България победи фаворита Швеция с 3:2

"Лъвовете" сразиха съперника си след половин век без победа
Обновена: 1 сеп 2017 06:51 | 31 авг 2017 23:44, Анисия Иванова
78
България победи фаворита Швеция с 3:2
Снимка: Булфото

Голяма и малко очаквана победа! Българският национален отбор по футбол сензационно срази фаворита Швеция 3:2 в квалификация за световното първенство в Русия през 2018 година.

След храбра игра на националния стадион "Васил Левски" "лъвовете" повеждаха на два пъти преди почивката с голове на Станислав Манолев и Георги Костадинов, но коравите шведи изравняваха резултата.

Към края на мача нашите издебнаха съперника на контра и Ивайло Чочев донесе впечатляващата победа за България.

Това бе първи успех за националния отбор над Швеция от половин век насам. В последните седем мача наредихме седем загуби и голова разлика 0:20, но тази вечер командата на Петър Хубчев, който повече от час не бе на скамейката, прекъсна черната серия със страхотен успех 3:2.

Трите точки връщат България в играта за второто място в групата, което дава право на бараж. В момента нашите са на трето място с 12 точки, на две зад втория Швеция и четири зад лидера Франция.

Подробности за срещата на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ся, айде да оставим да отидат шведите и французите на световното, че да погледаме готини мачове.
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За първи път виждам Швеция толкова безпомощна. Можехме да им вкарахме 6-7 гола, направо ме изумиха националите.
50
2
 
7
 
! Отговори
тони шумен преди 6 години
До Стефанов-Не му обръщай внимание.Този уж Сурай е някакъв наш кел еш който имитира развален български...
49
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина изненадваща победа- браво на отбора- дано успеят да покажат подобни резултати и в бъдеще! Бих се радвал, ако и Гълъбинов играеше- все пак пичът играе в дженоа и вкара на Ювентус. Успех срещу Холандия!
48
2
 
17
 
! Отговори
Браво Пацо преди 6 години
Oткъде изровиха Пацо Пантерата ?! Кой се сети за него, браво !!! Той обърка плановете на шведите. Бях забравил за него, а е един от най талантливите бълграски вратари, само да беше малко по-висок.
47
2
 
8
 
! Отговори
Стефанов преди 6 години
До Сурай - Какво искаш? Да се мразиме повечко? Или направо да се трепеме? Прояви малко уважение, особено ако искаш и другите да те уважават! Или ако ти е трудно, не влизай в сайтовете.
46
2
 
22
 
! Отговори
FAKT преди 6 години
От 1962-ра до 1994-та сме играли на 5 световни първенства (макар и без победа на мундиал); но имахме отбор, който НИКОМУ НЕ ДАВАШЕ дори и точка в София (освен на СССР по обясними причини). # Първата крачка за изграждане на отбор е ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПОБЕДИ в София, втората крачка е НЕДОПУСКАНЕ ЗАГУБИ навън и едва тогава можем да започнем да мечтаем . . .
45
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината ще се види в Холандия,вчера имахме и малко късмет!
44
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво български лъвове. Бихте едни, които не знаеха защо се намираха на терена и постоянно се спъва ха в топката.Съдията им подари и дузоа, която некадърниците не успяха да вкарат.Не зная от кое шведско село ги бяха събрали.
43
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на момчетата ! Заслужена победа !
42
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най ме изкефиха вратарчето.Е а ти и пича, как фсщаше само головете. А пък спаси и дузоа.Това ако беше плешивата Перука, хич не ми се мисли.
41
4
 
38
 
! Отговори
РВ преди 6 години
Я! Че то мач ли е имало? Браво, браво...ако така продължават да побеждават ще започна отново да го гледам по телевизията! А ако си заслужат, кой знае- някой ден и на стадиона ще отида да дера гърло. Но с един мач няма как да измият обидата която ни поднесоха последните години. И все пак....браво!
40
20
 
8
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Ако Ники беше играл, щеше да е 3:0!
39
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хуахуахуа, единствената тема с положителни коментари е на тема футбол D:D::D ПРИОРИТЕТИ!
38
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Започнаха много на често положителните емоции да се случват. Холандия, Швеция...май нещо добро се задава!--------------Май се задава афера за уговорени мачове, по - скоро ! : Д От онзи мач с Холандия тази мисъл ме съпътства доста натрапчиво.... Дадоха шанс на феновете да се зарадват веднъж на 50 год, горе- долу на такъв период се появява Халеевата комета :))Компенсация че няма да се класираме на СП. А иначе, липсват ми онези играчи от времето на великите треньори Томи Свенсон и Томи Сьодерберг....
37
8
 
32
 
! Отговори
Доктора преди 6 години
Какъв фаворит,нямат нито един известен футболист-няма Хенрик Ларсон,Фреди Люнберг,Исаксон,победихме нормален отбор,не някакъв световен колос.Все пак и това е постижение.Честито
36
4
 
41
 
! Отговори
Без перуката преди 6 години
Нека да напълним стадиона следващия път!!Аз имам само едно условие - да не се вика в национала връзкарчето Ники Михайлов, той няма място в отбора дори като резерва, дори в разширения състав; той само трови атмосферата.Ако Ники Михайлов не бъде викан следващия път, аз ще бъда на стадиона.
35
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха, само вратарят спаси България, ако не беше спасил дузпата, кой знае шведите с колко щяха да ни бият. Толкова лежерно играха! 3:2 на наш терен - чист късмет :). Този вратар май ни е най - големия талант. Изумително обаче как всеки път когато българите повеждаха, шведите изравняваха! Това говори много за техните способности.
34
2
 
15
 
! Отговори
Nik777 преди 6 години
Алооу,джурналята....на една точка сме от Шведите
33
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Започнаха много на често положителните емоции да се случват. Холандия, Швеция...май нещо добро се задава! Напред лъвове!