МВР се готви за етнически погром, заради емблемата на ЦСКА

Търгът за логото ще е в дома на синдик Дора Милева в Кърджали
Обновена: 30 май 2017 08:15 | 30 май 2017 08:13,
44
МВР се готви за етнически погром, заради емблемата на ЦСКА
Снимка: архив, Bulphoto

Днешният търг за активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД може да провокира етническо напрежение в Кърджали. Това директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Венцислав Момчилов пред BTV.

Първият опит за организиране на процедурата на 30 март пропадна след безредици и заплахи на стадион "Българска армия". Синдик Дора Милева насрочи повторния търг в своята канцелария, която се намира в жилищен блок в Кърджали. Очаква се към града да поемат десетки или дори стотици привърженици на първодивизионния ЦСКА. Те са твърдо решени да попречат на конкурента за емблемата и останалите активи - ЦСКА 1948 - да подаде своята оферта.

"Със синдик Милева са уточнени всички мерки. Ден преди кръга няма видимо напрежоение, но полицията в Кърджали и МВР като цяло са взели всички необходими мерки за безпрепятственото му провеждане", гарантира Момчилов.

Той не пожела да разкрие колко служители на реда ще бъдат ангажирани с взривоопасното събитие, но подчерта, че броят им ще бъде достатъчен. Осигурено е и присъствието на жандармерия, а около блока ще бъде изграден периметър с диаметър 100 метра. През пропускателните пунктове няма да преминават фенове, а само лица, ангажирани с процедурата.

"Може да се очаква всичко, но ние сме готови. Ще реагираме адекватно на всяка ситуация. Още от тази вечер в района ще има патрули. От едната страна на блока е пазарът, от другата - ромската махала. Това е предпоставка за ескалация на напрежение - говорим за ултраси, които могат да предизвикат напрежение с ромските фамилии. Всички хора в района са предупредени, издадени са полицейски разпореждания да няма паркирани автомобили в близост", обясни Момчилов.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
10
 
5
 
! Отговори
Асан Кьоравио преди 6 години
,,Геренбахче,, форевър ,вее...
17
3
 
14
 
! Отговори
Истината за ЦСКА преди 6 години
"За мен прословутите емблеми имат сантиментална стойност. Онова ЦСКА, истинското, за което истински се борих, вече го няма. Илюзия е, че купувайки емблемите, ще се наследи историята на 31-кратните шампиони", каза още Милева, постоянен синдик на истинското(фалиралото) дружество ПФК ЦСКА АД.
16
2
 
14
 
! Отговори
1948-2016 преди 6 години
ЦСКА умря. Няма вече ЦСКА има ЦИЦЕКС, ЛИСКА, ЦСКА-София или както и да го наричаме това, което е останало от обединението на Етрополе и Литекс. Какво тук значи някаква си петолъчка. Това са тъжните факти за бившите чорбари
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тая тетка има ли акъл да прави търга в дома си? хаха приятно посрещане на гостите и желая
14
1
 
8
 
! Отговори
Историята на ЦСКА преди 6 години
Въпрос: Има ли как някой от новите клубове с име ЦСКА да наследи успехите и историята на истинския(фалиралия) ЦСКА ?Отговор: на синдика на истинския (фалиралия ) ЦСКА: - Как да наследи успехите и историята на ЦСКА? Всичко отива в Държавен архив. Документацията на ЦСКА отива там. Някои от документите ще отидат в НОИ. Тези два клуба ЦСКА-София и ЦСКА 1948, за които говорите са нови дружества със своя собствена история, макар тя да е съвсем нова. Другото остава в миналото. То не принадлежи и няма как да принадлежи на тези клубове.
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във всяка една нормална държава тези "ултраси" още от оня ден щяха профилактично да са в ареста, а не МВР да ходи и призовава населението да се крие по домовете си, та били и те ***. Типичен пример за безсилието на либерастката държава - престъпникът е невинен докато не убие някого, а за нормалните остава да се барикадират и да живеят в страх и под обсада.
12
7
 
7
 
! Отговори
Да преди 6 години
В Кърджали, в апартамент,.... за ЦСКА?!?!?!Срамота!
11
4
 
23
 
! Отговори
А разум ???? преди 6 години
Ей с кръв и убийства са създадени и сега пак същото. Не може по нормален начин като другите клубове.Ей хора ,21ви век сме,къде го има това по света.Не плащаш,закриваш се ,припознаваш,унищожаваш,откриваш и въртиш цялата държава на пръста си и искаш да е на твоето. Разсипахте футбола ,ще си ходите само вие ултрасите на мачовете,нормален човек няма работа там.
10
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко им трябваше на *** в Кърджали да напълнят гащите. Кой ще спре Червената лавина там ако се развихри? Отиде градо!
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А фирмата на наркоразпространителите "Ред Енималс" като какви ще участват и от къде са намерили кеш дори за задатъка???
8
14
 
11
 
! Отговори
1948 преди 6 години
САМО ЦСКА!!! Кърджали ще гори!!!
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уефа се произнесе вече дали тирето е оригиналния клуб . Но е факт че отбора при Стамен Белчев отбора има някакви шансове в турнирите. А пък за цска 1948 - и там не е много добре. Отбора се подкрепя от Домусчиев и "спонсорира" от Васил Божков. Има много мърляви типове около отбора -Дучето,Животното, измамника Цимбика. И да стане нещо от този отбор, което не е сигурно след загубата на финала за Аматьорската купа ще има много неясноти.
6
17
 
15
 
! Отговори
НАП преди 6 години
А на ,,Геренбахче ,,емблемата кога ? Защото и те ,,висят,, при мен с едни 20 000 000 ?!!!
5
4
 
18
 
! Отговори
шматка преди 6 години
А кой *** реши търга да се проведе в тази дупка
4
3
 
24
 
! Отговори
СВИНСКА ЧОРБА преди 6 години
ЕГАТИ И ДЪРЖАВАТА.ИЛИ ДЪРЖАВАТА ГО ПРАВИ УМИШЛЕНО, ЗА ДА УГОДИ НА МИКРЕНСКОТО ДЖУДЖЕ
3
3
 
15
 
! Отговори
Марийке преди 6 години
Ти етническа война ли ще разпалваш ***?Направо си за прокурора!
2
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами ЦСКА 1948-а си е в законното право да притежава емблемата, и не виждам какво има да се оспорва от отбора на Микре. Въобще защо ЦСКА тире София да участва и за какво, като емблемата си е на 1948-а. Това са излишни процедури, които само нажежават обстановката. Едно постановление на Милко Балев и всичко да беше решено. При соца поне нямаше такива циркове. Само се издаваше указ - ти си Средец, ти си Витоша, ти си ЖСК-Славия и т.н. Феновете ако протестираха отиваха на превъзпитание, е там...
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми да си стоят в къщи и няма да имат проблеми !Ако се отварят ... естествено че ще има " погром "

Спонсорирани публикации