Скандал в Байерн заради номера на Хамес

Родригес си иска десетката, Робен не се дава
12 юли 2017 16:38, Красимир Ангелов
4
Скандал в Байерн заради номера на Хамес
Снимка: Reuters

Заформя се истински скандал в Байерн Мюнхен заради номера, с който ще играе новото попълнение Хамес Родригес, гръмна вестник "Билд".

Колумбийският национал има договор с концерна "Адидас", според който ще играе само с №10 на гърба във всеки един отбор. Дори неговият прякор е El Diez , в превод - Десетката.

Той обаче е "собственост" на костеливия орех на стадион "Алианц Арена" Ариен Робен още от 2009 година насам и холандецът не иска да прави промени с цифрите на фланелката си.

"Лалето" дори получи заплахи на профила си в Инстаграм от фенове на южноамериканеца, които изискват от него да даде номера си на Хамес.

Защо №1 на гърба на Родригес е толкова важен и за "Адидас", който е един от акционерите в самия Байерн Мюнхен? Причината е, че само през 2016 година бяха продадени 1 200 000 фланелки на колумбиеца и той вече е свързван с десетката под името си.

Интересното е, че Хамес продава повече фланелки от Кристиано Роналдо (трето място с 900 000 бройки). За миналата година №1 е асът на Барса Лионел Меси - 1 900 000 продадени фланелки.

Байерн ще представи Хамес Родригес в 15.30 часа българско време. Куриозното е, че играчът празнува точно днес своя 26-и рожден ден.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mia san mia
2
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бааххти гадния отбор с гаденн Робена.
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Байрям Мюмюнхен е новото име на отбора.

Спонсорирани публикации