Пет точки не стигнаха на Гришо за Топ 10

Анди Мъри остава водач в ранглистата
26 юни 2017 10:56, Веселин Коларов
17
Пет точки не стигнаха на Гришо за Топ 10
Снимка: Reuters

Ракета №1 на България Григор Димитров запази 11-ото си място в световната ранглиста по тенис, която беше оповестена официално тази сутрин.  

26-годишният хасковлия достигна до полуфиналите в лондонския "Куин'с Клъб" през миналата седмица и с актив от 3070 точки се доближи само на 5 точки от десетия в подреждането Жо-Вилфрид Цонга от Франция. 
 
Лидер в класацията продължава да бъде британецът Анди Мъри с 9390 точки. Испанецът Рафаел Надал е на второ място със 7285 точки, а трети остава Стан Вавринка (Швейцария) с 6175 точки. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: тенисГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
9
 
! Отговори
й преди 6 години
Играта ми не струва и пет пари.
12
3
 
10
 
! Отговори
с преди 6 години
И в топ 10 и извън него Григор е кръгла нула.
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гофен ще се върне след Уимбълдън, така че засега няма страшно. Въпросът е какво ще стане след това, тъй като Григор има да защитава 540 точки от Торонто и Синсинати, но пък това му е най-добрата настилка (според мен), а при едно добро представяне на Уимбълдън изобщо няма от какво да се притеснява.
10
3
 
5
 
! Отговори
Ранглистата преди 6 години
Идва ред на Големият шлем - Уимбълдън, а там се печелят и губят много точки.Цонга миналата година беше на четвъртфинал и има да защитава много точки. Гофен и Нишикори беше на 4 кръг, Гришо и Ал.Зверев стигнаха до 3 кръг, а Тийм до 2 кръг и това са тези, които са непосредствено до Гришо в класирането. На практика това означава, че Гофен трудно ще ги догони, Цонга трудно ще остане 10-ти и най-вероятно Гришо и Зверев ще го изпреварят.
9
2
 
5
 
! Отговори
Ранглистата преди 6 години
В момента тенисистите на върха на класирането са разделени на няколко групи. Първа група - Мъри, Надал, Вавринка, Джокович и Федере, като Мъри е доста преди останалитеВтора група, която е на 1000-1500 точки от последния в първата група, това са Чилич, Раонич, Тийм и Нишикори. Трета група - Цонга, Гришо и Ал.Зверев, които са на практика с еднакъв брой точки и са на 800 точки от предишната група. Четвърта група - много, които са на над 500 точки от третата група.Гофен е между 3 и 4 група.
8
3
 
6
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
Разликата между Григор и класираните на от 13-то до 15-то място е 500 точки, което значи, че на тези тенисисти е нужен минимум полуфинал на Уимбълдън, за да го изпреварят, дори той да не успее да защити 90-те точки от миналата година. Факт е, че формата на Григор в момента не е като в началото на годината, но поне чтвъртфинал е напълно постижим, така че засега няма как да падне под 12-то място.
7
3
 
11
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
5 точки не му стигнаха за Топ 10, но по-тревожното е, че е с равни точки с No12, а има и още 3-4 играча, които напират към Топ 10...Гришо даже и да влезе в Топ 10, ще му е много много трудно да се задържи там...защото за това е необходимо постоянство, а той го няма...но при всички положения ще бъде в Топ 30, което е също голям успех...
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 7 А бе, човече, не се излагай като не разбираш, бе! В тениса има защити на точки от турнири изиграни миналата година. Григор примерно миналата година печели даден турнир, но тази година на този турнир ако не вземе отново титлата и му се изваждат точки. Нереална каза била ранглистата. Муахахаахах....
5
2
 
9
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Има две титли, полуфинал на АО и на АТП500 само за тази година, което е повече, отколкото имат някои с по-предно класиране от него.
4
5
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
че те, другите кои са - освен Рожето и Надал. Другите са почти като Гришо - де нагоре, де надолу(на приливи и отливи) от 1-о до 20 място. И нашия там се клатушка. Аз не се сещам за тенисист с такава постоянна форма като Федерер, освен от миналото - Илие Настасе, Иван Лендъл, Борг, Агаси.
3
4
 
8
 
! Отговори
Фенъ преди 6 години
Това му е позата "Втори кръг" - надупване :)
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 2 Ами много е проссто бе , брат, другите след него също нямат титли. Че тогава къде да е?
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип ако се разровите в нета, може и някоя по-иди0тска снимка да сложите за чело в статията.