България победи фаворита Швеция с 3:2

"Лъвовете" сразиха съперника си след половин век без победа
Обновена: 1 сеп 2017 06:51 | 31 авг 2017 23:44, Анисия Иванова
78
България победи фаворита Швеция с 3:2
Снимка: Булфото

Голяма и малко очаквана победа! Българският национален отбор по футбол сензационно срази фаворита Швеция 3:2 в квалификация за световното първенство в Русия през 2018 година.

След храбра игра на националния стадион "Васил Левски" "лъвовете" повеждаха на два пъти преди почивката с голове на Станислав Манолев и Георги Костадинов, но коравите шведи изравняваха резултата.

Към края на мача нашите издебнаха съперника на контра и Ивайло Чочев донесе впечатляващата победа за България.

Това бе първи успех за националния отбор над Швеция от половин век насам. В последните седем мача наредихме седем загуби и голова разлика 0:20, но тази вечер командата на Петър Хубчев, който повече от час не бе на скамейката, прекъсна черната серия със страхотен успех 3:2.

Трите точки връщат България в играта за второто място в групата, което дава право на бараж. В момента нашите са на трето място с 12 точки, на две зад втория Швеция и четири зад лидера Франция.

Подробности за срещата на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бошнаков(репортера на БНТ) мисля че получи пристъп,подобен такъв при инсулт.Не се смейте,жалки сте.
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За това сме велики, много се мразиме.89
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея да не са спрели алкохола?
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Изгърбич ЗадвратянРадвай се на победата! Стига с тези препирни!
28
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мене Хубчев не трябва да бъде сменян в следващите минимум 5 години без оглед на класиранията ни в групите. Тъкмо закрепи нещо като отбор с потенциал за нещо. Говорим си за невероятен успех и не визирам конкретно мача, ако ми следите мисълта.
27
3
 
25
 
! Отговори
Temenuzka преди 6 години
До АнонименТакова внезапно `пелтечене`се получава и при инсулт, а колегите му казаха, че му е прилошало. Дано да е добре момчето!
26
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на вратаря. За такъв дебют всеки мечтае.
25
12
 
6
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
4 чорби и оня-дето-няма-характер-да-пази-за-леевски биха шведите. правете си изводите.
24
3
 
27
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 6 години
Срещу Франция трябва да напълним стадиона, заслужават го !
23
3
 
33
 
! Отговори
Реалистът 2 преди 6 години
..... Оставете Хубчев да работи !!! ... Според мен си избира по ПЕРФЕКТЕН НАЧИН футболистите , които да повика за определени мачове !!!!! Много по - добре БЕЗ "ЗВЕЗДЕЛИНИТЕ" от рода на Божинката , Ники Татковото , Чийзъса и Бербатов !!!!! ... Които явно повече развалят микроклимата в отбора , отколкото да помагат ! ... Само единствено , ако могат да подобрят представянето си , като гости ........ И ще са идеални , като един млад Български национален отбор ! :) :) :)
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До фенЧе това, не са ли класическите цветове на футболната топка ?
21
3
 
27
 
! Отговори
kolio99 преди 6 години
отдавна не бях гледал истински мач на националите!!!
20
5
 
29
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
Предлагам да напълним стадиона за мача със французойките...Тези момчета го заслужават...
19
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май само Хубчев ще излезе читав от златното поколение. По традиция най-незабележимите футболисти после правят чудеса на треньорския пост.
18
3
 
27
 
! Отговори
Реалистът преди 6 години
Едно голямо браво на момчетата и от мен ! :) ... Харесаха ми и срещу Холандия ! И днес срещу Швеция ! :) ... Млади и никак НЕ лоши играчи !!! Играят доста навито ... имат доста прилична техника ... бягат много ... :) ! Оставете Хубчев да работи до края на тези квалификации спокойно ... И смятам , че в следващия цикъл - този за ЕВРО 2020 определено можем да се поздравим с едно класиране !!! :) ... Дори съм на мнение , че отбора се справя доста по - добре БЕЗ "ГОЛЕМИ ЗВЕЗДИ" между тях ... :) !!!
17
3
 
32
 
! Отговори
Николай Николов преди 6 години
Най-доброто, което може да се случи на България е победата над Швеция. 50 години стигат- това ако не е късмет, значи е напредък. Хубчев, зарадвай ни и по-нататък. БЛАГОДАРИМ, ТИ!!!
16
9
 
14
 
! Отговори
Do poduenci преди 6 години
какви усилия хвърляха подуенци да си обвинят вратаря, нямаха защита вратаря им виновен. Никога от школата подуенска не излязло нещо качествено, за да стане качествено трябва да отиде в друг отбор. Който е отишъл в кабрио терена в Подуене се е провалил. Честита победа и подуенецът Петър да не дава оценки, вземи да каже, че и той можел да спаси дузпата, например. Не съм за чорба-манджа!
15
5
 
22
 
! Отговори
Е дали преди 6 години
Господ отново е българин Тенк ю джизъс.
14
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То не само ни е първата победа над Швеция от 50 години, ами от 24 години не им бяхме вкарвали гол, а днес 3 гола и победа! За последно Стоичката се беше разписал за квалификациите за САЩ 94, тогава в групите пак бяхме със Швеция.
13
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Български момчета, честита победа на всички Българи голям мач.Единствена забележка към канал 1 излъчваща мача.От къде го намерихте този пелтечеш спортен журналист, задаващ въпроси към футболистите?

Спонсорирани публикации