Ботев Пловдив разгроми с 4:0 Бейтар в Лига Европа

Българите ще играят срещу португалския Маритимо
20 юли 2017 22:39, Анисия Иванова
9
Ботев Пловдив разгроми с 4:0 Бейтар в Лига Европа
Снимка: БТА

Ботев Пловдив разгроми с 4:0 Бейтар Йерусалим и се класира за третия квалификационен кръг на Лига Европа, където ще играе срещу португалския Маритимо. Носителите на купата на България отстраниха силния си съперник с общ резултат 5:1.

Ботев поведе още в десетата минута на срещата, когато Тодор Неделев центрира топката от ъглов удар, а централният защитник Пламен Димов я засече с глава във вратата на гостите. И след това попадение пловдивчаните продължиха да бъдат по-опасният отбор, но не стигнаха бързо до втори гол, след като Фернандо Виана пропусна от удобно положение.

Гостите от Израел се разиграха след 20-та минута, но стигаха трудно до вратата на домакините си. Йоси Бенаюн стреля неточно в едно от добрите положения за Бейтар, а секунди по-късно Виктор Генев блокира удар на Етей Шехтер.

Отговорът на Ботев дойде в 29-та минута, когато Неделев изведе Крум Стоянов сам срещу вратаря Борис Клейман, но той не уцели вратата.

Ботев привидно реши двубоя в своя полза в 32-та минута. Неделев пусна надясно към капитана Лъчезар Балтанов, който центрира топката към наказателното поле. Там тя беше посрещната от Фернандо Виана, който я изпрати в мрежата на гостите със страхотен удар от воле за 2:0. С това общият резултат стана 3:1 в полза на носителя на купата на България, съобщава БТА.

Бейтар се спаси от трети гол в края на първото полувреме, но две минути след началото на второто Ботев вкара за 3:0. Неделев стреля от неудобна позиция и изненада вратаря на израелците, а топката се удари в гредата и се върна в наказателното поле. Тя попадна в краката на Балтанов, който вкара третия гол за българския отбор.

Ботев продължи да играе далеч по-добре от съперниците си и логично вкара за 4:0 в добавеното време с точен удар на Фелипе Бризола. Секунди по-рано пък Омар Косоко удари греда.

Бейтар завърши мача с човек по-малко, след като Марсел Хайстер беше изгонен в 76-та минута.
 

Още за спорт четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
62
 
! Отговори
РВ преди 6 години
Днес Красотата, Вярата и Борбата победиха парите и бизнеса във футболът. Доказахме че с една едничка гола любов и мечта в съцата можем да постигнем всичко. Без стадион, без пари, без ясен собственик, ние не забравихме да мечтаем. Не обърнахме гръб и не махнаме с ръка , не казахме майната му. Ние доказахме че Любовта е по- силна от всичко. Не спираме да мечтаем. Не спираме да обичаме. НАПРЕД КАНАРИ, НАПРЕД МОЙ БОТЕВ!!!!!! НАЗДРАВЕЕЕЕЕЕ!!!!!!
5
0
 
63
 
! Отговори
Marsianec преди 6 години
Браво на Ботев Пловдив! За мен беше удоволствие да гледам продукцията Ви! Представихте се страхотно срещу един добър отбор! Поредното доказателство,че парите не са всичко,трябва и сърце и раздаване в тази игра! Благодаря Ви!
4
5
 
61
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 6 години
предлагам на плешивият мишок михайлоФ , да се забрани ползването на НАЦИОНАЛНИ СВЕТИНИ имената им за спортни клубове ! Поздравявам Футболният Отбор на Пловдив с ПОБЕДАТА ИМ ! За подуянският отбор на софия ....... срам !
3
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОГАТО ХОДЯ НА МАЧ ИСКАМ ДА ВИДЯ ТАКАВА ИГРА А КОГАТО ИМАМ ЗАПЕК ПРЕДПЧИТАМ ДА ГЛЕДАМ УЕВСКИ МНОГО МИ ПОМАГА
2
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А стига бе. Отстранили са ги дори и без фойерверки?
1
2
 
62
 
! Отговори
Botev преди 6 години
Голям мач, ще се помни гълго:)