За силата на духа спирка няма! Вратар на Чапекоензе пак тренира

Джаксън Фолман се завърна на терена с протеза и много желание
Обновена: 25 юли 2017 20:16 | 25 юли 2017 19:56, Красимир Ангелов
5

Снимка: Instagram

Виж други галерии »

Вратарят на бразилския Чапекоензе Джаксън Фолман отново тренира на зеления терен след близо 8-месечно възстановяване след ужасната самолетна катастрофа, в която загинаха почти всички негови съотборници.

Още по темата
На 29 ноември 2016 година чартърът на бразилския футболен клуб се разби на път за летището в Меделин, където на 1 декември бразилският отбор трябваше да се изправи срещу Атлетико Насионал в първи финал за Копа Судамерикана. В катастрофата оцеляха само трима души, а близо 80 загинаха. Сред загиналите бе и бившият играч на ЦСКА Фелипе Машадо.

Джаксън Фолман е един от оцелелите, като футболистът е с ампутиран крак. Въпреки това от пролетта той започна леки натоварвания, а вече се завърна и на зеления терен, където с помощта на протеза провежда занимания на клубния стадион. Той дори пусна кратко видео в личния си профил в Instagram.

24-годишният вратар е сигурен, че не иска да се отказва, а е набелязал своя нова цел – един ден да участва на Параолимпийските игри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Дух преди 6 години
Силата на ду'ха е безгранична,няма немога,няма невьзможни неща,които иска го прави,които не си намира извинения...Браво и Респект на такива хора !!!
1
0
 
14
 
! Отговори
Grom преди 6 години
Не знам какъв човек трябва да си, за да не се сринеш след такова нещо! Браво, пич!

Спонсорирани публикации