Райконен с полпозишън за сефте от 9 години

Кими изпревари Себастиан Фетел в Монако, Хамилтън извън топ 10
27 май 2017 17:30, Красимир Ангелов
3
Райконен с полпозишън за сефте от 9 години
Снимка: БТА

Кими Райконен сензационно спечели квалификацията преди Гран При на Монако във Формула 1, след като даде най-добро време.

Финландецът направи невероятна сесия, за да изпревари едва с 0,043 своя съотборник във Ферари и лидер в шампионата Себастиан Фетел. Трети остана Валтери Ботас с Мерцедес, който бе на 0,045 от първото място.

Така за първи път Райконен ще стартира от първо място на решетката от почти 9 години. Предишният път бе във Франция през 2008.

"Страхотно е. Уикендът не бе лесен, но успяхме да оправим колата за квалификацията и тя бе наистина страхотна. Ще опитаме да използваме тази възможност утре", коментира Райконен.

Големият губещ обаче бе претендентът за титлата Люис Хамилтън, който ще започне едва 14-и. Британецът имаше проблеми с колата, която бе изключително трудна за каране, като в края на втората сесия не успя да направи бърза обиколка заради катастрофа на Стофел Вандорн.

Макс Верстапен и Дани Рикардо с Ред Бул останаха 4-и и 5-и, но също са доста близо до челото. След тях останаха Карлос Сайнц с Торо Росо, Серхио Перес с Форс Индия и Ромен Грожан с Хаас.

Ето резултати от квалификацията в Монте Карло:

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
6
 
! Отговори
иван стоев преди 6 години
Какво е "сефте" ?
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за 1 Шумахер беше явление от Космоса. Изчислили са че при състезание сърцето на пилот във формула започва да удря от напрежението и адреналина със 160 удара в минута... при Шумахер се покачва от 110 на 120. Няма такова хладнокръвие при пилотиране с 370 км/ч. Все едно се разхожда в парка. И много хора казват че успехите му се дължат именно на зловещото му спокойствие когато пилотираше. Мъчно ми е адски за него...дано се оправи.И не случайно Хакинен издържа само 2 световни титли и се отказа.
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Липсваш ни, Шумахере! Най-великия! На дъжд беше ненадминат. Именно там разбираш един човек що за пилот е. Хакинен беше на дъжд като аматьор...като всички останали пред Михаел Шумахер!