Българче дебютира в националния отбор на Германия

Емануел Мирчев играе в "Хамбургер" като защитник
26 май 2017 08:37,
4
Българче дебютира в националния отбор на Германия
Снимка: архив, Reuters

В националните отбори на Германия, а и на много други европейски сили във футбола, има вече много представители на различни националности.

На 6 май към тях се присъедини и момче с български корени. Това е Емануел Мирчев. Той е роден в Германия, а родителите му са българи, които са се преместили да живеят там.

От 2014 г. е в школата на "Хамбургер". Играе като централен защитник или дефанзивен халф. На 9 февруари момчето навърши 15 г., пише "24 часа".

Мирчев бе повикан за първи път в бундестима до 15 г. за двете контролни срещи с Холандия в началото на месеца. Проверките се играха в Ниската земя. В първата той не се появи на терена, а Германия загуби с 1:2.

Във втория спаринг Мирчев записа дебют за този немски национален отбор. Той бе титуляр и остана на терена през целия мач. Бундестимът победи с 3:2 холандските си връстници. Гостите поведоха с 3:0 през първата част, а след почивката "лалетата" върнаха 2 гола.

Иначе с "Хамбургер" Мирчев рита в северната регионална лига за 15-годишните. Тази формация на един от емблематичните за Германия клубове заема 4-ото място от 12 отбора. В последния кръг Мирчев и съотборниците му направиха 0:0 при гостуването си на "Ниндорфер". В предишния мач Емануел се разписа за победата с 4:0 над "Нетелбург-Алермьое".

През есента на 2008 г. Едисон Йорданов стана първият футболист с български корен, който рита за немски национален отбор. Това отново бе бундестимът до 15 г. Впоследствие офанзивният полузащитник взе български паспорт и записа няколко мача за младежкия ни национален отбор. В момента Едисон рита в първенството на Люксембург за "Дюделанж".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Успех од сърце на мочето!Единствения шанс да се развие нормално човек в кой и да е спорт е извън България, тук никой не стимулира по никъкъв начин децата, не развива бази. Тук не се случва нищо, освен да се крадне! После не трябва да им се сърдим, че не се припознават с национален отбор на България, как ще го направят, след като тази държава не им е дала абсолютно нищо, а дори им е отнала и родината.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** нема за россиа да дебютира! защо некой русняк не дебютира за Дойчланд, тва никога нема да стане. никога най-силните на света руски футболисти нема да се излагат да играят за най-слабите дойчовци! са, догодина, ако има световно у най-великата страна ше видите кво става, шот директно се класират, като най-велики и домакини, ше мачкаткат т-34 всички наред! вечна дружба!
2
1
 
19
 
! Отговори
se edno преди 6 години
И все повече ще дебютират българчета за други страни
1
3
 
17
 
! Отговори
горкото преди 6 години
То там отдавна няма германци , също като френскиа национален отбор