
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво общо има Ботев с африканското племе на снимката, че нещо се обърках?
30
1
 
9
 
! Отговори
Поко Ловдив преди 6 години
Тея па в коментарите футбол ли коментират или кръчмарска политика?Нещо се забърках! Кръчмата раждала, раждала глуп.ци, да има! Да се намират на приказка.
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То пък бива бива да ти е празна главата, ама като на коментиращ в днес бг не може просто! Това са хора, които живеят 50 години назад и не разбират нито колко МАЛКО е всъщност влиянието на държавата над вътрешните неща днешно време, колко много държъвата е зависима от външната политика. Ама глу.пака не може да приеме, че сам е унищожител на съдбата си!КОМЕНТИРАЙТЕ ФУТБОЛ, НЕ МОКРИТЕ СИ КОМУНИСТИЧЕСКИ СЪНИЩА!
28
2
 
25
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Любовта на хората прави един отбор велик. Всеки който е гледал футбол повече от 50 години, може да разбере дали в един мач има уговорка. Просто днес имаше един отбор от задоволени и не търсещи много победата играчи и един отбор, който се раздаде до последно на терена.
27
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
този път не е коефицента . Ботев ще имат нов собственик съвсем скоро , който е "известен бизнесмен " и БФС-то са му обещали участие в Лига Европа . Иначе там могат да се промъкнат разни евтини отборчета със само 1 чужденец като "Дунав" през които не могат да се перат пари , а това противоречи на концепцията на БГ футбола
26
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко е бил коефицента преди мача ?Предполагам доста висок за победа на Ботев .
25
24
 
11
 
! Отговори
МАДА- МА ДА преди 6 години
Театър никой в Европа не знае Ботев и няма да ги знае .Само са напъват излишно .Лудогорец защо игра само в добавеното време като е доказан шампион и е на първо място с над 30 точки разлика от останалите в БГ .Защото така им е наредено да паднат .Домусчиев си е сложил поне 5 милиона за загуба на Лудогорец .
24
34
 
5
 
! Отговори
УУУУУУУУУУУУУ преди 6 години
С такива отбори като Ботев футбол в България няма да има никога !Нали нямаха лиценз ама тва тея жълтури са за жълти книжки всичките .Лично Борисов ги вкара в играта бяха си заминали .Политика и строителство за сметка на зрителите дето не ги гледат .Стадиона беше празен на такъв празен стадион Гунди би се самоубил ако играеше .Ама сигорно са го гледали по телевизията 5 човека да хабят тока само .
23
8
 
36
 
! Отговори
1912 преди 6 години
Всички "разбирачи" да се скрият в миша дупка. Ботев си взе купата и толкоз. На много хора може да не им харесва, но това няма да промени нищо.
22
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TOTOTOTOTOTOTOTOTOTOTOTOTOTOTOTOTOTO
21
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама Ботев би Лудогорец ли ?
20
11
 
13
 
! Отговори
Генев преди 6 години
За това стадионите са празни и завиждаме на пълните стадиони в Англия,Испания и Италия , където има спорт и Феър плей.Колко е корумпирана дуржавата , толкова и спорта.Бойковото прасе Кралев ще оправи спорта.....
19
11
 
13
 
! Отговори
Баладжията преди 6 години
Че какво желание биха имали лудогорец да играят срещу кой да е български отбор?
18
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
героичен лудогорец се изпусна това заглавие повече приляга
17
15
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какво стана сега завистливите шопи пак ще получат инсулт от завист че ботев би заслужено изкарват от 9 извора вода само и само да омаловажат победата на ботев бил наговорен мача лудогорец не играели сериозно и така нататък винаги ще бъдете малки отборчета с дребни завистливи душици
16
5
 
15
 
! Отговори
Батето преди 6 години
Не ме занимавайте с глупости, бе!
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Лудогорец след толкова спечелени купи на България...в момента както е спечелил шампионата и е пак в ШЛ, това купата на България е все едно някой маннгал да каже на Домусчиев, че за 1 милион ще го издумка и никой няма да разбере..и онбя да се съглкаси.Говоря сексуално!