УЕФА обмисля таван на заплатите във футбола

Все по-голяма е пропастта между големи и малки отбори
7 юли 2017 14:43, Анисия Иванова
5
УЕФА обмисля таван на заплатите във футбола
Bloomberg TV Bulgaria

УЕФА обмисля да сложи таван на заплатите във футбола. Това заяви Веселин Коларов от Gol.bg в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му в момента има голяма дупка във възнагражденията на състезателите, което принуждава клубове от Италия и Германия да продават звездите си в Англия, където се дават луди пари.

"Във Висшата лига заплатите са двойно повече от Ла Лига, която е на второ място по този показател. В Испания парите са съсредоточени главнo върху няколко звезди като Кристиано Роналдо и Лео Меси. Най-богатите клубове стават все по-богати и несъответствието между тях и малките отбори е все по-голямо. УЕФА иска да прекрати тази тенденция", обясни гостът.

Той коментира и представянето на българските отбори в Лига Европа. Левски и Ботев се класираха за втория квалификационен кръг, докато Дунав отпадна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
hahahah преди 6 години
otkakto bukmeikarite sponsorirat otborite , futbola namirisva ;)
3
1
 
2
 
! Отговори
БОШКОФ преди 6 години
6 000 хил. марки !
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Професионалният Футбол не е точно спорт, а вид шоубизнес. Меси струва колкото цял нов авиолайнер. Значи, който го купува, то е за да му носи пари. В един момент може започнат да отдават футболисти на лизинг, сигурно това става и в момента под някаква форма. Има футболни клубове, които са на борсата, защото вече не става дума за отбори, а за предприятия, играчите са инвестиция и т.н. в крайна сметка става скучно.
1
3
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
УЕФА е за Европа и чаршафите и китайците несе водят по нейните правила.Което ще рече че ако им ограничат заплатите като нищо ще видим Роналдо и Меси в някой Китайски или Дубайски отбор!